Programma amateurvoetbal

EemsmondSport kijkt iedere week even in de keuken van het amateurvoetbal. We gunnen de liefhebbers een vooruitblik op het komende programma. Nemen de mogelijk- en misschien wel onmogelijkheden onder de loep. Duiken in de historie van de diverse verenigingen en hopen op weer een enerverend voetbalweekend.

1e Klasse E zaterdag
VV Winsum krijgt op het eigen Geert Reinders Sportpark bezoek van Olde Veste ’54. Als we naar de resultaten van de afgelopen vier jaar kijken die door de Steenwijkers in Winsum zijn behaald, dan is de thuisclub in het voordeel. Van de vier ontmoetingen werden er namelijk drie gewonnen. De laatste keer werd het zelfs 4-0 door doelpunten van de van Eenrum overgekomen David Albert Villalta, Heinze Andringa Kay Bootsma en Marcel Pannekoek. De situatie is nu wel even anders. De Winsumers staan na zes wedstrijden op een totaal van vijf punten, terwijl Olde Veste ’54 de ranglijst aanvoert met de volle buit uit vijf duels. Het zal voor het team van trainer Bert Vos dus nog een behoorlijke kluif worden om een goed resultaat te boeken.

2e Klasse J zaterdag
Komend weekeinde moet blijken of de overwinning van SV Bedum op NEC Delfzijl geen toevalstreffer is geweest en dat het team van coach Robbie Wentink er een goed vervolg aan weet te geven. Dat moet dan in Zwartsluis gebeuren in het duel met DESZ. In het seizoen 2017/2018 wisten de Bedumers er met 2-3 te winnen.

NEC Delfzijl gaat een nieuwe poging ondernemen om tot de eerste overwinning van dit seizoen te komen. Dat moet dan op eigen veld gebeuren in de tweestrijd met FC Meppel. De voortekenen zijn niet erg gunstig voor de Havenkanters, want de laatste twee duels die de Drenten in Delfzijl speelden werden allebei gewonnen.

3e Klasse C zaterdag
Noordwolde krijgt bezoek van Omlandia. Een duel met een pikant tintje. Simon Schuil, nu trainer van de Ten Boersters, is namelijk twee jaar de man aan het Noordwolder roer geweest. Kunt u zich het duel nog herinneren dat beide teams in het seizoen 2019/2020 in Ten Boer uitvochten? Toen Schuil trainer van Noordwolde was en Omlandia, met Jan Jaap Zijlstra als stuurman, met maar liefst 6-4 wist te winnen? Remco Bolhuis scoorde in dat duel drie keer, Wouter Hoek nam er twee voor zijn rekening en Kevin Potgieter voltooide het halve dozijn. In de voorbije jaren dat beide teams elkaar in competitieverband hebben getroffen, heeft Noordwolde van de acht ontmoetingen op eigen terrein slechts één keer een driepunter weten te scoren.

Een ander interessant treffen vindt plaats op sportpark Katmis in Holwierde, waar de plaatselijke trots het opneemt tegen SC Loppersum. Het verschil tussen de nummers negen (SC Loppersum) en tien (Holwierde) op de ranglijst bedraagt slechts één punt in het voordeel van de Lopsters. Voor beide teams geldt dat een overwinning zeer welkom is om het contact met het ‘linkerrijtje’ niet te verliezen.

4e Klasse C zaterdag
RZ Baflo mag in Spijk proberen om na OKVC opnieuw tot winst te komen ten koste van gastheer Poolster. Dat zal op eerherstel uit zijn na de 3-0 nederlaag in en tegen Middelstum. DVC Appingedam mag na een vrij weekend in Oldehove tegen OKVC aantreden. Na zes duels wachten de Oldehoofsters nog steeds op het eerste wedstrijdpunt. De Damsters kunnen zich geen mispeer veroorloven, want zelf hebben ze uit vijf duels nog maar zes punten weten te verzamelen. SV De Heracliden verloor afgelopen zaterdag zijn ongeslagen status en mag nu in eigen huis proberen of het koploper Niekerk een loer kan draaien. Bij Mamio zouden ze dat niet erg vinden, ware het niet dat zij Middelstum op bezoek krijgen. Het team van trainer Jelmer Meinardi heeft de ongeslagen status nog steeds op zak. Dat kan van gastheer Mamio niet meer gezegd worden.

Wordt het thuisduel van nummer twaalf FC LEO tegen het Sauwerder SIOS, dat op de vierde plaats bivakkeert, een eenvoudige zege voor de gasten? Of laten de Leensters zich niet zo gemakkelijk van de voetbalsokken lopen. De laatste drie seizoenen dat SIOS langs kwam, bleef FC LEO met lege handen achter. De laatste thuisoverwinning in competitieverband dateert van het voetbaljaar 2010/2011 toen de Leensters met 4-0 wisten te winnen.

5e Klasse C zaterdag
Het Zoutkamper Zeester wist Jistrum vrij eenvoudig aan de kant te zetten en zou qua stand ook moeten kunnen afrekenen met gastheer Surhuisterveen. De Zoutkampers staan daarin op de zevende plek. Een plaats hoger dan de tegenstander, maar wel met een kloof van vijf punten in het voordeel van de mannen uit het vissersdorp. Dat dit niet alles zegt blijkt wel uit de 6-1 zege die Surhuisterveen het afgelopen seizoen wist te behalen. Nog net voordat, vanwege de coronacrisis, de stekker uit de competities werd getrokken.

