Overzicht amateurvoetbal

Het voetbaloverzicht van deze week is weer wat korter dan anders omdat een aantal wedstrijden werd afgelast vanwege coronaperikelen. Verrassingen waren er overigens wel. Wat dacht u bijvoorbeeld van het verlies dat DVC Appingedam in Oldehove leed? Of het meer dan verdienstelijke gelijkspel van Middelstum op bezoek bij titelkandidaat Mamio? Misschien wel het tot nu toe verrassend acterende Meedhuizen of het verlies van De Fivel. Man van het weekend is in ieder geval Bart van der Tuuk, die maar liefst vijf keer voor zijn club GEO scoorde in de uitwedstrijd tegen Wagenborger Boys.

2e Klasse J zaterdag
SV Bedum is er niet in geslaagd om DESZ op de ranglijst achter zich te houden. In Zwartsluis kreeg het team van trainer Robbie Wentink met 4-0 klop. NEC Delfzijl heeft zijn puntentotaal weten te verdubbelen in de thuiswedstrijd tegen FC Meppel. Er kon een punt bijgeschreven worden zonder dat er werd gescoord. In zeven wedstrijden hebben de Delfzijlsters nu twee punten weten te verzamelen.

4e Klasse C zaterdag
DVC Appingedam heeft een gevoelige nederlaag geleden in het duel met thuisclub OKVC, dat tot aan zaterdag in zes wedstrijden nog geen enkel punt had weten te bemachtigen. De Damster brigade van trainer Duurt Dijkman kreeg met 2-1 klop. Swen de Wilde scoorde voor de bezoekers de openingstreffer, Pieter Sieperda en Timon van der Helm deden dat voor de gastheren. ‘We begonnen nog wel redelijk, maar vergaten daarna te voetballen’, aldus trainer Duurt Dijkman. Na de rust werd het niet veel beter. De 2-1 van de thuisclub ontstond uit een strafschop in de 87e minuut. ‘Dat kon er ook nog wel bij’, aldus Dijkman.

Middelstum blijft iedereen verbazen. De mannen van trainer Jelmer Meinardi wisten titelkandidaat Mamio op eigen veld in bedwang te houden. Na negentig minuten stond er een 2-2 eindstand op het scorebord. De gastheren wisten wel op voorsprong te komen, maar het was Mateo Milkovic die vanaf elf meter de achterstand wist weg te poetsen. Ook een tweede voorsprong van de gastheren bracht Middelstum niet van de wijs. Xander Anema zorgde voor de gelijkmaker. Zo vlak voor een verplicht weekendje rust kan Middelstum lekker achterover leunen, de ranglijst nog eens op het gemak bekijken en constateren dat het lang geleden is dat men zo’n sterke seizoenstart heeft meegemaakt.

5e Klasse C zaterdag
Het Zoutkamper Zeester moest op bezoek bij Surhuisterveen en wist en 2-3 overwinning in de knip te steken. Chris Noordhof was tot drie keer toe trefzeker voor de mannen uit het vissersdorp, die nu op vier punten achterstand staan van koploper Drogeham. Eastermar is op 20 november de volgende tegenstander. De Friezen staan twee punten achter Zeester en hebben een wedstrijd minder gespeeld.

5e Klasse E zaterdag
Ezinge en Warffum hebben er alles aan gedaan om het publiek te vermaken. Na negentig minuten konden zij als enige ‘winnaar’ worden aangemerkt, want de voetballers begroeven de strijdbijl toen er een 3-3 stand was bereikt. Voor Warffum scoorden Roy Kuipers, Roel Klinkhamer en Timo Hooijer. Namens Ezinge troffen Ewart Gerritsen, Ivar Zijlema en Jasper Dijkstra de roos.

Meedhuizen wordt al langere tijd als de ‘dark horse’ van 5E aangemerkt. Het zou wel eens de verrassing van deze klasse kunnen zijn. Tot nu toe maken ze die reputatie wel waar. In Zandeweer was het na afloop dik feest in de kleedkamer van het team van trainer Elle Smit nadat nummer drie ZEC met 0-2 aan de kant was gezet.

De thuisploeg speelde in het groen met wit, waardoor Meedhuizen in het zwart op het veld verscheen. Meedhuizen begon fel aan de wedstrijd en meerdere kansen volgden, onder andere een schot van Louis Stokhof de Jong en een poging van Mergim Shabani. Het bleek al snel dat het een moeilijke middag zou worden voor ZEC. Een vrije trap van Meedhuizen, genomen door Lirim Shabani, werd op knappe wijze onschadelijk gemaakt door doelman Nick Blok van ZEC.

