Klimaatgroep Stars verlengt verblijf in eredivisie

De tafeltennissers van Klimaatgroep Stars uit Middelstum hebben zich zondag definitief veilig gespeeld. Daarmee hebben ze hun verblijf in de eredivisie in ieder geval weten te verlengen. De ‘grande finale’ van zondag tegen VeerhuisWessem/Vesta werd in de eigen sporthal aan de Coendersweg in Middelstum met 4-1 gewonnen en dat betekent dat de ploeg zich na de jaarwisseling mag opmaken voor de voorjaarscompetitie op het hoogste niveau.

De Limburgse ploeg was exact een week eerder ook al naar Middelstum afgereisd voor de reguliere competitieontmoeting met Klimaatgroep Stars, dat net als zeven dagen eerder in de sterkst mogelijk opstelling speelde. De line-up aan de kant van de gasten was op één plek gewijzigd. Jelle Morris had de plek ingenomen van Dylan Plett. Aleksandr Lushin was in de openingswedstrijd van de play-downconfrontatie niet opgewassen tegen kopman Enio Mendes van de thuisploeg. Na een 2-0 voorsprong voor de Portugees pakte Lushin wel game 3 met 13-11, maar vervolgens haalde Mendes het eerste wedstrijdpunt binnen via een 11-5.

Colin Rengers wist vervolgens de openingsgame te winnen van Arturs Reinholds, maar moest daarna, net als een week eerder, toch met 3-1 zijn meerdere erkennen in de tegenstander. Casper Strindberg maakte in de derde wedstrijd korte metten met Jelle Moris: 3-0. Daarmee begon Klimaatgroep Stars aan de pauze in de wetenschap dat er nog twee zeges nodig waren om klassebehoud veilig te stellen en daarmee ook de laatste twee ontmoetingen van de middag overbodig te maken.

Dat scenario voltrok zich ook. Enio Mendes en Casper Strindberg speelden in de reguliere fase van de competitie elk drie keer en waren daardoor in de play-down speelgerechtigd. Ze maakten hun status in deze beslissende wedstrijd dubbel en dwars waar. Mendes stond in de ontmoeting met Arturs Reinholds in totaal maar 14 punten toe en won met 3-0. Daarmee kwam Klimaatgroep Stars op matchpoint. Casper Strindberg zag tegenstander Aleksandr Lushin nog terugkomen naar 1-1, maar via 11-4 en een spannende 12-10 werd uiteindelijk om klokslag vijf uur de ontmoeting beslist.

Het tafeltennis in de Eredivisie heeft in Nederland sinds december 2020 de topsportstatus en op die manier kan het team, met ook Shuohan Men en Pim van Schaik in de gelederen, zich ongestoord voorbereiden op het tweede deel van de competitie. Daarin wordt hetzelfde format gehanteerd van een ‘halve competitie’ voor acht ploegen. De top vier strijdt in de play-offs om de titel en de overige vier ploegen moeten zich in het voorjaar wederom zien te handhaven.

Teammanager Jan Tammenga was na afloop van het duel uiteraard opgetogen over het behalen van de eerste doelstelling in het seizoen. De zesde plek in de reguliere competitie en vervolgens handhaving in één duel past in de lijn waarin Klimaatgroep Stars binnen drie jaar wil kunnen meestrijden om het kampioenschap. Tammenga had lovende woorden voor de wijze waarop alle liefhebbers de wedstrijd, ondanks het verbod op publiek in de zaal, toch via een livestream konden volgen: ‘Grote complimenten voor Jacco Klaassen van Middelstum TV voor het verzorgen van de livestreams van onze thuiswedstrijden. Op het beslissende moment keken er zondagmiddag meer dan vijftig personen naar de stream en alle thuiswedstrijden zijn stuk voor stuk meer dan tweehonderd keer bekeken via YouTube. We hopen dan ook dat we de samenwerking in 2022 kunnen voortzetten.’

No Replies to "Klimaatgroep Stars verlengt verblijf in eredivisie"