NEC Delfzijl en SC Loppersum op gelijke hoogte

Op het sportpark Centrum in Delfzijl stonden, net als op andere velden in de omgeving, twee regionale ploegen tegenover elkaar. Gastheer NEC Delfzijl van oefenmeester Marshall Pourier ontving gemeentegenoot SC Loppersum, het elftal van coach David van der Kam. Het duel eindigde in een 1-1 remise.

De Delfzijlsters hadden een week eerder derdeklasser Omlandia met 1-4 weten te kloppen en nu stond er een competitiegenoot van de Ten Boersters tegenover het team van de opnieuw naar Oranje Nassau vertrekkende Marshall Pourier.

NEC Delfzijl liet in het eerste kwart van de wedstrijd zien dat het handig aan de bal is en technisch verder dan SC Loppersum. De gasten kregen al vrij snel met een tegenvaller te maken toen Bjorn Schutter het veld geblesseerd moest verlaten. ‘Dan ga je nog met dertien man weg, mar wordt er al snel een streep door de plannen getrokken’, aldus Van der Kam. Aan de zijde van NEC Delfzijl ging Quirijn Boelens overigens geblesseerd van het veld af. Hij werd vervangen door Bram Mulder.

Er werd Van der Kam nog een tegenslag gepresenteerd en die viel zijn team ook al vrij snel rauw op het dak. Een voorzet van Dion Zimmerman werd na een dik kwartier spelen verkeerd ingeschat en vervolgens door Samir Ennaciri achter goalie Peter Paul Datema gekopt: 1-0.

SC Loppersum moest nu niet alleen tegen een achterstand aan voetballen, maar had ook nog eens de straffe wind tegen. Dat kwam de nauwkeurigheid van het spel niet ten goede. Toch kwamen ze er af en toe goed uit en wisten de deur achterin verder dicht te houden. Doelpunten vielen er echter niet meer voor de thee.

Pourier had besloten om een flink deel van zijn spelers te sparen omdat ze na twee zware trainingsweken volgens hem wel wat rust hadden verdiend en verscheen met een heel ander elftal aan de start voor het tweede bedrijf. SC Loppersum had een flinke tijd nodig om daar gebruik van te maken. Diederik Dijk liet een paar opgelegde kansen liggen, Tim Maneschijn kopte op de paal en zo waren er nog wel wat momenten die het scorebord in beweging hadden moeten zetten. Dat gebeurde pas nadat Diederik Dijk een prima assist in huis had waaruit Joris Jurna de gelijkmaker kon laten noteren: 1-1.

David Van der Kam: ‘Er loopt een aantal handige knapen bij NEC Delfzijl rond. Daar hadden we het in eerste instantie knap lastig mee. Na de rust vond ik ons een stuk beter spelen. We verzuimen dan om het duel naar ons toe te trekken.’ Op de vraag hoe hij tegen alle corona-perikelen aan kijkt, zegt de oefenmeester; ‘Het is niet te hopen, maar ik denk dat we er nog wel een poosje mee zitten. Het ergste dat je kan overkomen, is dat er weer wedstrijden gaan uitvallen. Het programma zit boordevol. Veel speelruimte is er niet meer, maar wat kun je er aan doen?’

Marshall Pourier: ‘Ik ben op zich wel tevreden met de manier waarop we gespeeld hebben. Natuurlijk moet je geen wonderen verwachten van een team waar je de basis uit trekt, maar het is wel een leerzame wedstrijd geweest. Uiteraard was SC Loppersum na rust beter en konden ze meer druk zetten. Dat had alles met de wissels te maken. Het zou niet best zijn als dat niet zo was geweest. Als alle jongens fit blijven komt het in het vervolg van de competitie wel goed met NEC Delfzijl.’

Op de vraag of het ook verrassend is dat hij van hoofdtrainer bij NEC Delfzijl weer teruggaat naar de rol van assistent bij Oranje Nassau, zegt de oefenmeester; ‘Nee, waarom? Ik heb een hele goeie band met Erwin Heerlijn. Hij is als een broer voor mij. Ik heb zelf bij NEC Delfzijl aangegeven dat ik weer terug wilde. Als ik me bij een dergelijke rol goed voel, dan is daar toch niks mis mee?’ Pourier was in het seizoen 2019/202 ook al de assistent van Heerlijn. Toen duidelijk werd dat hij zijn verblijf bij NEC Delfzijl niet zou verlengen, was het contact tussen hem en ON al snel gelegd.

De Havenkanters spelen komend weekeinde een oefenduel in en tegen Zuidhorn. Een week later gaat men Drenthe in voor de competitiewedstrijd tegen SC Elim. Het zou Pourier wel goed uit komen dat daar een goed resultaat wordt neergezet. De gastheren staan met acht punten uit evenveel wedstrijden op de tiende plaats, NEC Delfzijl is de hekkensluiter met vijf punten uit negen duels.

SC Loppersum speelt zaterdag op eigen veld nog een oefenwedstrijd tegen Poolster uit Spijk. Een week later wacht het competitieduel met Aduard 2000 als tegenstander. Plaats van handeling is het sportpark aan de Bosweg in Loppersum.

* NEC Delfzijl – SC Loppersum 1-1 (1-0). Samir Ennaciri 1-0; Joris Jurna 1-1.

No Replies to "NEC Delfzijl en SC Loppersum op gelijke hoogte"