Bedumer Roy Kamps nieuwe trainer NEC Delfzijl

De in Bedum woonachtige Roy Kamps volgt aan het einde van het huidige seizoen Marshall Pourier op als hoofdtrainer van tweedeklasser NEC Delfzijl. Club en oefenmeester hebben hun handtekening onder een eenjarig contract gezet.

Pourier had eerder al te kennen gegeven dat hij NEC Delfzijl na twee seizoenen weer zou verruilen voor Oranje Nassau en Kamps, nu nog trainer bij derdeklasser Noordwolde, was ook wel aan een nieuwe uitdaging toe. Hij heeft er nooit een geheim van gemaakt dat zijn ambities hogerop liggen. Dat weten ze in Noordwolde en hoewel men de samenwerking met hem graag had voortgezet, gunt de vereniging hem de mogelijkheid om zijn ambities na te jagen.

Die mogelijkheid krijgt hij nu. ‘Ik heb als trainer al veel gesprekken gevoerd, maar hier was het qua intenties al vrij snel duidelijk. Je kunt wel gewoon solliciteren om het solliciteren, maar er komt meer bij kijken dan alleen maar trainen. Vanuit mijn visie wil ik altijd een stukje ‘wij-gevoel’ creëren. We moeten het samen doen. Het is mooi dat club, spelersraad en ik wat dat betreft op dezelfde golflengte zitten. De mening van de spelersraad was wat dat betreft voor mij doorslaggevend. Een aantal spelers weet hoe ik in de voetbalwereld sta. Dat ik mensen wil motiveren en mijn gedrevenheid voor het spelletje graag op spelers overbreng. Zij zochten dat in hun nieuwe coach en ik ben blij dat zij dat ook in mij zien.’

De docent op het MBO Terra in Groningen hoopt op een mooi jaar bij NEC Delfzijl. In welke klasse dat wordt is nog even afwachten want de Delfzijlsters, hekkensluiter in de 2e Klasse J met vijf punten uit negen duels, staan er niet bepaald rooskleurig voor. Kamps verwacht dat het wel goed gaat komen, maar kan zich daar slechts zijdelings mee ‘bezighouden’, want het seizoen met Noordwolde moest eerst nog voltooid worden.

Hij is momenteel bezig aan zijn tweede, door coronaperikelen geplaagde competitie bij Noordwolde. Het is overigens de tweede periode dat hij er trainer is. Eerder was hij al van 2014 tot en met 2017 actief bij de geelzwarten. Een derde plaats in de 3e Klasse C is het hoogst haalbare wat hij en zijn team hebben weten te bereiken. Momenteel staat Noordwolde in de zelfde klasse na negen wedstrijden met een totaal van elf punten op de negende plaats. De gedreven en sociaal bewogen Bedumer gaat voor de rest van het seizoen uit van een plaats in de middenmoot. ‘Ik wil de resterende tijd bij Noordwolde op een goede manier invullen en met een degelijk resultaat afsluiten. Het zou mooi zijn als we de goede lijn van vlak voor de winter kunnen doortrekken. Als we kampioen van het rechterrijtje worden is de doelstelling wel bereikt’, zegt de 37-jarige.

De ondertekening van het contract laat nog even op zich wachten, want ook Kamps is niet aan besmetting met het coronavirus ontkomen. Volgens Harry Koolhof, voorzitter van de Technische Commissie van de Delfzijlster fusieclub, is de handtekening slechts een formaliteit. Hij zegt over de aanstelling van Kamps: ‘We hebben veel namen van trainers de revue laten passeren. Die zijn niet allemaal op gesprek geweest, maar van degene die we wel op bezoek hebben gehad sprong Kamps er in positieve zin bovenuit. We zijn erg blij met zijn komst. Nu moeten we nog op zoek naar een assistent voor hem. We hebben er alle vertrouwen in dat dit binnenkort ook geregeld is.’

1 Reply to "Bedumer Roy Kamps nieuwe trainer NEC Delfzijl"

  • comment-avatar
    Rene De Vries februari 11, 2022 (20:36)

    Gefeliciteerd campingbuurman !