Overzicht amateurvoetbal

Het voetbaloverzicht is na een week van afwezigheid weer terug. Dat heeft alles te maken met het programma wat afgelopen weekend werd afgewerkt. Overigens waren er opnieuw afgelastingen binnen het noordelijk voetbal die te maken hadden met corona-perikelen. Gelukkig kon het overgrote deel van de wedstrijden gewoon doorgaan en daarom vindt u hierna weer een opsomming van alle resultaten en bijzonderheden. Man van de dag is Bart van der Tuuk van GEO. De spits maakte er zaterdag drie voor zijn club uit Garmerwolde en daaronder bevond zich ook zijn honderdste competitietreffer.

1e Klasse E zaterdag
We beginnen zoals gewoonlijk met de hoogst spelende ploeg en dat is vv Winsum. Het elftal uit het mooiste dorp van Nederland moet op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer, maar vertrok logischerwijs wel met Bert Vos richting Harlingen voor de uitwedstrijd tegen slotlicht Zeerobben. De Friezen hadden tot aan zaterdag nog maar drie punten weten te bemachtigen. Winsum had er voor de aftrap drie meer. Er stond dus wel het een en ander op het spel.

Winsum wist het duel uiteindelijk met 1-2 te winnen en was dus drie kostbare punten rijker. Gezien de kansenverhouding was een gelijkspel misschien wel terecht geweest, maar het zat de Winsumers ook een keer mee. Bauke Hoekstra en Tijs Mulder waren de gevierde schutters. Een speler van Zeerobben moest vroegtijdig douchen omdat hij middels een grove actie wraak dacht te moeten nemen na een overtreding die op hem was begaan. Hij had Wouter Bloem als slachtoffer uitgekozen. Die zag het onheil aankomen, anders was het waarschijnlijk slecht met hem afgelopen.

2e Klasse J zaterdag
‘Misschien ben ik wel ontevreden met een 1-0 zege en tevreden met een remise’, sprak trainer Robbie Wentink van SV Bedum in de voorbeschouwing op het thuisduel tegen SV Oosterwolde. De grote vraag aan hem zou dus kunnen zijn hoe zijn gemoedstoestand was toen er na het laatste fluitsignaal een 2-0 eindstand op het scorebord bleek te staan. ‘Mijn hartslag stond zo’n beetje op 180 zo lang het 1-0 bleef. We hebben het onnodig spannend gemaakt en hadden de wedstrijd veel eerder in het slot moeten gooien. We kregen voldoende kansen en in de tweede helft hadden we een overwicht, terwijl we weinig weggaven’, aldus de coach die weer een beroep op Richard de Boer kon doen. Hij zal nog wel wat nerveuzer geworden zijn toen SV Oosterwolde in de 87e minuut een strafschop mocht nemen. Zelfs vanaf elf meter lukte het de gasten niet om het theewater van Wentink aan de kook te krijgen. De penalty, veroorzaakt door Roy Mertens, werd naast het doel van Jos Broekmans geschoten. Uiteindelijk bleven de punten in Bedum. Luc Kuiper en Timo Laninga waren de doelpuntenmakers voor de gastheren, die zichzelf nu op een keurige vierde plaats in de ranglijst terug kunnen vinden.

NEC Delfzijl blijft een zorgenkindje in deze klasse. Met twee punten uit acht duels bedraagt het gat naar het op de dertiende plek staande De Weide al vier punten, terwijl de Drenten ook nog een wedstrijd minder hebben gespeeld. Zaterdag ging de ploeg van trainer Marshall Pourier met 3-1 onderuit op bezoek bij het Asser LTC. Voor de Delfzijlsters scoorde Shaimo Hooi.

3e Klasse C zaterdag
SC Loppersum lijkt uit een diep dal op te krabbelen. Op eigen veld werd afgelopen weekend met 3-1 van FC Zuidlaren gewonnen, waardoor het keurkorps van trainer David van der Kam de aansluiting met het grote middenveld weer wat steviger in handen heeft. Jacob Havinga (2) en Joris Jurna wisten het net aan de goeie kant te raken. Noordwolde wist de nummer drie van de ranglijst Groen Geel in eigen huis op 1-1 te houden. Voor de geelzwarten was het Dannick Meima die er voor zorgde dat de Noordwolders niet met lege handen naar huis zouden gaan.

