Overzicht amateurvoetbal

Het voetbaloverzicht van deze week is aardig uitgedund, omdat veel verenigingen al uitgebreid aan bod zijn gekomen. Toch blijft er nog genoeg over om op terug te blikken en dat doen we dan ook weer als vanouds. Naast afgelastingen vanwege coronaperikelen, waren er ook duels die niet door konden gaan vanwege de slechte omstandigheden van het terrein waarop gespeeld moest worden. Man van het weekend is deze keer Chris Noordhof van het Zoutkamper Zeester. Hij scoorde drie keer in de uitwedstrijd tegen ASC ’75.

1e Klasse E zaterdag
Vv Winsum heeft zaterdag prima zaken gedaan met een 3-1 thuiszege op Broekster Boys. Het was meteen de eerste overwinning die het team van trainer Bert Vos op eigen veld liet noteren. Raul Seano Bello opende na 13 minuten tegen de veldverhouding in de score voor de thuisclub. Hij wist een voorzet van links simpel binnen te tikken: 1-0. De gasten leken de kluts even kwijt te zijn, maar Winsum profiteerde daar niet van. Sterker nog, in de 35e minuut kwamen de Friezen langszij toen Hedgar Hoekstra een corner tot doelpunt promoveerde: 1-1.

In het tweede bedrijf duurde het even alvorens er opnieuw gejuichd kon worden. Wouter Bloem wist een aantal Friezen eenvoudig achter zich te laten en maakte er 2-1 van. Bauke Jan Douma had met een kopbal de gelijkmaker moeten scoren, maar zag zijn inzet over de deklat scheren. Broekster Boys wilde na 77 minuten een strafschop omdat er na een corner hands gemaakt zou zijn, maar fluitist Brinkman negeerde de smeekbedes.

Wat de gasten ook probeerden, en ze kregen de kansen er voor, de gelijkmaker wilde niet vallen. Het werd zelfs nog erger toen er in blessuretijd nog een strafschop volgde omdat Tijs Mulder door keeper Sander de Boer onderuit werd gekegeld. De penalty werd verzilverd door José Bello: 3-1 (foto: Jacqueline Jongsma).

2e Klasse J zaterdag
Het heeft even geduurd, maar hij is er dan eindelijk toch. NEC Delfzijl wist op het eigen sportpark Centrum met 3-0 van DESZ uit Zwartsluis te winnen. Op voorhand geen eenvoudige opgave, maar de Delfzijlsters kregen loon naar werken. Brend Hansen scoorde in het eerste bedrijf uit een voorzet van Bram Mulder. Na de pauze was jubilaris Dion Zimmerman zelfs twee keer succesvol.

SV Bedum kwam op het Zernikecomplex in Groningen niet verder dan een 0-0 remise in het glibber- en glijgevecht met The Knickerbockers. Volgens trainer Robbie Wentink had de thuisclub meer verdiend, dus kon hij achteraf wel met het gelijkspel leven.

3e Klasse C zaterdag
Na de eclatante midweekse zege op SC Loppersum, waarbij de opgestapte maar weer in genade aangenomen Jurrely Torbed vier keer scoorde, heeft Holwierde opnieuw drie punten aan het totaal weten toe te voegen. Het bezoekende Glimmen werd met 3-1 aan de kant gezet. Voor de gastheren scoorden Mike Kraan, Robbie ten Hove en Koen Tuil. Anthony Maduro tekende voor de enige tegentreffer.

4e Klasse C zaterdag
Middelstum heeft zijn faam waar gemaakt in de uitwedstrijd tegen Niekerk, een van de ploegen die titelaspiraties heeft en er op gebrand zou zijn om de ploeg van trainer Jelmer Meinardi weer met beide benen op de grond te zetten. De gasten waren echter geenszins geïmponeerd, trokken vol ten strijde en zagen Mateo Milkovic al snel de score openen: 0-1.

De gastheren waren amper in staat om voor gevaar te zorgen en mochten van geluk spreken dat Nordin Luit voor de pauze op de lat mikte, anders waren de problemen een stukje groter geworden. Nu mocht men nog hopen dat de tweede helft uitkomst zou bieden. Middelstum moest in het tweede bedrijf ook wel achteruit, maar weigerde te capituleren. Verder dan een schot op de paal kwam men niet. Na het laatste fluitsignaal was de vreugde groot en niet ten onrechte. Middelstum had namelijk niet alleen een titelkandidaat afgetroefd, maar ook de koppositie in 4C overgenomen en tevens prima uitzichten heeft op het pakken van de eerste periodetitel.

DVC Appingedam maakte een lelijke misstap op het eigen Wellemansportpark. De Damsters wisten in het duel met ON Roden een 2-0 voorsprong te nemen, maar gaven de wedstrijd na de pauze helemaal uit handen. Julian Herder en Nick Veentjer scoorden voor de thuisclub, die de eerste helft prima speelde. ON Roden had wel meer balbezit, maar wist niet gevaarlijk te worden.

