SV Bedum staat aan vooravond belangrijke wedstrijd

Tweedeklasser SV Bedum speelt zaterdag op eigen veld tegen SV Oosterwolde. Gezien de stand op de ranglijst kan dit duel zeker als belangrijk worden aangemerkt. Het verschil met Oosterwolde bedraagt welgeteld één punt in het voordeel van de Friezen, die uit zeven duels elf punten wisten te verzamelen.

Het duel dat SV Bedum met Oosterwolde op het Bedumer kunstgras gaat uitvechten, moet je nu al bijna als een achterhoedegevecht bestempelen. Koploper Gorecht heeft immers nog geen misstap gemaakt en achtervolger DZOH volgt de Hareners op geringe afstand. Wentink en zijn mannen gingen enkele weken geleden in Zwartsluis met 4-0 onderuit bij DESZ. Laat dat met Achilles 1894 en Oosterwolde nu net het trio zijn waar SV Bedum jacht op zou moet maken. DESZ zou op bezoek gaan bij lijstaanvoerder Gorecht, maar corona-gerelateerde klachten in Zwartsluis hebben roet in het eten gegooid. Achilles 1894 speelt in en tegen Gramsbergen.

De insteek voor de wedstrijd van zaterdag lijkt duidelijk te zijn. Het wordt voor de gastheren aanhaken bij de top drie of in de middenmoot blijven hangen. De oefenmeester wil echter niet van een jacht spreken. Hij hamert er op dat er voor aanvang van het seizoen een doelstelling is uitgesproken en dat is handhaving. ‘Ik kijk niet naar de top drie. Dit is een goed leerjaar voor de selectie waarin we ons willen blijven ontwikkelen. Dat gaat met vallen en opstaan, maar er komt steeds meer groei in het team en de individuele spelers.’

SV Bedum heeft in deze lopende competitie drie overwinningen weten te boeken. Op eigen veld werden Drenthina (2-1) en slotlicht NEC Delfzijl (zie foto) met 1-0 geklopt. SC Elim kreeg op de Drentse thuisbasis een 0-4 nederlaag te slikken. Mark Kruizenga wist daar drie keer te scoren. Robert Kwant voltooide het kwartet treffers. SV Oosterwolde heeft evenveel zeges op naam staan. De Weide (2-0), Achilles 1894 (1-2) en Gramsbergen (3-2) moesten het onderspit delven.

Het SV Oosterwolde van trainer Erik van der Meulen ontstond vorig jaar uit een samensmelting van SV De Griffioen en vv DIO Oosterwolde. Het enige duel dat SV Bedum tegen de nieuwe fusieclub heeft gespeeld, eindigde op het sportpark Oostenburg in een 1-1 remise, waarbij het Bedumer doelpunt voor rekening kwam van Mark Kruizenga, die nu op vier competitietreffers staat. Binnen de selectie van SV Oosterwolde is Robbin Wagenaar de man om in de gaten te houden. Hij heeft in zijn voetballoopbaan inmiddels 134 keer gescoord. De meeste treffers stammen uit de tijd van De Griffioen. In dienst van de fusieclub heeft hij dit seizoen drie competitiegoals op zijn naam staan.

Wentink verwacht dat zijn ploeg het spel en het tempo moet gaan maken en dat SV Oosterwolde zal reageren. ‘Het is aan ons om de sleutel te vinden die op het slot past dat de wedstrijd moet openbreken. Wat dat uiteindelijk oplevert zien we dan wel weer.’ De oefenmeester is blij met het weekje rust dat zijn ploeg heeft gehad. Daardoor hebben sommige spelers de gelegenheid gekregen om van blessureleed terug te komen, deze week weer mee te kunnen trainen en zaterdagmiddag in ieder geval beschikbaar zijn. Dat geldt niet voor Twan Ahlers, diens terugkeer laat nog even op zich wachten.

Over de kansen die de Bedumers hebben in het thuisduel met Oosterwolde zegt Wentink het volgende: ‘Het kan een leuk potje worden en misschien wel een hele interessante, tactische wedstrijd. Het is maar net hoe een en ander loopt. Voor ons is van belang hoe we zelf spelen. Misschien ben ik zaterdag aan het einde van de middag wel heel ontevreden met een 1-0 zege of erg tevreden met een 1-1 remise.’

Het zal niet bijster sfeervol langs het veld zal zijn nu er vanwege de coronamaatregelen geen publiek welkom is. ‘Alleen personen die functioneel aanwezig moeten zijn zoals spelers, trainers. coaches, staf, vrijwilligers, officials en ouders die rijden mogen langs de lijn plaatsnemen’, zo valt op de website van SV Bedum te lezen. De aftrap van het duel is om drie uur en staat onder leiding van scheidsrechter Dennis Smit.

No Replies to "SV Bedum staat aan vooravond belangrijke wedstrijd"