Kan Meedhuizen koploper Corenos voet dwars zetten?

In de 5e Klasse E staat een wedstrijd op het programma die nu wel een topper genoemd mag worden. Wie voorafgaande aan het seizoen had gezegd dat Meedhuizen titelkandidaat Corenos wel eens zou kunnen uitdagen, had waarschijnlijk de lachers op zijn hand gekregen. En toch zegt de realiteit dat het zaterdag op het Meedhuizer sportpark wel eens een interessante ontmoeting kan worden.

Trainer Marco Pesiwarissa van Corenos verwacht een boeiende ontmoeting. ‘Wij kunnen prima zaken doen als we winnen. Daar komt nog eens bij dat we eigenlijk aan een punt genoeg hebben om de eerste periodetitel op te eisen.’ Dat de Roodschoulsters die niet cadeau zullen krijgen, moge duidelijk zijn. Meedhuizen kwam dit seizoen wat moeizaam op gang, maar verbaast momenteel vriend en vijand. Pesiwarissa: ‘Ik had wel gehoord dat ze een goede ploeg hebben. Spelers als Jairzinho Leirissa, Kevin Reiffers, Eddy Silva Lima en Lirim Shabani zijn belangrijke mensen binnen het team. Ze hebben veel kwaliteit in huis, maar ik ben van mening dat wij een beter collectief hebben.’

Pesiwarissa denkt wel te weten waar de mogelijkheden liggen om Meedhuizen in moeilijkheden te brengen. ‘De mogelijkheden liggen duidelijk achterin. Hun keeper is niet bepaald de langste van het veld en ze zijn kwetsbaar in de lucht. Daarbij komt nog dat ze in zes wedstrijden ook al elf tegengoals geïncasseerd hebben.’

Corenos is dus de te kloppen ploeg. De lijstaanvoerder van 5E heeft nog geen punt gemorst en beschikt met zes tegentreffers over de minst gepasseerde verdediging in deze klasse. De grootste zege werd in het openingsweekend van de competitie geboekt op Eenrum toen het 3-10 in het voordeel van de Roodschoulsters werd.

En Meedhuizen? Het kan een vervelende tegenstander zijn die zich af en toe te snel tot zaken laat verleiden die niet op een voetbalveld thuis horen. Als het zich echter puur tot het voetballen beperkt, en dat kunnen ze zeker, heeft ieder team het moeilijk tegen de groenwitten. En dat ze een lastig te bestrijden ploeg zijn, hebben ze inmiddels wel bewezen. De eerste twee competitiewedstrijden (SV TEO en SGV) gingen met 4-1 verloren. Daarna volgden vier zeges op rij, met als voorlopig klapstuk de 0-2 overwinning in Zandeweer op ZEC.

Zaterdag kan het team van coach Elle Smit voor een volgende surprise zorgen door Corenos de voet dwars te zetten. Het zal volgens hem waarschijnlijk een botsing worden tussen twee speelstijlen. De Roodschoulsters met hun 4-4-2-systeem en Meedhuizen daartegenover in een 4-3-3-formatie. Dat verwacht de oefenmeester althans. ‘Beide ploegen willen pressievoetbal spelen. Het zal een conditioneel gevecht worden, dus is het mooi dat we vijf keer mogen wisselen. We spelen in ieder geval niet voor een gelijkspel en ik denk ook niet dat het een typische 0-0 gaat worden.’

Smit hoopt zijn tam met wat geluk naar een overwinning te loodsen. ‘Dat zou ook mooi zijn voor de competitie, voor zo lang die nog duurt. We zullen in ieder geval alles op alles zetten om de strijd om de eerste periode nog even open te houden.’

Meedhuizen kan putten uit de volgende spelers: Ufuk Kutyol, Jordan Zimmerman, Lirim Shabani, Wim Jansema, Xavier Partosetiko, Jairzinho Leirissa, Nayim Ouakiki, Eddy Silva Lima, Kevin Reiffers, Jojo Fernandes, Martijn Groenhagen, Louis Stokhof de Jong, Antonio Leirissa, Juninho Leirissa, Mergim Shabani, Raffael Leirissa, Tiago Fernandes, Hasan Ciray en Yunus Ciftci.

Corenos mist Elwin Wezeman al vanaf het begin van het seizoen met een liesblessure en daar is Kevin Pathuis bij gekomen. Ook hij kampt met liesproblemen. De spelers die er zaterdag wel voor los willen gaan zijn: Mark Monden, Anne-Jan ten Harkel, Cris Uil, Wesley Dijksterhuis, Raymon Balkema, Germen Tamsma, Joran Knot, Jordan Muller, Kevin Haan, Tim Uil, Enno Braam, Marcel Dijkstra, Lars Baar, Sven Knot, Migel van Gennip, Marc Spriensma, Steven Boer en Nico de Vries.

No Replies to "Kan Meedhuizen koploper Corenos voet dwars zetten?"