5e Klasse E zaterdag
Heeft Ezinge de weg omhoog teruggevonden? Dat moet zaterdag blijken als Warffum op het sportpark in Feerwerd te gast is. De Ezingers rekenden zaterdag af met Eenrum, terwijl Warffum een curieus gelijkspel in de wacht wist te slepen tegen ZEC. De Zandeweersters spelen op eigen veld tegen Meedhuizen, dat beter presteert dan menigeen voor mogelijk had gehouden. In Ten Post is de vraag of Stedum zich weet te herstellen van de tik op de neus die de geelzwarten door Siddeburen kregen toegediend. Koploper Corenos ontvangt in Roodeschool het Uithuizer Noordpool UFC. Corenos heeft de wind behoorlijk in de zeilen, maar ook de gasten doen het momenteel niet onaardig. Zij staan op de vierde plaats, met slechts drie punten achterstand op nummer twee De Fivel en één punt op nummer drie ZEC.

Siddeburen zal het goede gevoel van de wedstrijd tegen Stedum mee willen nemen in de thuiswedstrijd tegen Eenrum, dat tot nu toe alleen van Warffum heeft weten te winnen. De overige duels gingen ruimschoots verloren. Wagenborger Boys speelt thuis tegen GEO en blijkt in staat te zijn om voor een verrassing te zorgen. Afgelopen weekeinde werd SGV aan de kant geschoven, nu komt GEO op bezoek. De Fivel tenslotte zal in Schildwolde zo weinig mogelijk averij willen oplopen in het duel met SGV. Weet u hoe lang het geleden is dat de ploeg uit Zeerijp in Schildwolde met een zege op zak van het veld wist te stappen? Dat was in het seizoen 1998/1999 toen een bekerwedstrijd in 1-6 eindigde. In competitieverband is dat de Riepsters nog niet gelukt.

5e Klasse F zaterdag
SC Scheemda moet vier seizoenen terug in de tijd om een overwinning (1-2) op Westerlee te kunnen overleggen. Het ene seizoen is het andere echter niet. De Scheemders doen het momenteel beter dan Westerlee, dat uit zes wedstrijden vijf punten wist te verzamelen. SC Scheemda heeft uit evenveel duels elf punten gepakt en zal de aansluiting met de kop van de ranglijst niet willen verliezen.

VVS behaalde op het nippertje een 1-1 remise op bezoek bij nummer twee NWVV in Nieuw -Weerdinge en speelt nu in Oostwold tegen SETA, dat een punt minder heeft dan het team van trainer Egbert Bosma. De gasten hebben echter ook ene wedstrijd minder gespeeld.

3e Klasse B zondag
De kloof tussen nummer twee Actief en gastheer Siddeburen bedraagt tien plaatsen en acht punten. Het zal derhalve niet eenvoudig voor de thuisclub worden om na de 2-5 overwinning op LEO Loon nog een keer uit te halen. In het seizoen 2017/2018 werd er nog wel van Actief gewonnen. Het werd toen 2-1 door doelpunten van Jason Weites en Lars Walma voor de thuisclub en een treffer van Ron Meijering voor de bezoekers.

4e Klasse C zondag
Farmsum heeft sinds afgelopen zijn eerste driepunter te pakken. Slotlicht FVV werd op eigen veld met 0-1 geklopt. Hoewel een zege altijd welkom is, zal de overwinning nog geen aanleiding geven om hoog van de toren te blazen in het thuisduel tegen Wedde, dat evenveel punten (4) als het team van coach Erwin Buurmeijer heeft, al heeft Wedde daar wel een wedstrijd meer voor nodig gehad. De laatste keer dat beide ploegen elkaar op het Tuikwerder sportpark troffen, zegevierde Farmsum met 2-0. Alwin Nap en Herbert van Brugge waren toen de doelpuntenmakers.

5e Klasse C zondag
Kloosterburen ontvangt Usquert en zal de 3-0 nederlaag tegen THOS weg willen spoelen door er een zege aan vast te knopen. De Usquerders zullen daar hun eigen ideeën over hebben. Zij weten zich in de rug gesteund door een 4-0 zege op Groen Geel. Beide clubs kennen elkaar overigens al heel lang. De eerste keer dat er een wedstrijd tussen Kloosterburen en Usquert opduikt is het seizoen 1965/1966. Toen werd het 3-4 voor de Usquerders. Het is ze in de zeven ontmoetingen daarna niet nog een keer gelukt om in het carnavalsdorp juichend van het veld te stappen.

SV Woltersum krijgt op het eigen sportveld aan de Dobbestraat te maken met THOS uit Beerta. De Woltersummers zijn er nog nooit in geslaagd om hun tegenstander met een nederlaag naar huis te sturen. Onmogelijk is het niet, ondenkbaar wel? In de aanloop naar het seizoen 2016/2017 wist Oldambtster Boys aan een oefenwedstrijd tegen Yde de Punt een 1-1 gelijkspel over te houden. De rolverdeling in de huidige competitie ligt zoveel anders, dat de kans op een stunt van de Boys bijna te verwaarlozen is. De Drenten staan momenteel derde op de ranglijst met een totaal van twaalf punten uit zes duels. Oldambtster Boys heeft een confrontatie minder gespeeld, maar wacht nog steeds op het eerste wedstrijdpunt.

No Replies to "Programma amateurvoetbal"