Ezinge boekt oefenwinst op OKVC

Het vlaggenschip van vijfdeklasser Ezinge heeft in Oldehove een oefenwedstrijd gespeeld tegen vv OKVC, de hekkensluiter van 4C. Het team van trainer Ronald Bouwman wist de tweestrijd met 1-3 te winnen.

Er stond een harde wind over het prima bespeelbare veld van de Oldehoofster vereniging. Het was een gelijk opgaande wedstrijd met kansjes over en weer. In de 34e minuut wist OKVC echter de score te openen na een vrije trap. Merlijn Hoeksema was de doelpuntenmaker. Amper een minuut later maakte de Ezinger aanvoerder Paul Broekhuizen (zie archieffoto) al de gelijkmaker: 1-1. Daar bleef het bij tot aan de rust. De jeugdige Mark Vlonk was licht geblesseerd geraakt en werd gewisseld voor Wiebe Leistra, die er de eerste helft nog niet kon zijn. Verder mocht JO15-speler Thijs Guikema debuteren als rechtsback, waardoor Melle Gerritsen een linie doorschoof.

Na de thee speelde Ezinge met de wind mee en daar wisten ze hun voordeel mee te doen. De gasten kregen meer grip op de wedstrijd. Toch duurde het nog tot de 77e minuut voordat Ezinge op voorsprong wist te komen. De gevierde man was Sil Douwsma: 1-2. Een dikke vijf minuten later werd Douwsma in het strafschopgebied ten val gebracht. De toegekende penalty werd door Wiebe Leistra prima tegen het nylon geschoten: 1-3. Hiermee was de eindstand meteen bereikt. De Ezingers revancheerden zich met de zege knap nadat ze een week eerder kansloos onderuit waren gegaan tegen Winsum JO19.

Enig minpuntje was dat Jasper Dijkstra al snel na rust geblesseerd uitviel na een wat onbesuisde tackle. Al met al was Ronald Bouwman zeer tevreden over het optreden van zijn ploeg. Ewart Gerritsen, normaliter aanvaller, was door de afwezigheid van Daan Douwsma als laatste man opgesteld. Dat pakte wonderwel heel goed uit. De verdediging stond goed. Verder speelde debutant Thijs een degelijke tweede helft. ‘Het is mooi om te zien dat er weer een talentvolle junior aan zit te komen’, aldus Bouwman.

* OKVC – Ezinge 1-3 (1-1). Merlijn Hoeksema 1-0; Paul Broekhuizen 1-1; Sil Douwsma 1-2; Wiebe Leistra 1-3 (strafschop).

No Replies to "Ezinge boekt oefenwinst op OKVC"