Omlandia moest in eigen huis zijn meerdere erkennen in Helpman. De sterker spelende gasten kwamen na een kwart wedstrijd en slordig balverlies op voorsprong. De bal vloog via onderkant lat binnen: 0-1. De eerste de beste keer dat de Ten Boersters dreigend werden, was het ook meteen raak. Jeremy van Coevorden schoot onberispelijk raak: 1-1. Een tegenvaller was dat Brian Drevel geblesseerd vervangen moest worden door Bodhi Prenger. De gastheren hadden daarna op voorsprong moeten komen, maar in plaats van rustig binnen te tikken, schoot Robbert Veldman huizenhoog over. Een omzetting op het middenveld leidde tot een wat beter spelend Omlandia. Dat kwam vlak na de pauze wel opnieuw op achterstand toen de bal na een klutssituatie langs doelman Devon Harmsma hobbelde en niet op tijd weggewerkt kon worden: 1-2. Nadat er enkele wisselingen waren doorgevoerd wist Helpman de marge te vergroten. Een verkeerde inspeelbal van Martin Oudman werd onderschept en in de kruising geschoten: 1-3. Omlandia deed meteen na de aftrap wat terug. Wouter Hoek strandde in eerste instantie nog op de paal. In de rebound wist Remco Bolhuis wel voor de aansluiting te zorgen: 2-3. Daar zou het echter ook bij blijven.

4e Klasse C zaterdag
Er zal in Middelstum waarschijnlijk diep gegraven zijn om te ontdekken wanneer de plaatselijke voetbaltrots voor het laatst als koploper in de competitie aangemerkt kon worden. Zaterdag klopte het team van trainer Jelmer Meinardi het bezoekende DVC Appingedam met 1-0. Xander Anema joeg na een kleine twintig minuten een prima genomen vrije trap in het Damster doel. Goalie Nick Verkerk van Middelstum moest zich voor de rust door Damon Medema laten vervangen nadat er een harde overtreding op hem was begaan. Na het laatste fluitsignaal bleken de overige uitslagen dusdanig gunstig dat de spelers een klein feestje konden gaan vieren.

Rood Zwart Baflo heeft aan de ontmoeting met Amicitia VMC een punt overgehouden. Op het Bafloër gras werd het 1-1. Het doelpunt voor de thuisclub was overigens wel van Stadse makelij, maar dat cadeautje werd in dank aanvaard. ‘Op basis van de eerste helft en het laatste kwart van de wedstrijd hebben we te weinig gekregen. Maar ik denk dat de tegenpartij daar wel anders over zal denken’, aldus trainer Dick Scholtens.

FC LEO kreeg in Roden een flink pak op de broek van thuisclub ONR, dat met maar liefst 7-1 wist te winnen. Of je het doelpunt van Jasper Wiersum dan nog wel een eretreffer moet noemen. Met drie punten uit zeven wedstrijden deelt FC LEO de laatste plaats met OKVC uit Oldehove. De Leensters kunnen hun positie iets verbeteren door dinsdagavond de inhaalwedstrijd tegen SIOS te winnen.

SIOS heeft zichzelf op eigen veld een slechte dienst bewezen. In het duel met titelkandidaat Mamio leek de thuisclub hard op weg om een prima zege te boeken, maar de 3-0 voorsprong door van Allert de Haan, Stefan Bultena en Menno Dijkstra bleek niet voldoende te zijn. De gasten wisten een dreigende nederlaag te voorkomen (3-3) en pakten daarmee een punt. Voor SIOS voelde de remise, niet helemaal onbegrijpelijk, als een nederlaag.

Poolster heeft zaterdag vriend en vijand weten te verbazen door met 1-2 van Niekerk te winnen. Er ontbraken nogal wat vaste waarden aan Spijkster zijde, maar dat leek de ploeg van trainer Jeroen de Groot amper te deren. Tom Dijkman wist de gasten aan de leiding te helpen: 0-1. De Spieksters mochten zich later bij doelman Simon Dijkman bedanken voor het feit dat hij een strafschop had weten te stoppen. Veel plezier beleefde de sluitpost er niet aan, want Niekerk zou alsnog op gelijke hoogte komen: 1-1. Niekerk voetbalde beter, maar zag Poolster opnieuw scoren. Tom Dijkman ontving de bal van ploeggenoot Jesse Smit en tekende voor zijn tweede van de middag: 1-2. Wat Niekerk daarna ook probeerde, de punten gingen mee terug naar Spijk.

