Gert de Winter na twee seizoenen weg bij FC LEO

Oefenmeester Gert de Winter heeft het bestuur van vierdeklasser FC LEO laten weten dat hij aan het einde van het huidige seizoen op zoek gaat naar een andere club. Volgens de trainer wordt het tijd om zich bij een andere vereniging verder te ontwikkelen.

De Winter kwam vanuit de jeugd van de Leenster vereniging voor de senioren te staan. Hij volgde aan het einde van het seizoen 2019/2020 Erwin Molog op. De Winter heeft in de twee achterliggende seizoenen weinig kans gekregen om zijn kwaliteiten op de spelers over te brengen. Beide keren werden de competities namelijk vanwege de coronapandemie onderbroken.

In zijn eerste jaar finishte FC LEO op de tiende plaats met achttien punten uit de zeventien wedstrijden die nog wel gespeeld konden worden. Een seizoen later kwam er na vier wedstrijden al een einde aan de voetbaljaargang. De Leensters hadden toen uit vier wedstrijden vier punten weten te verzamelen. In de acht wedstrijden die dit seizoen zijn gespeeld, heeft FC LEO vier punten weten te bemachtigen. Er is het komende half jaar dus nog werk aan de winkel voor De Winter om zijn ploeg voor degradatie te behoeden.

Namens FC LEO zegt voorzitter Arjen Fledderman over het vertrek van De Winter: ‘Ach, je weet hoe dat gaat met trainers. Ze blijven enkele jaren en gaan dan op zoek naar een nieuwe prikkel. Ik begrijp zijn argumenten wel dat hij aan iets anders toe is. Het is altijd goed om ook eens bij een andere vereniging in de keuken te kijken.’

No Replies to "Gert de Winter na twee seizoenen weg bij FC LEO"