Peter Ernst nieuwe trainer vv Farmsum

Met ingang van het seizoen 2022/2023 is Peter Ernst aangesteld als hoofdtrainer van vierdeklasser vv Farmsum. Nadat huidig trainer Erwin Buurmeijer aangaf aan het eind van het seizoen te stoppen, werd Peter Ernst door de zondagclub benaderd. Beide partijen kwamen al snel tot een overeenkomst voor een jaar, met de intentie om langer door te gaan.

Peter Ernst is momenteel verbonden aan MOVV uit Midwolda, een competitiegenoot van Farmsum. De oefenmeester is daar sinds vier seizoenen de hoofdverantwoordelijke trainer. Met de Midwolders behaalde hij respectievelijk een zevende, vierde en vijfde plaats in de afgelopen competitiejaren. MOVV, dat in oktober de uitwedstrijd tegen Farmsum met 2-4 wist te winnen, staat momenteel op de derde plaats in de rangschikking.

Ondanks de resultaten had Ernst eerder al aangegeven aan een nieuwe uitdaging toe te zijn. Farmsum besloot er geen lange zoektocht van te maken. Ernst bleek de enige kandidaat te zijn waar men de zinnen op had gezet. ‘We hebben hem zelf gepolst. Het lijkt ons het type trainer dat goed bij de club past. Daar komt nog bij dat we hem goed kennen. Onze technische commissie heeft een gesprek met hem gehad en dat viel van beide kanten erg goed’, zegt Kevin Meertens namens Farmsum.

Ernst is geen onbekende in de regio. Hij was eerder trainer bij Wagenborgen, het Ten Boerster Omlandia, Noordpool UFC uit Uithuizen, Godlinze en het Roodeschoolster Corenos. De coach vertelt altijd al een zwak te hebben gehad voor dorpsclubs. ‘En Farmsum is een gemoedelijke en gezellige club die op het veld wil laten zien dat ze ook voetballend ergens voor staan. Maar eerst wil ik het seizoen goed afsluiten met MOVV. We draaien bovenin mee.’ 

Erwin Buurmeijer laat desgevraagd weten dat hij er in principe een jaar tussenuit gaat. ‘Maar je weet nooit wat er op je pad komt. Ik wil in ieder geval meer tijd aan mijn gezin besteden en ga als planner voor een transportbedrijf aan de slag. Daar gaat veel tijd in zitten.’ De oefenmeester hoopt aan het einde van het seizoen met Farmsum boven in de middenmoot te staan. ‘Als ons dat lukt, kunnen we van een geslaagd seizoen spreken’, aldus Buurmeijer De Farmsumers staan op de elfde plaats in 4C met vijf punten uit zeven wedstrijden.

No Replies to "Peter Ernst nieuwe trainer vv Farmsum"