Noordwolde wint beladen duel van Omlandia

Noordwolde heeft oud-trainer Simon Schuil, tegenwoordig actief bij Omlandia, een hak weten te zetten. Op het eigen sportpark wisten de geelzwarten van trainer Roy Kamps hun opponent uit Ten Boer met 4-2 te kloppen. Het was overigens in alle opzichten een beladen duel, vanwege het overlijden van oud-speler Michael Mulder van Noordwolde. Voor aanvang van het duel werd om die reden een minuut stilte in acht genomen.

Er stond het een en ander op het spel, op het winderige Noordwolder sportpark, want Schuil wilde uiteraard niet van zijn oude club verliezen. Het werd dan ook in alle opzichten een enerverende wedstrijd met verschillende gezichten en hoofdrollen. Beide teams konden de punten goed gebruiken, al gold dat voor Noordwolde nog meer, omdat de geelzwarten tot aan de aftrap nog maar vier punten hadden weten te verzamelen.

Ver voor aanvang van de tweestrijd was er nog overleg met de familie van Mulder geweest wat Noordwolde zou moeten doen. ‘Het werd al snel duidelijk dat er gespeeld moest worden om Michael op die manier te eren’, aldus trainer Roy Kamps. Het had hem wel de nodige moeite gekost om zijn team op scherp te krijgen, omdat emoties begrijpelijkerwijs de boventoon voerden.

De openingsfase verliep allesbehalve goed voor de gastheren, die zich hadden voorgenomen om veel strijd en passie te leveren. Na amper tien minuten spelen moest doelman Jorik Smienk de bal al uit het net halen. In de passing was Noordwolde wat onzeker op het middenveld. Omlandia was daar de baas, veroverde er ook de bal om uiteindelijk Jeremy van Coevorden de 0-1 te zien scoren. Een prima start voor de gasten, die na een kwart wedstrijd teveel meegingen in de strijd en passie en de lange ballen van Noordwolde, in plaats van geduldig te blijven. De wedstrijd kantelde op dat moment en ondanks dat Omlandia wel kansen kreeg om de marge te verdubbelen, zou toch de gelijkmaker vallen.

Het was Ewout Boersema die de bal in het Ten Boerster doel frommelde na een scrimmage waarbij Bodhi Prenger aan het hoofd was geraakt. Ondanks de smeekbedes van Omlandia om het spel stil te leggen, besloot de scheidsrechter van dienst anders en dat betekende dus 1-1. De gasten schreeuwden niet veel later om een strafschop en een rode kaart toen Remco Bolhuis na een onbesuisde overtreding van Robert Holtvluwer onderuit ging. Ook daar gaf de fluitist geen gehoor aan en dus werd er met de gelijke stand gerust.

Na de thee bleef Prenger met hoofdpijnklachten in de kleedkamer achter. Zijn plaats in het veld werd ingenomen door Kees van der Wolde. Bij Noordwolde werd spits Jesse Hijlkema vervangen door Laurens Groeneveld. Hijlkema was daar niet zo blij mee, maar oefenmeester Kamps wilde meer evenwicht op het middenveld en zou zijn gelijk krijgen.

De lopende mensen van Omlandia werden uitgeschakeld en de bezoekers moesten steeds vaker in de achteruit om zich de gastheren van het lijf te houden. Na een uur spelen kwamen ze dan ook op voorsprong. Na een lange bal van achteruit tastte bij Omlandia iedereen mis en kon Dannick Meima de 2-1 aan laten tekenen. Vanuit het niets wist Omlandia echter langszij te komen. Kees van der Wolde mocht in de 75e minuut een hoekschop nemen. Al dan niet gedragen door de wind plofte het leer in één keer binnen: 2-2.

Het duel was daarna iets meer in evenwicht, al duurde die wankele balans slechts acht minuten. Een voorzet van Noordwolde leek gedoemd te mislukken, maar Marco Vos wist na een uiterste krachtsinspanning de bal toch nog richting doel te werken. Noordwolde besloot te gaan juichen omdat de bal de doellijn zou zijn gepasseerd, voordat Robert Dijkhuizen het leer wist weg te rossen. De scheidsrechter bekeek een en ander van grote afstand, maakte even contact met zijn Ten Boerster assistent, die een en ander niet had kunnen zien en besloot toen een doelpunt aan Noordwolde toe te kennen: 3-2.

Voor Omlandia was dat de nekslag. In blessuretijd maakte Dannick Meima er nog 4-2 van en had Noordwolde het resultaat bereikt dat men voor ogen had. De voormalig trainer bij de kladden pakken en tegelijkertijd een passend eerbetoon aan Michael Mulder afgegeven.

Simon Schuil was na afloop allerminst over de scheidsrechter te spreken. ‘Het is vaak een zwaktebod om over zo’n man te beginnen, maar feit is wel dat hij bepalend voor het wedstrijdverloop is geweest met zijn beslissingen. Los daarvan moeten we vooral naar onszelf kijken. We hebben de tweede helft te weinig gebracht om onder de hoge druk van Noordwolde uit te komen. We hebben dan ook verdiend verloren. Het is een kwestie van uithuilen, trainen en donderdagavond om acht uur bekeren in Appingedam. Daar focussen we ons nu op.’

Collega Roy Kamps was uiteraard in zijn nopjes met het resultaat en vooral over de manier waarop de overwinning tot stand was gekomen. We hebben onze hele ziel en zaligheid in dit duel gestopt. Het valt niet mee om met zoveel emotie te moeten spelen, maar de jongens hebben het goed opgepakt. Toen we een en ander hadden omgezet en Groeneveld binnen de lijnen kwam, hebben we het middenveld weer in handen weten te krijgen en kwam Omlandia er niet meer aan te pas.’

* Noordwolde – Omlandia 4-2 (1-1). Jeremy van Coevorden 0-1; Ewout Boersema 1-1; Dannick Meima 2-1; Kees van der Wolde 2-2; Marco Vos 3-2; Dannick Meima 4-2.

No Replies to "Noordwolde wint beladen duel van Omlandia"