SC Loppersum bekert door, Holwierde ligt er uit

Derdeklasser SC Loppersum kan nog steeds winnen en weet ook wat scoren is. In de bekercompetitie werd SJS, koploper in de 4e Klasse D, op het sportpark aan de Bosweg in Loppersum met 4-0 door de plaatselijke trots verslagen.

In de competitie gaat het allesbehalve goed met het team van trainer David van der Kam. De derdeklasser heeft in zes wedstrijden nog maar zeven punten weten te verzamelen. In het duel met SC Stadspark leek er weer wat hoop te gloren na een 1-5 overwinning, maar de week daarop veegde Helpman de Lopsters op eigen veld met 0-4 van de grasmat.

‘We hebben daarna een goed gesprek gehad. Even alle neuzen weer dezelfde kant op proberen te krijgen’, aldus Van der Kam. Het zit de oefenmeester ook niet mee. Een handvol spelers ontbreekt nog altijd op het appél door allerlei omstandigheden, dus moet er jeugdige aanwas worden ingezet. Daar is volgens de coach ook niks mis mee. ‘Dan kunnen we meteen zien wat ze in huis hebben’, vertelt hij.

Tegen SJS kwam zijn ploeg nauwelijks in de problemen. De eerste fase van het duel was het even zoeken, maar daarna begon het te lopen. Jacob Havinga was de eerste die zich liet feliciteren. Daarna was het de beurt aan Tim Maneschijn, die de ruststand op 2-0 bepaalde en na de doelwisseling opnieuw trefzeker was: 3-0. Uiteindelijk zorgde Jeffrey Leegstra, die sinds tijden niet meer had gespeeld, dat de 4-0 eindstand op het bord kwam te staan.

Komend weekeinde wacht de thuiswedstrijd tegen FC Zuidlaren, dat een punt boven SC Loppersum bivakkeert. De Drenten moesten voor de beker op bezoek bij het Zoutkamper Zeester en wandelden met een 0-6 zege de volgende ronde binnen.

Het is Holwierde niet gelukt om een ronde verder te komen. In en tegen zondag-derdeklasser Sellingen gingen de mannen van Eddy Tuik met 3-2 onderuit tegen. Voor Holwierde scoorde Peter Bouwsema twee keer. De Holwierders gaan zaterdag op bezoek bij koploper Velocitas 1897, dat door PKC ’83 uit de beker werd gewipt (foto: Angela Smit-Flikkema).

No Replies to "SC Loppersum bekert door, Holwierde ligt er uit"