Rugbyers DRC Phoenix boeken winst op Emmen

Nu de sportwereld weer open mag stond voor de rugbyers van DRC Phoenix uit Delfzijl de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe kalenderjaar gepland. Tegenstander was rugbyclub Emmen. De Drenten werden met een 75-55 nederlaag naar huis gestuurd.

De Emmenaren, zelf gewend om op zandgronden te spelen, zullen na de ontmoeting met de Havenkanters meteen een duidelijk beeld hebben gekregen van wat heel veel regen met Groninger klei doet. Het was loodzwaar en kletsnat op de thuishaven van DRC Phoenix. Ondanks het verschil op de ranglijst tussen beide ploegen had men veel overeenkomsten en dan met name op het gebied van personele problemen.

Vanaf het begin was al snel duidelijk dat voor de ploeg uit Delfzijl de kansen lagen via de snelle mannen in de ruimte waarbij Emmen het vooral van de zwaardere spelers moest hebben. Beide ploegen lieten ondanks de zware omstandigheden leuk rugby zien en het regende niet alleen hemelwater, maar ook tries.

Bij de Delfzijlsters was het Lennart Boerma die met sterk loopwerk zichzelf maar ook teamgenoten veelvuldig in stelling wist te brengen. De eerste fase van de wedstrijd was duidelijk voor DRC Phoenix, maar Emmen wist zich terug in de wedstrijd te knokken. De gasten bleven hun opponent onder druk zetten. In de slotfase wist de ploeg uit Delfzijl de wedstrijd toch weer naar naar zich toe te trekken. Mede door tries van debutanten Luz van Hoogdalen en Timon Jager stond er uiteindelijk een 75-55 overwinning als eindstand op het scorebord. Komend weekeinde gaat DRC Phoenix naar Enschede voor de laatste wedstrijd van de eerste competitiehelft.

No Replies to "Rugbyers DRC Phoenix boeken winst op Emmen"