Kampioenskandidaat Corenos struikelt over Meedhuizen

Meedhuizen is er in geslaagd om koploper Corenos het eerste puntverlies van deze competitie te bezorgen. De verrassend acterende ploeg van trainer Elle Smit wist de gedoodverfde kampioenskandidaat van 5E een 3-2 nederlaag toe te dienen. Het Meedhuizer sportpark was voor de kraker goed gevuld. De voetballiefhebbers waren van heinde en verre gekomen om te zien hoe de gastheren zich tegen de ploeg zou houden die van plan was om alvast de eerste periodetitel binnen te slepen. Dat het duel hoe dan ook op het scherp van de snede zou worden uitgevochten, was wel duidelijk. Arbiter Jaap Hansen zou zijn handen er vol aan krijgen.

Beide trainers dachten elkaars tactiek wel te hebben doorgrond, maar op het veld leek het iets anders. Meedhuizen wist geen antwoord te bedenken op het hoge druk zetten van de gasten, terwijl het wel duidelijk was dat dit zou gaan gebeuren. Corenos had al vroeg aan de leiding moeten komen. Sven Knot kreeg na drie minuten spelen de mogelijkheid om de Roodschoulsters aan een treffer te helpen, maar sluitpost Brian Vijsma stak daar een stokje voor met een knappe redding.

Oefenmeester Marco Pesiwarissa van Corenos had voorafgaande aan het duel nog gemeld dat de kansen achterin lagen vanwege de lengte van keeper Ufuk Kutyol. Hij had er kennelijk ook niet op gerekend dat de sluitpost met een griepje kampte en dat Vijsma het doel zou verdedigen. Vijsma had in de beginfase over werk geen klagen. Hij moest een paar keer handelend optreden, waaronder bij een afstandsschot van Joran Knot, die knap werd gepareerd.

Voor de bezoekers zou een gelijkspel genoeg zijn voor de eerste periodetitel, maar trainer Elle Smit van Meedhuizen had al door laten schemeren dat dit niet zou gaan gebeuren. De groenwitten moesten aan de bak, zoveel was wel duidelijk. Een poging van Nayim Ouakili vloog hoog over en een vrije trap van Lirim Shabani wordt tot corner verwerkt. Aan de overkant was het niet veel later dat Anne Jan ten Harkel de combinatie aanging met teamgenoot Germen Tamsma. Die zag zijn schot in het zijnet verdwijnen.

Meedhuizen kwam er voor rust nog wel een keer uit, maar die aanval werd met een overtreding onderbroken. De vrije trap van Nayim Oukili bereikte Eddy Silva. Zijn inzet werd door Joran Knot van de lijn gehaald. In de daaropvolgende counter was het Joran Knot die er op de brommer vandoor leek te gaan, maar door weer puik werk van de Meedhuizer sluitpost bleef het scorebord tot aan de thee onaangeroerd.

De gastheren begonnen sterk aan de tweede helft. Een crossbal van Nayim Ouakili belandde voor de voeten van de ingevallen Rafael Leirissa, die een steekbal gaf op Tiago Fernandes. Hij was al vroeg in de eerste helft ingevallen voor de geblesseerd geraakte Antonio Leirissa. Fernandes bewaarde het overzicht en deponeerde de bal op het hoofd van de topscorer Kevin Reiffers. Die knikte beheerst binnen en brak de wedstrijd daarmee open: 1-0. Een paar minuten later kan Raymon Balkema de bezoekers weer op gelijke hoogte zetten, maar zijn kopbal ging naast. De groenwitten wisten tot de 77e minuut de Roodeschoolsters tegen te houden. De schreeuw om een penalty aan de kant van Corenos werd niet door arbiter Hansen gehonoreerd.

In de 81e minuut kwamen de mannen van trainer Pesiwarissa alsnog op gelijke hoogte. De tank leek bij verdediger Xavier Partosetiko helemaal leeg te zijn. Het doorjagen van Corenos werd hem teveel en uiteindelijk was het Joran Knot die de 1-1 tegen de touwen wist te jagen. Het feestje bleek van korte duur te zijn.

Lirim Shabani veroverde de bal en Wim Jansema stuurde Martijn Groenhagen over de rechterkant weg. Die wist met enige moeite op de been te blijven en verstuurde al glijdend een pass richting Rafael Leirissa. Laatstgenoemde lepelde met links de bal langs goalie Mark Monden. Leirissa was door het dolle heen. Zijn medespelers buitelden over hem heen en ook de wisselspelers bestormden het veld om het feestje mee te vieren: 2-1. Groenhagen mocht trouwens van geluk spreken dat arbiter Hansen niet zijn beste wedstrijd floot. De Meedhuizer had op zeker moment alleen maar oog voor de enkels van Joran Knot en kwam er met geel erg genadig van af.

Corenos besloot het laatste kwart van de wedstrijd meer risico te nemen en ging achterin man tegen man voetballen. Het risico bestond dat men bij een verre bal mis zou tasten. Dat gebeurde dan ook. De thuisploeg zou het duel twee minuten voor tijd helemaal in het slot gooien. Een wilde peer naar voren van Rafael Leirissa viel tussen de verdediging van Corenos in. Kevin Reiffers wist er met zijn laatste restje energie nog een sprint uit te persen. Oog in oog met goalie Monden maakte hij daarna geen fout: 3-1.

Het slotakkoord was voor Corenos. Een snel genomen vrije trap van Joran Knot werd voor het Meedhuizer doel geslingerd en door aanvoerder Cristian Uil tot doelpunt gepromoveerd: 3-2. Daar bleef het bij en dus had Meedhuizen dat gepresteerd waar veel anderen eerder niet in wisten te slagen. Het was al even geleden dat Corenos een competitiewedstrijd had verloren. Dat was op 19 november 2019 op bezoek bij het Zoutkamper Zeester. Door de overwinning van Meedhuizen staat het team van Elle Smit nog maar drie punten achter Corenos. De Meedhuizers gaan zaterdag op bezoek bij hekkensluiter Eenrum. Corenos kan de periodetitel komend weekeinde alsnog binnen hengelen, als het op eigen veld minimaal een punt pakt in het duel met SV TEO.

* Meedhuizen – Corenos 3-2 (0-0). Kevin Reiffers 1-0; Joran Knot; Rafael Leirissa 2-1; Kevin Reiffers 3-1; Cristian Uil 3-2.

No Replies to "Kampioenskandidaat Corenos struikelt over Meedhuizen"