SV Bedum verlengt contract met trainers

Tweedeklasser SV Bedum heeft de contracten van hoofdtrainer Robbie Wentink en assistent-trainer Bas Groeneveld met een jaar verlengd. Het eerste half jaar van de samenwerking is volgens de club naar volle tevredenheid verlopen en de intentie om te verlengen was er al bij beide partijen. Onder de nieuwe overeenkomsten is zaterdag een een handtekening gezet.

Volgens het bestuur past Robbie Wentink op dit moment heel erg goed bij de spelersgroep en de staf. Zijn oefenstof, omgang met de groep, betrokkenheid en open manier van communiceren zijn de belangrijkste redenen om als club nog een jaar met hem door te gaan. ‘Er is een positieve ontwikkeling gaande met de inpassing van veel zelf opgeleide spelers. Het is een compliment voor onze jeugdopleiding dat onze eerste en tweede selectie louter uit eigen spelers bestaan.’

Mede daarom is ook de overeenkomst met Groeneveld verlengd. Als clubman is hij al lang betrokken bij de jeugdopleiding en kent hij hierdoor de spelers door en door. Daarnaast vult hij Wentink goed aan en durft kritisch te zijn naar spelers, staf en de organisatie.

Het bestuur en de trainers zijn er van overtuigd dat de jonge spelersgroep de potentie heeft om nog beter te worden. De voorwaarden om die groei te verwezenlijken worden geoptimaliseerd om de trainers zoveel mogelijk bezig te laten zijn waar ze goed in zijn en dat is trainen en coachen.

Het zetten van een handtekening was voor Wentink eigenlijk een formaliteit: ‘We hadden voor de winterstop de intentie al uitgesproken dat we met elkaar door wilden en we waren al een tijdje rond. Het is zaak dat we doorgaan waar we mee bezig zijn We willen groeien met dit team en binnen drie jaar om promotie mee kunnen spelen.’ Eerst moet dit seizoen nog even afgewerkt worden. ‘Ik hoop dat we stabiel blijven, mooie resultaten kunnen neerzetten en met een goede basis volgend seizoen in de tweede klasse kunnen starten’, aldus de oefenmeester.

De afgelopen jaren zijn er heel wat spelers doorgeschoven naar de eerste selectie en Wentink verwacht dan ook dat er niet of nauwelijks nog iets aan toegevoegd gaat worden. ‘Wel gaan er de komende periode al jeugdspelers meetrainen en vanuit het tweede team zijn er ook jongens die regelmatig meetrainen en spelen. Er is dus nog perspectief genoeg voor SV Bedum’, vindt de oefenmeester.

No Replies to "SV Bedum verlengt contract met trainers"