SV Bedum laat eersteklasser Oranje Nassau achter zich

Eersteklasser Oranje Nassau heeft ook de tweede oefenwedstrijd in de voorbereiding op het vervolg van de competitie verloren. Tweedeklasser SV Bedum bleef op eigen veld, na twee keer vijfendertig minuten te hebben gespeeld, met 1-0 aan de positieve kant van de score. Matchwinnaar van dit oefenpotje werd Mika Taatgen.

In Bedum gaat het de laatste tijd vooral over het kunstgrasveld en de nieuwe accommodatie die op komst lijkt te zijn. ‘Ik ben blij dat we nu meters kunnen maken’, liet wethouder sport Theo de Vries zich onlangs ontvallen. Binnen de SV Bedum zijn ze maar wat blij met de op handen zijnde uitbreiding. Het nieuwe kunstgrasveld moet tevens het hoofdveld worden en aan de oostzijde van dat veld is ruimte voor de nieuwe accommodatie. Een definitieve klap is er nog niet op gegeven, maar de verwachting is dat men komend voorjaar aan de ontwerpfase kan beginnen.

En o ja, er werd ook nog gevoetbald op het Bedumer sportpark, waar eersteklasser Oranje Nassau op bezoek kwam. Net als elders had ook hier corona zijn sporen achtergelaten. Zeer verrassend was dat bij Oranje Nassau de 49-jarige keeperstrainer Peter van der Sluis onder de lat stond.

Aan de ploeg van trainer Erwin Heerlijn was wel te zien dat ze een klasse hoger spelen dan SV Bedum, maar ze deden er te weinig mee. De Stadjers hadden de grootste moeite om een goedlopende aanval met een goal te bekronen. Ze hadden wel meer balbezit, maar doelman Jos Broekmans werd nauwelijks op de proef gesteld. Het waren de gastheren die iets beter speelden.

De thuisclub had de zaakjes in verdedigend opzicht prima voor elkaar en gaf helemaal niets weg. Sterker nog, ze waren een stuk dichter bij de openingstreffer dan ON. Yannick Norden had hem op de pantoffel, maar zag zijn doelpoging op de lat stranden. Na de doelwisseling werd het spel er niet bepaald beter op. Rommelig is misschien wel de juiste uitdrukking voor dat wat er op het kunstgras te zien was.

Het had er alle schijn van dat het duel in een doelpuntloos gelijk spel zou eindigen, ware het niet dat SV Bedum het in de ultieme slotfase nog een keer op zijn heupen kreeg. De inleiding tot dat wat uiteindelijk de winnende goal zou blijken te zijn, begon nadat een aanval van ON was afgeslagen en de gastheren in de omschakeling de bal via enkele tussenstations bij Mika Taatgen wisten te bezorgen. Hij lepelde het speeltuig in de verste hoek langs de keeperstrainer van ON: 1-0. Een tweetal minuten later klonk het eindsignaal.

Erwin Heerlijn (ON): Het is wat met al die coronatoestanden. Je moet veel improviseren en dat is ook de reden dat we geen volledige wedstrijd hebben gespeeld. Eigenlijk verliep het duel zoals we wilden. Niet te intensief er in gaan en zorgen voor een goede opbouw. We hadden veelvuldig de bal, veroverden hem weer vrij snel, maar waren aanvallend veel te lief. We hebben twee of drie keer op doel geschoten. Dat is gewoon veel te mager, dus is er werk aan de winkel. Je verliest hem uiteindelijk onnodig, maar dat is niet zo belangrijk. We moeten gewoon zorgen dat we er over twee weken weer staan.’ Oranje Nassau weet zich het komend seizoen overigens weer verzekerd van de diensten van Marshall Pourier, die NEC Delfzijl verlaat.

Robbie Wentink (SV Bedum): ‘Je zit met corona, maar we moeten het maar gewoon laten gebeuren. Nu zijn het anderen die spelen en kunnen laten zien wat ze in huis hebben. Dat geldt niet alleen voor ons, daar zit iedereen momenteel mee. Je zit nu eenmaal in deze situatie. We zijn allang blij dat we kunnen spelen en ik moet zeggen dat we dat alleszins redelijk hebben gedaan. We hebben bewust gespeeld op het voorkomen van doelpunten, zorgen dat ze niet gevaarlijk zouden worden. En dat het dan uit een soort van counter nog raak is? Het is inderdaad maar een oefenwedstrijd, maar het geeft je wel een prettig gevoel.’

Zoals elders gemeld oefent SV Bedum zaterdag in Ten Boer tegen Omlandia. Oranje Nassau doet het zelfde op het eigen sportpark Coendersborg tegen Hoogezand. Een week later begint voor beide teams de competitie weer. De Bedumers, die dan weer compleet hopen te zijn, ontvangen FC Meppel en Oranje Nassau gaat op bezoek bij Broekster Boys.

* SV Bedum – Oranje Nassau 1-0 (0-0). Mika Taatgen 1-0.

No Replies to "SV Bedum laat eersteklasser Oranje Nassau achter zich"