Stormachtige oefenzege Corenos op HS ’88

Het Roodeschoolster Corenos, koploper in de 5e Klasse E van het zaterdagvoetbal, heeft een meer dan verdienstelijke oefenzege behaald op een andere kampioenskandidaat. Het een klasse hoger spelende HS ’88 uit Hoogezand, de ploeg van scheidend trainer Hindrik Snijders uit Assen en lijstaanvoerder in 4D, kreeg met 4-1 klop op het stormachtige sportpark van de Roodschoulsters.

Er was nog geen bal getrapt, of sommige cornervlagen waren al door de wind tegen de grond gedrukt. De ziedende stormwind, die voor gesloten dijkcoupures in de havenplaats Delfzijl zorgde, maakte het op voorhand al onmogelijk om een voetbalwedstrijd van hoog niveau op de kunstgrasmat te toveren. Desondanks deden beide ploegen hun best om er iets leuks van te maken.

HS ’88 had als eerste de wind in de rug, maar wist daar amper voordeel uit te putten. Sterker nog, het werd doelman Mark Monden amper moeilijk gemaakt door de bezoekers. Zij hadden de grootste moeite om de vrij hechte defensie van Corenos in verlegenheid te brengen. Als excuus konden de gasten aanvoeren dat een aantal basisspelers op het appél ontbrak, maar dat was aan de kant van de gastheren net zo. Daar waren de youngsters Marc Spriensma, Stefan van der Ploeg en Sandor Szabo aan de selectie toegevoegd.

Het duurde vrij lang alvorens de eerste opwinding ontstond bij het handjevol toeschouwers dat de storm had getrotseerd. Na een dik half uur spelen was het Jordan Klopstra die een gaatje in de vesting van Corenos had gevonden en 0-1 liet aantekenen. De thuisclub had pech dat de bal na een corner bovenop de lat terecht kwam. Daarmee waren de hoogtepunten in de eerste helft wel opgesomd.

Na doelwisseling liet Corenos zien hoe je met een flinke storm moet omgaan. Niet hopen op een goed vallende lange bal, maar het spel dicht bij de grond houden en voetballend het doel van de tegenstander opzoeken. De gelijkmaker kwam al in de 47e minuut tot stand. Na een overtreding binnen het strafschopgebied mocht Jordan Muller vanaf elf meter aanleggen. Hij schoot het speeltuig in het dak van het doel: 1-1.

Corenos was daarna de betere van de twee ploegen. Het speelveld werd klein gehouden, de duels werden agressief aangegaan en combinerend kwamen de gastheren prima uit de verf. Monden hoefde eigenlijk alleen nog maar wat verdwaalde ballen op te pikken. HS ’88 wist geen enkele keer voor gevaar te zorgen. Dat deed Corenos stukken beter. Uit een corner van Jordan Muller mocht de geheel vrij staande Germen Tamsma 2-1 binnen koppen en vervolgens was het Muller zelf die voor 3-1 wist te zorgen. Niet veel later verschalkte hij bijna de Hoogezandster doelman met een listige vrije trap. De goalie stond even niet op te letten, maar kon opgelucht adem halen omdat het leer op de kruising belandde.

Oefenmeester Marco Pesiwarissa sloeg flink aan het wisselen, maar zijn team leek er geen hinder van te ondervinden. Sterker nog, Erwin Dijkstra wist de eindstand op 4-1 te bepalen. Een meer dan verdiende oefenzege, die na de Spaanse trainingssessie als een aardige opsteker werd gezien.

Marco Pesiwarissa sprak na afloop van een mooie test. ‘Het is altijd goed om te kijken waar je staat. Je krijgt met dit soort wedstrijden de gelegenheid om andere jongens ook speeltijd te geven. Ik ben zeer tevreden dat die spelers hebben begrepen wat er van hen wordt verwacht. Dat hebben ze vandaag ook laten zien. Ondanks de wind hebben we geprobeerd te blijven voetballen en ik denk dat we daar aardig in geslaagd zijn.’

* Corenos – HS ’88 4-1 (0-1). Jordan Klopstra 0-1; Jordan Muller 1-1; Germen Tamsma 2-1; Jordan Muller 3-1; Erwin Dijkstra 4-1.

No Replies to "Stormachtige oefenzege Corenos op HS '88"