Jeroen de Groot langer bij vv Poolster

Oefenmeester Jeroen de Groot is ook in het seizoen 2022/2023 de hoofdverantwoordelijke trainer van vierdeklasser vv Poolster. De voormalige speler van de geelzwarten is momenteel bezig aan zijn tweede seizoen bij de Spijksters. 

Club, spelersgroep en trainer waren het er al vrij snel over eens dat men met elkaar verder wilde. Er heerst alom tevredenheid binnen de Spijkster gelederen over de samenwerking en dus was het zetten van een handtekening onder een verlenging van het huidige contract vrij snel geregeld. Poolster is de eerste club waar De Groot als hoofdtrainer werkzaam is.

Poolster heeft een behoorlijke historie opgebouwd met lang zittende trainers. Bert de Vries is met vier seizoenen de oefenmeester geweest die de geelzwarten het langst leiding heeft gegeven. De Groot mag zich met drie seizoenen scharen in een rijtje met namen als Kees Bouma, Sjoerd van Klaarbergen, Jeroen de Munck, Kees Mulder en Jaap Danhof.

Onder De Munck werd in het seizoen 2014/2015 zelfs de stap naar de derde klasse gemaakt. Sinds het voetbaljaar 2016/2017 is Poolster een vaste waarde in de vierde klasse, met als hoogste klassering een tweede plaats in het seizoen 2017/2018 achter kampioen Holwierde. Poolster staat momenteel op de zesde plaats in de 4e Klasse C en heeft uit negen wedstrijden twaalf punten weten te verzamelen.

De verbondenheid van De Groot, woonachtig in Groningen, met Poolster reikt wel wat verder dan de periode dat hij er trainer is. Hij is begonnen als pupil bij de Spijkster club en  scoorde in zijn voetballoopbaan negentien keer voor zijn huidige vereniging. ‘Voor iemand met mijn lengte is dat best weinig. Daar had ik wel wat meer uit mogen halen’, zegt De Groot. Hij was als centrale verdediger maar liefst achttien seizoenen een van de steunpilaren in de defensie van het eerste team. De leerlingcoördinator op het Terra in Eelde maakte tussendoor een kort, succesvol uitstapje, naar het toenmalige De Pelikanen in Appingedam.

Na zijn afscheid als speler legde De Groot zich toe op het trainersvak.  Hoewel hij al enkele jaren jeugdtrainer en coach van het tweede elftal in Spijk was geweest, zette hij zijn eerste echte schreden op dat gebied bij Oranje Nassau. De club waar Erwin Heerlijn op dat moment de hoofdcoach was.  Het verblijf bij ON duurde niet lang voor De Groot. Poolster trok al vrij snel aan de bel. Of hij oren had naar de functie van hoofdtrainer bij de Spijkster club. De Groot hoefde niet lang na te denken. ‘Ik had voor elke andere club Oranje Nassau zeker niet verlaten’, liet hij zich destijds ontvallen.

De oefenmeester benadrukt ‘zeer gelukkig’ te zijn met het vertrouwen dat de vereniging in hem heeft, maar dat het allemaal niet om hem draait. ‘Het gaat om de toekomst van de club. We zijn in Spijk bezig met de opbouw van een jong team. Zij zijn vol in ontwikkeling. Ik ben blij dat ik daar onderdeel van mag zijn en blijven. We hebben ook een jonge tweede selectie en in de leeftijdscategorie O17 zit genoeg talent waar we in de nabije toekomst een hoop plezier aan kunnen beleven.’

Voor dit seizoen is handhaving in de vierde klasse de doelstelling. Verder wil De Groot nog niet kijken. ‘Laten we eerst maar eens zorgen dat we een competitie helemaal kunnen uitspelen. Dat is me als trainer door al die coronaperikelen nog niet gelukt.’

No Replies to "Jeroen de Groot langer bij vv Poolster"