Oefenwedstrijden regionale amateurclubs

Nu de hervatting van de competitie weer in zicht komt en de coronaregels verder zijn versoepeld, stijgt ook het aantal oefenwedstrijden dat regioclubs afwerken. Er moet immers weer wedstrijdritme worden opgedaan alvorens het echt om de knikkers gaat. Onderstaand de korte verslagen en resultaten van een aantal duels van clubs uit de regio.

VV WINSUM – VEV ’67 5 – 2
In Winsum speelde de gelijknamige eersteklasser tegen VEV ’67. Het team van Kees Pranger, ex-oefenmeester van NEC Delfzijl, werd met 5-2 door de thuisclub opzij gezet.

Na een dikke vijf minuten spelen was het Thomas Kauw die een goede voortzetting van Raul Bello op de juiste waarde wist te taxeren en voor 1-0 tekende. De gasten lieten zich niet onbetuigd en waren na amper een kwartier spelen al weer langszij gekomen. Op aangeven van Gerhard van der Berg was het Marco Soeten die raak mikte: 1-1. Daarna werd het even rustig, maar met nog net geen half uur op de klok was het Rick Schaaphok die de Winsumers andermaal aan de leiding wist te brengen: 2-1. Veel plezier beleefde de spits niet aan zijn treffer, want VEV ’67 poetste ook dat foutje weg. Jeffrey Visser zorgde voor een 2-2 tussenstand.

Wouter Bloem zorgde heel snel daarna voor 3-2 en met die stand werd na de afgesproken veertig minuten de rust bereikt. Volgens beide trainers was dat voldoende voor een opstart van de tweede competitiehelft. Het tweede bedrijf was amper op gang gekomen of men kon in Winsum opnieuw juichen. Roel Batema zorgde namelijk voor 4-2. Stan Buikema zorgde met een prima poging van afstand voor de 5-2 eindstand toen er een uur was gespeeld.

Nuttig was het duel in ieder geval, want er konden in ieder geval weer speelminuten gemaakt worden. Ook hier ondervonden de acteurs echter behoorlijk veel hinder van de straffe wind, waardoor goed voetbal vrijwel onmogelijk werd gemaakt.

 

SJS – MEEDHUIZEN 2 – 0
Vijfdeklasser Meedhuizen nam het zaterdag in Stadskanaal op tegen SJS uit Stadskanaal, de nummer twee van de 4e Klasse D. Dat de stormwind ook hier voor problemen zou zorgen, werd al snel duidelijk. Voordat er werd afgetrapt, werd de bal al van de middenstip weggeblazen.

Meedhuizen had in het eerste bedrijf het voordeel van de wind, maar maakte daar nauwelijks gebruik van. De gastheren stonden als een huis en tikten het balletje van voet naar voet. Toch wist het team van trainer Elle Smit goed mee te voetballen, al waren de grote kansen voor de thuisploeg. Zo keerde Brian Vijsmij knap en zag hij een bal via onderkant lat het veld weer in stuiteren. Of het leer de doellijn was gepasseerd? In Stadskanaal dacht men van wel, maar een VAR ontbrak en dus werd er doorgespeeld.

Meedhuizen hield knap stand en wist er zelf ook nog een paar keer goed uit te komen. Voor de rust werd er echter niet gescoord en dus zou het verwachte verschil na de rust gemaakt moeten worden. Voor Meedhuizen werd het nu lastige, want men had de straffe wind tegen. Toch toonden de gasten moed en wisten via Kevin Reiffers en Tiago Fernandes voor gevaar te zorgen. De juiste eindpass bleef echter uit.

De ruimtes kwamen er voor de Stadskanaalsters, die op de counter via Stijn van der Laan de 1-0 op het scorebord wisten te zetten. Het spel werd er in het verloop van de wedstrijd aan beide kanten niet beter op. Er werd veel balverlies geleden en aan de passing mankeerde ook van alles. Toch viel er nog wel wat te beleven. Een veelbelovende aanval van Meedhuizen werd wegens buitenspel door een vlag- en fluitsignaal onderbroken. SJS kreeg daarna een grote kans, maar de bal werd onder de lat weggeplukt. Aan de zijde van de thuisploeg vonden dat de boel over de doellijn was geweest, maar de leidsman wilde niks van een doelpunt weten. Een kans van Kevin Reiffers belandde nog in het zijnet en vervolgens was het slotakkoord voor de gastheren. Thom Boels bepaalde de eindstand op 2-0.

