Rugbyers DRC Phoenix stormen langs Groningen

Na een aantal weken rust stond voor het team van DRC Phoenix de derby tegen Groningen 4 op het programma. In de voorbereiding op het seizoen hadden beide teams elkaar ook al getroffen en waren het de Delfzijlsters die toen als duidelijke winnaar uit de strijd waren gekomen. Deze keer waren het echter de Stadjers die het thuisvoordeel hadden en vond de wedstrijd plaats op het kunstgrasveld van sportpark Esserberg. Toch zou DRC Phoenix als een vliegende storm over de thuisclub heen razen.

De beginfase was rommelig. DRC Phoenix leek wat roestig en of dit door het kunstgrasveld kwam of door de rustperiode van de afgelopen weken, was onduidelijk. Wel was al snel duidelijk dat de kansen voor de Delfzijlsters vooral bij de snelle mannen in de lijn lagen. Kleine foutjes in de balbehandeling en in de line- outs zorgden ervoor dat de brilstand lange tijd op het scorebord bleef staan.

Toen het eenmaal begon te klikken was het hek al snel en veelvuldig van de dam. Lennart Boerma werd meerdere malen in scoringspositie gebracht door Christiaan Buist en Boerma pakte deze cadeaus meer dan eens uit. Ook Buist bleek weer regelmatig een plaag voor de verdediging van Groningen te zijn en wist eveneens enkele tries te drukken. DRC Phoenix ging dan ook riant aan de leiding bij het ingaan van de rust en leidde op dat moment met 0-36.

Het spelbeeld veranderde niet in de tweede helft. DRC Phoenix bleef geconcentreerd spelen en kansen creëren. De Delfzijlsters bleven scoren, mede ook door tries van Jaimy Portier. Het verschil tussen beide ploegen werd steeds groter. Tegen het einde van de wedstrijd wist Groningen zich toch goed te herpakken. DRC Phoenix leek wat in te zakken en door goede opvolging in de aanvallen kwamen de Stadjers steeds dichterbij de trylijn van de Delfzijlsters. Het harde werken werd uiteindelijk beloond met een keurige try waarmee ook de eer werd gered want de wedstrijd werd al snel hierna afgefloten door de goed leidende scheidsrechter De Vries. De 5-62 overwinning zal de Delfzijlsters vertrouwen geven voor komend weekeinde. Zondag staat de thuiswedstrijd tegen de Dragons uit Hengelo op het programma en deze zal gespeeld gaan worden op sportpark Tuikwerd.

No Replies to "Rugbyers DRC Phoenix stormen langs Groningen"