Michael Mulder (27). Een gedreven sportman is niet meer…

Voor aanvang van het duel tussen Noordwolde en Omlandia werd zaterdag een minuut stilte in acht genomen vanwege het overlijden van Michael Mulder. De voetballer in hart en nieren van derdeklasser Noordwolde, is vrijdag op 27-jarige leeftijd aan de gevolgen van een ernstige ziekte bezweken. De laatste strijd die hij uitvocht moest hij uit handen gegeven. Een duel waarvan de uitslag al vast stond. De verslagenheid binnen de familie, zijn vriendenkring en voetbalvereniging Noordwolde is groot.

Trainer Roy Kamps heeft Michael Mulder leren kennen als een gedreven persoon. ‘In mijn eerste periode bij Noordwolde was hij basisspeler en werd op zeker moment duidelijk dat hij ongeneeslijk ziek was. Op zo’n moment stort de wereld in, wordt maar weer eens duidelijk dat voetbal een bijzaak is. Je probeert hem op alle mogelijke manieren te steunen, maar Michael was een vechter. Hij was niet van plan om de strijd zomaar op te geven. We zijn hem bij de groep blijven betrekken. Dat wilde hij zelf, al was hij dan ook niet meer inzetbaar. Michael heeft er op den duur voor gekozen om bij het tweede team te gaan spelen. Voetbal was zijn alles. Die sport heeft hij tot het laatste toe willen beoefenen’, vertelt een geëmotioneerde Kamps.

Ook oefenmeester Simon Schuil van Omlandia spreekt van een enorm verlies van een sportman pur sang met een enorme liefde voor het spelletje. ‘Hij heeft enorm veel indruk op mij gemaakt toen ik trainer van Noordwolde was. Michael is altijd het toonbeeld van veerkracht geweest. Hij kreeg vaak slechte berichten tijdens het ziekteproces, maar wist telkens terug te vechten. Ik heb heel veel respect voor de manier waarop Noordwolde hier mee omgegaan is. Zijn familie wilde dat we zouden voetballen om hem daarmee te eren. De strijd en de passie die Noordwolde tegen ons heeft laten zien, passen precies bij Michael. Ik heb hem nooit anders gekend. Mijn oprechte deelneming gaat uit naar familie en vrienden.’

No Replies to "Michael Mulder (27). Een gedreven sportman is niet meer..."