Eddy Tuik stopt als trainer bij Holwierde

Derdeklasser Holwierde moet op zoek naar een andere trainer. Eddy Tuik heeft kenbaar gemaakt dat hij aan het eind van dit seizoen de taken als hoofdcoach neerlegt. De oefenmeester, ook wel een kind van Holwierde genoemd, is momenteel bezig aan zijn negende seizoen bij de bewoners van het sportpark Katmis.

De man die successen vierde toen de Katmisbewoners nog op hoog niveau speelden en gouden jaren bij Appingedam meemaakte, stopt nu dus als trainer bij de club waar hij ooit het voetballen leerde. En ook langs de lijn was hij succesvol. Tuik loodste Holwierde uit de vijfde klasse en staat nu met zijn mannen voor het vierde seizoen op rij in de 3e klasse C van het zaterdagvoetbal.

De rasechte Holwierder heeft als voetballer veel meegemaakt, met als een van de absolute hoogtepunten een tweetal interlands met het Nederlands amateurelftal tegen Ierland en Engeland. Hij was de man die Holwierde, diep gevallen na veel strubbelingen, het vertrek van spelers, geldschieter en hoofdsponsor Ten Hove, weer uit het dal moest zien te trekken en dat lukte. Hij deed dat met meerdere mensen, waaronder Jurrie Smit. Die fungeert al jaren als elftalleider en kan het beste als de schaduw van Tuik worden omschreven.

Binnen de club werden ze onaangenaam verrast door de mededeling van Tuik dat hij er aan het einde van dit seizoen mee zou stoppen. ‘Ze zagen het niet aankomen, vinden het eigenlijk ook wel jammer, maar het begrip is er wel. Ik ben van mening dat het na zo’n lange periode tijd wordt dat er een ander voor de groep komt te staan. Iemand met andere ideeën.’

Afscheid nemen van Holwierde doet hij dus niet en andere clubs hoeven ook niet aan hem beginnen te trekken. ‘Ik heb een bestuursfunctie en beheer het wedstrijdsecretariaat. Daar wil ik meer tijd en energie aan besteden’, vertelt Tuik.

Omdat het seizoen nog lang duurt wil Tuik zich in ieder geval focussen op een goed vervolg van het huidige seizoen. ‘IK heb er alle vertrouwen in dat we ons in de middenmoot van de competitie kunnen spelen. De groep kan nog wel even vooruit, we hebben de beschikking over veel jonge gasten.’

Voor de toekomst hoopt hij dat Holwierde op deze voet verder kan. Een van de belangrijke pijlers binnen de club vindt hij de samenwerking met buurman Poolster uit Spijk op het gebied van het jeugdvoetbal. Tuik zal het allemaal meemaken, al is het straks dan ook voornamelijk als supporter van de club waar hij groot is geworden, maar altijd bescheiden is gebleven.

No Replies to "Eddy Tuik stopt als trainer bij Holwierde"