DVC Appingedam wint op Holwierder kunstgras

Vierdeklassser DVC Appingedam heeft op het sportpark Katmis van derdeklasser Holwierde een 1-2 oefenzege weten te boeken. De gastheren wisten, met de straffe wind in de rug, nog wel de leiding te nemen, maar trokken uiteindelijk toch aan het kortste eind.

Beide ploegen leken elkaar aanvankelijk aardig in evenwicht te houden. De ploeg van Eddy Tuik was, evenals de Damsters overigens, ook al niet op volle sterkte aangetreden. De thuisclub had wel iets meer balbezit en mocht tevens proberen om het windvoordeel uit te buiten. Tot grote moeilijkheden leidde dat niet voor de defensie van DVC Appingedam en doelman Olaf Kiewiet in het bijzonder.

Vlak voor rust moest de sluitpost wel buigen toen Holwierde dreigend voor het doel van de gasten verscheen, waar de gastheren rond de zestien meter de combinatie zochten en Yirsan Bouman uiteindelijk snoeihard raak schoot: 1-0.

Na de thee verscheen een aantal nieuwe spelers in het voetbalhoofdstuk en was het DVC Appingedam dat de touwtjes in handen nam. Toch had Holwierde langszij kunnen komen als Thijs Stoppels het vizier wat beter had afgesteld. Hij schoot nu naast. De Damsters waren in het tweede bedrijf zowel aan de bal als positioneel beter dan Holwierde. Dat werd dan ook uitgebuit. Na een assist van Job Groenewold was het Julian Herder die voor de gelijkmaker wist te zorgen en Groenewold was vervolgens zelf de maker van de 1-2 na een prima aanval van achteruit via Roy Eissens en aangever Jaron Slagter. Bij die stand zou het ook blijven.

Tuik: ‘Als je even bedenkt dat we toch flink wat spelers misten, ben ik van mening dat we redelijk gespeeld hebben. Het valt niet mee in deze tijd om te kijken hoe je er echt voor staat. Corona en weekendjes weg spelen je parten bij het samenstellen van een evenwichtig team.’

Holwierde speelt komend weekeinde weer competitie. Dan reist het team van Tuik af naar Groningen om tegen Velocitas te spelen. ‘Ik denk dat de schade qua afwezigen dan nog wel meevalt, maar het weekend daarna zitten we met de wintersport. Dat staat al wat langer vast dan het gewijzigde voetbalprogramma. Het zal dan opnieuw puzzelen worden’, aldus de Holwierder oefenmeester.

Zijn collega Duurt Dijkman was heel tevreden over de verrichtingen van zijn team. ‘We oogden heel stabiel en groeiden met name in de tweede helft in het spel. Ik hoop dat we deze lijn vast kunnen houden. We staan momenteel veel te laag in de vierde klasse. Het is zaak dat we daar zo snel mogelijk verandering in aanbrengen. Als we zo spelen als nu, heb ik daar wel vertrouwen in.’

DVC Appingedam komt iets eerder aan spelen toe. Dinsdag speelt men in Roodeschool (20.00 uur) tegen vijfdeklasser Corenos en zaterdag (14.45 uur) is op het eigen Wellemansportpark het zaterdagteam van Siddeburen de tegenstander.

* Holwierde – DVC Appingedam 1-2 (1-0). Yirsan Bouman 1-0; Julian Herder 1-1; Job Groenewold 1-2.

No Replies to "DVC Appingedam wint op Holwierder kunstgras"