SV De Heracliden is tegen de tweede seizoensnederlaag aan gelopen in de uitwedstrijd tegen Lycurgus. De Stadjers liepen een 0-1 achterstand op door een treffer van Frank de Boer, maar wisten dit plooitje glad te strijken. Nadat Rindert Ykema er in de tweede helft 2-1 van had gemaakt, moest Marwin Spriensma er met rood af en kregen de tien Meijsters nog twee tegengoals om de oren.

5e Klasse C zaterdag
Het Zoutkamper Zeester stelde teleur door de thuiswedstrijd tegen Eastermar te verliezen. Namens de gastheren scoorde Henri Nienhuis nog wel de openingstreffer, maar dat bleek onvoldoende garanties te bieden voor een succesvolle voetbalmiddag. Er bleek lange tijd niets aan de hand te zijn. Een buitenspelsituatie, die de grensrechter van Zeester niet kon waarnemen omdat hij achter de feiten aan liep, leidde tot de gelijkmaker van de Friezen: 1-1. De doelpuntenmaker kon er wel om lachen. Hij moest ook erkennen dat zijn goal een aardig presentje was geweest. Uiteindelijk kregen de mannen uit het vissersdorp het deksel op de neus: 1-2.

5e Klasse E zaterdag
Binnen luttele seconden tegen een achterstand aan kijken en aan het einde van de rit toch nog een 4-1 overwinning in de knip steken. Het overkwam Warffum zaterdag op eigen veld tegen SGV. De Schildwolders scoorden via Luca van Loenen, maar het waren Remon Bijsterveld (2), Kevin Janssen en Stefan van den Berg die de ‘kanaries’ een driepunter wisten te bezorgen.

Meedhuizen heeft niet weten te voorkomen dat Corenos de eerste periodetitel in de zak kon steken. De ploeg van trainer Elle Smit moest in ieder geval de uitwedstrijd tegen Eenrum in winst omzetten, wilde men nog een kans op de tussentijdse titel behouden. En met deed wat het moest doen. De Marnebewoners werden met 1-3 geklopt door treffers van Lirim Shabani en Kevin Reiffers (2). Bij een 0-2 stand werd het nog even spannend toen Eenrum de aansluiting had gevonden dankzij een goed genomen vrije trap van Milan Rutkowsky, maar verder kwamen de gastheren niet.

De Fivel heeft zich hersteld van de nederlagen van de afgelopen weken. Dit ging ten koste van een gehavende thuisclub Wagenborger Boys, dat met 1-4 klop kreeg. Eirik Eide, Corné Bos (2) en Emiel Bos waren de Riepster schutters. Voor de Boys wist Niels Berends het net te vinden.

5e Klasse F zaterdag
Robbert Mekkelenkamp werd zaterdag tot matchwinnaar gekroond na de uitwedstrijd die het Oostwolder VVS tegen Harkstede had gespeeld. Zijn treffer bleek voldoende voor een driepunter tegen de laagvlieger. Geen onbelangrijke zege, want de Oostwolders behouden nu de aansluiting met de top van de ranglijst, al hebben SC Scheemda en Bargeres wel een wedstrijd minder gespeeld. Beide ploegen kwamen vanwege een afgelasting niet in actie.

4e Klasse C zondag
Farmsum heeft in de uitwedstrijd tegen Kwiek het net niet kunnen laten bollen. Omdat de thuisclub ook niet tot scoren kwam, prijkte na negentig minuten een doelpuntloos gelijkspel op het wedstrijdformulier. Vanuit Farmsumer oogpunt niet eens zo’n gek resultaat, gezien de stand op de ranglijst.

5e Klasse C zondag
Met Usquert weet je het maar nooit hoe een en ander loopt. Er moesten een paar spelers met de trein komen en het was nog even afwachten of die wel op tijd zou arriveren. Uiteindelijk kwam alles op zijn pootjes terecht, al kon dat van het verloop van het duel niet worden gezegd. In de thuiswedstrijd tegen Alteveer leken de Usquerders hard op weg naar een overwinning. Het stond op zeker moment zelfs 3-0 in het voordeel van de ploeg van trainer Jan Blaauw. Na negentig minuten was die riante positie helemaal teniet gedaan en eindigde het treffen uiteindelijk in 3-3. Voor de gastheren scoorde Mohamet Keita een glaszuivere hattrick.

No Replies to "Overzicht amateurvoetbal"