 

MIDDELSTUM – DE FIVEL 2 – 0
Op het sportpark in Middelstum speelden vv Middelstum, koploper in de 4e Klasse C, en De Fivel, de runner-up in 5E, tegen elkaar. Het was allesbehalve prettig vertoeven langs de lijn 

dankzij de harde windstoten, maar toch stond er veel publiek langs de kant. Trainer Jelmer Meinardi van Middelstum en collega Wilhem van der Wiel van De Fivel hadden voorafgaand aan het duel afgesproken om twee keer veertig minuten te spelen.

Na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Ronnie Medema, oud-speler van het Middelstummer vlaggenschip, volgde een gelijk opgaande eerste helft. Kansen waren spaarzaam en de harde wind had veel invloed op het spel van beide ploegen. Van een groot verschil tussen beide ploegen was eigenlijk geen sprake. De Fivel kon de thuisclub heel aardig bijbenen. Tegen het einde van de eerste helft kwam vv Middelstum op een 1-0 voorsprong. Linksback Robert Bos kwam mee op, kapte naar binnen en schoot met rechts van buiten de zestien meter in de verre hoek raak: 1-0.

In het tweede bedrijf trokken de gastheren de wedstrijd meer naar zich toe en werd De Fivel compleet overlopen. De gastheren hadden de wind nu meer in de rug, gaven meer druk naar voren en creëerden een aantal mogelijkheden achter elkaar. Aanvaller Mateo Milkovic bepaalde de eindstand op 2-0 door na een mooi uitgespeelde aanval raak te mikken.

Omdat het een oefenduel betrof en dat de uitgelezen kans is om te kijken wat een nieuwe lichting in huis heeft, liet Jelmer Meinardi vier spelers uit 019 speelminuten maken. Het ging om het kwartet Max Oldenhof, Twan Heemstra, Daan van Zalm en Jip de Vries. Aan de kant van De Fivel had men die mogelijkheid niet. ‘We hadden een smalle selectie ter beschikking. Dan zijn de mogelijkheden al snel uitgeput. Dat is ook de reden dat we er na rust niet meer aan te pas kwamen’, aldus Wilhem van der Wiel.

 

OMLANDIA – NEC DELFZIJL 1 – 4
Wat NEC Delfzijl in de competitie tot nu toe slecht af gaat, lukte in het oefenduel tegen het Ten Boerster Omlandia wel. De ploeg van scheidend trainer Marshall Pourier wist in negen competitieduels maar zes keer te scoren.

In het eerste (oefen-)duel sinds 27 november tegen het een klasse lager spelende Omlandia, wisten de Havenkanters het net vier keer aan de goede kant te raken. De witblauwen kregen op het eigen kunstgrasveld met 1-4 klop. Dion Zimmerman, Shaimo Hooi, Edwin Hodzic en Roy de Groot waren aan Delfzijlster kant de doelpuntenmakers. Voor Omlandia scoorde Martin Oudman uit een strafschop.

NEC Delfzijl had in het eerste bedrijf de wind letterlijk en figuurlijk mee. De Delfzijlsters wisten het stormachtige voordeel beter uit te buiten dan dat Omlandia dat in het tweede bedrijf deed. ‘We konden toen niet echt een vuist maken’, sprak trainer Simon Schuil van Omlandia na afloop. Hij vond het overigens belangrijk dat veel spelers weer minuten konden maken en had een opmerkelijke doelman onder de lat staan. Daniël Venhuizen, coach van het tweede team en iemand met een keepersachtergrond, werd in het doel geposteerd omdat er op vier keepers van de Ten Boersters geen beroep gedaan kon worden.

No Replies to "Oefenwedstrijden regionale amateurclubs"