Winsum maakt gehakt van derdeklasser Asser Boys

Eersteklasser Winsum heeft in het bekerduel met derdeklasser Asser Boys flink uitgehaald. De ploeg van trainer Bert Vos deelde een pak rammel uit die uiteindelijk in de dubbele cijfers zou belanden. De volgende bekerronde werd bereikt met een 1-10 overwinning.

Het klassenverschil was uiteraard te groot voor de Drenten om ook maar aan iets moois te mogen denken. Het team dat op de tiende plaats staat in 3B, de klasse waarin ook Siddeburen actief is, probeerde het wel maar was niet meer dan een speelbal voor de groenzwarten, die afgelopen weekend al ploeterend koploper Olde Veste ’54 het eerste puntverlies had weten toe te dienen.

Het aanvalsspel van vv Winsum was bij tijd en wijle wervelend en het tempo was redelijk hoog. Toch zou het pas na een kwart wedstrijd zijn dat Thomas Kauw het duel wist open te breken. Daarna ging het heel snel en stond er halverwege de eenzijdige wedstrijd 0-4 in het voordeel van de bezoekers.

Bauke Hoekstra was aan Winsumer zijde de meest doeltreffende speler met vier treffers. Sven Rosevink nam er twee voor zijn rekening. De overige doelpunten werden gemaakt door Rick Schaaphok, Raul Bello, Thomas Kauw en ook debutant Roel Batema deed een duit in het zakje.

Op zaterdag 20 november wacht de Winsumers de uitwedstrijd tegen Zeerobben. De twee voorgaande edities in Harlingen eindigden beiden in een gelijkspel. Het verschil tussen het slotlicht in 1E en Winsum bedraagt drie punten in het voordeel van de Noord-Groningers. Die hebben overigens wel een wedstrijd meer gespeeld.

Voor komend weekeinde staan de volgende bekerduels op het programma:
Veenhuizen   - Noordwolde
SC Loppersum - SJS
Sellingen    - Holwierde
Zeester      - FC Zuidlaren

No Replies to "Winsum maakt gehakt van derdeklasser Asser Boys"