Na 24 minuten zat de wedstrijd er voor Stokhof de Jong op. Een hamstringblessure zorgde voor een vroege wissel aan Meedhuizer kant. Ondanks het feit dat hij niet helemaal fit was, vervangt Kevin Reiffers de spits. ZEC maakte al snel kennis met de vlugge acties van Reiffers. Een strakke voorzet van Jojo Fernandes luidde een nieuwe mogelijkheid in, maar Reiffers verzuimde zijn eigen opgezette aanval te verzilveren. Niet veel later was het Eddy Silva die Reiffers aanspeelde. Hij controleerde het speeltuig met de borst en werkte het leer heel beheerst binnen: 0-1. Ook ZEC kreeg voor rust een paar heel grote kansen, maar door twee reddingen van Ufuk Kutyol en hulp van Wim Jansema achterin bleef het 0-1.

Meedhuizen ging na de doelwisseling en een paar motiverende woorden van trainer Elle Smit vol op jacht naar de 0-2, die er even later ook zou komen. Fernandes bereikte met een strakke voorzet Eddy Silva, waarna laatstgenoemde fantastisch raak dacht te koppen. De inzet werd echter even fraai door door goalie Nick Blok gekeerd. De rebound viel voor de voeten van Silva en nu was het wel raak: 0-2. In de slotfase kon Rafael Leirissa de stand nog op 0-3 zetten na een fantastische crosspass van Martijn Groenhagen, maar die bal ging rakelings naast. De eindstand werd dan ook 0-2.

Meedhuizen zit nu De Fivel op de hielen, dat een punt meer heeft maar ook een wedstrijd meer heeft gespeeld. De Riepsters gingen in Schildwolde met 2-1 (Eirik Eide) onderuit in het duel met SGV en verliezen steeds meer terrein op koploper Corenos. De Roodeschoolsters kregen op eigen veld te maken met Noordpool UFC en wonnen vrij gemakkelijk met 5-0 door treffers van Sven Knot (2), Jordan Muller, Wesley Dijksterhuis en Joran Knot.

Max Bulthuis (2), Vincent Jonkman (2) en Rick Schutter waren de doelpuntenmakers voor Siddeburen in de met 5-1 gewonnen thuiswedstrijd tegen Eenrum. Voor de Marnebewoners scoorde Bobo Miedema de spreekwoordelijke eretreffer. Wagenborger Boys kreeg op eigen veld een pak rammel van het bezoekende GEO. De Garmerwolder ploeg had met Bart van der Tuuk een scherpschutter in huis. Hij scoorde maar liefst vijf keer. Alex Sarfo maakte het half dozijn vol. Voor de Boys scoorde Wesley Sannes.

5e Klasse F zaterdag
SC Scheemda liet kostbare punten liggen in de uitwedstrijd tegen Westerlee. Na negentig minuten kon er voor het laatst gefloten worden zonder dat er was gescoord. Het Oostwolder VVS kwam op eigen terrein tegen SETA ook niet verder dan een remise, maar daar vielen wel acht doelpunten te noteren. Voor de thuisclub scoorden Romke Smit, René Dijksterhuis en Jeroen Brul (2).

3e Klasse B zondag
Het punt dat Siddeburen in het duel met Actief (1-1) wist te bemachtigen mag gerust een prima prestatie worden genoemd. Ruben van der Ploeg was de gevierde man aan de kant van de thuisploeg. Voor Actief scoorde Jannes Boer.

4e Klasse C zondag
Farmsum kreeg zondag een mooie gelegenheid om het ‘middenveld’ van 4C wat te versterken in de thuiswedstrijd tegen Wedde. De ploeg van trainer Erwin Buurmeijer liep echter tegen een enorme zeperd aan. De gastheren gingen met maar liefst 0-5 kansloos het schip in.

5e Klasse C zondag
Kloosterburen heeft zijn tweede overwinning van dit seizoen te pakken. De Marnebewoners versloegen zondag op eigen veld het bezoekende Usquert met 2-1 door doelpunten van Rick de Schutter en Niels Bolt. Voor de bezoekers was Colin Smith succesvol. SV Woltersum kreeg een zevenklapper om de oren van het bezoekende THOS en Yde de Punt bezorgde Oldambtster Boys een draai om de oren met dezelfde cijfers.

No Replies to "Overzicht amateurvoetbal"