Vanaf de aftrap van de tweede helft werd er een lange bal naar voren gegeven door de gasten, waarbij Kevin Kamminga mis tastte en doelman Olaf Kiewiet er ook niet goed uit zag. Het betekende wel 2-1 door toedoen van Janco de Boer. DVC Appingedam kreeg nog wel een mogelijkheid om de marge weer te vergroten, maar Sven de Wilde liet die kans onbenut. ON Roden was daarna wel iets beter, zonder echt dominant te worden. Door een onoplettendheid achterin werd het wel 2-2 door Sven Buigholt en alsof dat nog niet genoeg was, moest Roy Eissens van het veld nadat hij zijn tweede geel had gekregen. Uit een vrije trap van Rik de Boer scoorden de Drenten vervolgens in de 87e minuut de 2-3. Ook zij haalden de finish niet met elf man vanwege een tweede gele prent voor dezelfde speler.

Het werd al met al een zure middag voor het team van trainer Duurt Dijkman. De oefenmeester sprak na afloop van een domper. ‘De mentale veerkracht van dit jonge team is nog niet op orde. We maken de 3-1 niet en dan zie je dat het vertrouwen ineens wegvloeit.’ Met zes punten uit acht duels staat DVC momenteel op een niet benijdenswaardige elfde plaats en ziet het de kloof met het middenveld steeds groter worden.

RZ Baflo moet even gedacht hebben dat er in de uitwedstrijd tegen Mamio misschien wel wat te halen viel. Nadat de gastheren namelijk op voorsprong waren gekomen, was het Jan Dietert van der Tuuk die de gelijkmaker produceerde. Het bleek slechts uitstel te zijn, want het Bafloër kaartenhuis stortte met name in het tweede bedrijf volledig in. Daar kon ook de treffer van Duncan Torrenga niets aan veranderen. Mamio zegevierde met 7-2.

5e Klasse C zaterdag
Het Zoutkamper Zeester heeft zichzelf een plezier gedaan door de uitwedstrijd tegen ASC ’75 in een 1-3 overwinning om te zetten. Chris Noordhof was de grote man aan de zijde van de gasten. Hij nam de volledige productie voor zijn rekening. Door de zege heeft het team van trainer Jaap van der Ploeg zich niet alleen stevig in de middenmoot genesteld, maar bedraagt de achterstand op de nummer drie Noordbergum slechts drie punten.

5e Klasse E zaterdag
SV TEO en het bezoekende Noordpool UFC hebben de strijdbijl zaterdag begraven bij een 2-2 eindstand. Voor de gasten scoorden Mark Bos en Ricardo Sikkema. Namens SV TEO  waren het Boaz van der Veen en Robin van Dijk die de gastheren tot twee keer toe aan de leiding wisten te brengen. Dat bleek dus niet voldoende te zijn. De Uithuizers kregen in de slotfase nog wel wat kansen om de winst naar zich toe te trekken, maar gezien het spelbeeld konden beide ploegen wel met de remise leven.

Dat deze klasse bol van de verrassingen staat, is een publiek geheim. SGV voegde er zaterdag eentje aan toe door op eigen veld af te rekenen met het Garmerwolder GEO. Het werd 4-1 voor de Schildwolders. Namens de thuisclub scoorde Luca van Loenen twee keer. De andere goals kwamen op naam van Jesse Roelfsema en Jelte Bos. Voor GEO wist Folkert van Zanten het net aan de goede kant te raken.

5e Klasse F zaterdag
Van de beide regiovertegenwoordigers in deze klasse kwam alleen VVS in actie. De Oostwolders kregen op eigen veld te maken met het voor hen volledig onbekende Bargeres uit Emmen. De Drenten wisten via Coen Tent en Casper Dorgelo al na negen minuten spelen een 0-2 voorsprong te nemen. De mannen van trainer Egbert Bosma herpakten zich echter en wisten dankzij een treffer van Romke Smit dichterbij te komen: 1-2. Een indirecte vrije trap van Leon Boer leidde na driekwart wedstrijd tot de gelijkmaker (2-2) en toen begon het echte feest pas. De jarige René Dijksterhuis maakte er 3-2 van en vervolgens deed Romke Smit nog wat extra slagroom op de taart door zijn tweede van de middag te maken: 4-2. Door de zege heeft VVS de koppositie in deze klasse overgenomen. Dat is mede te danken aan het feit dat Veendam 1894 zich heeft teruggetrokken. Een aantal teams had al tegen de Veenkolonialen gespeeld en is die punten, voor zover het gewonnen duels waren, kwijtgeraakt. Onder hen bevindt zich ook SC Scheemda, dat een 3-1 zege geschrapt zag worden.

3e Klasse B zondag
Met de zondagvoetballers van Siddeburen blijft het vooralsnog ook aanmodderen geblazen. Nu was koploper SVZ op voorhand al een lastige kluif, maar het had er ook geen moment de schijn van dat de Boertjes een goed resultaat zouden weten te behalen. Bij een 4-0 stand voor de Drenten wist Bjorn Puister nog iets terug te doen, waardoor de eindstand (4-1) tenminste iets draaglijker werd.

5e Klasse C zondag
Je kunt zeggen wat je wilt, maar Kloosterburen heeft uit de laatste vier wedstrijden wel zeven punten weten te behalen. Als je bedenkt dat het in de vier wedstrijden daarvoor slechts één keer lukte om een punt te bemachtigen, dan mag je van een redelijk herstel spreken. In Groningen werd tegen Groen Geel niet gescoord en dus kwam er een doelpuntloos gelijkspel op het wedstrijdformulier te staan.

No Replies to "Overzicht amateurvoetbal"