Willem Kluin van Noordpool UFC naar RZ Baflo

Willem Kluin staat volgend seizoen aan het roer bij RZ Baflo. Club en trainer zijn een eenjarige verbintenis met elkaar aangegaan. Kluin is nu de verantwoordelijke man bij vijfdeklasser Noordpool UFC uit Uithuizen.

Kluin heeft heel wat voetstappen op het Uithuizer sportpark liggen. Hij is nu bezig met het derde competitiejaar van de tweede periode dat hij hoofdtrainer van Noordpool UFC is. Eerder was de coach er actief van 2011 tot en met 2016. Met uitzondering van twee seizoenen hebben de geelzwarten het laatste decennium steevast in de vijfde klasse geacteerd. Die jaren in de vierde klasse werden geen succes. Het eerste seizoen eindigden de Uithuizers nog als zevende, een jaar later vlogen ze er weer uit.

Nu maakt hij dus weer een stap omhoog, want RZ Baflo speelt momenteel in de vierde klasse. Met acht punten uit evenzovele wedstrijden staat de ploeg van huidig trainer Dick Scholtens op de negende plaats. Scholtens hoopt zijn team voor afdaling te behoeden, alvorens hij na twee seizoenen de Bafloërs verlaat.

Voorzitter Piet Wieringa vertelt dat de club blij is met de komst van Kluin. ‘Het valt niet mee om een goede trainer te vinden en dan moet het ook allemaal nog een beetje bij elkaar passen’, aldus de preses. Technisch coördinator Pieter Buma voegt daar aan toe dat er meer kapers op de kust waren. Die zagen op zeker moment van een overstap naar de Bafloër club af.

Kluin, die in eerste instantie via omwegen wel was ‘benaderd’ door de roodzwarten, hield de boot af omdat hij inmiddels ‘in gesprek’ was met zowel Stedum, dat Cris Feldman aan zich wist te binden, als Kloosterburen. Even had het er zelfs de schijn van dat hij beide clubs onder zijn hoede zou nemen, maar dat viel organisatorisch niet te rijmen en dus verdween die optie aan de horizon. Toen de Winsumer oefenmeester ter ore kwam dat RZ Baflo nog steeds zoekende was, besloot hij om daar toch maar een balletje op te gooien. De club nodigde hem vervolgens uit voor een gesprek. ‘Tijdens die ontmoeting bleken zijn enthousiasme en visie uitstekend bij onze vereniging te passen. En omdat de spelersgroep het ook wel in hem ziet zitten, hebben we de knoop snel doorgehakt’, vertelt Buma.

Er moet overigens nog wel een handtekening onder de overeenkomst gezet worden, maar dat is voor zowel trainer als club niet meer dan een pennenstreek. ‘Kluin heeft groen licht gegeven en wij hebben dat gedaan, dus dat komt wel goed’, aldus Buma. Hij verwacht dat een en ander de komende week definitief beklonken zal worden.

Kluin is in zijn nopjes met de overstap van het geelzwart naar het roodzwart. ‘Na in totaal acht jaar trainer te zijn geweest bij Noordpool UFC is het voor mij tijd om de eigen vereniging, want zo voelt dat bij mij wel, te verlaten en eens verder te kijken. Ik denk dat het RZ Baflo van nu heel goed bij mij past. Ze zitten momenteel op een kantelpunt qua instelling en voetbal. Jaren geleden werd de ploeg altijd als een lastig te coachen geheel beschouwd. Een team waar je een hele kluif aan had. Dat geven ze zelf ook toe. De situatie is nu geheel anders. Ik zie het wel zitten met deze selectie. Het zal voor mij wel even anders werken worden, want bij Noordpool UFC kon ik rustig aan een nieuw elftal bouwen. Degraderen uit de vijfde klasse kun je toch niet.’

Hoewel RZ Baflo momenteel maar een bescheiden rol in 4C speelt, is Kluin niet bang dat zijn toekomstige ploeg zal degraderen. ‘Ik ga er niet van uit en kan er ook eigenlijk niets mee, want de focus ligt voorlopig nog op Noordpool UFC. Ik wil het laatste half jaar bij mijn club op een goede manier afsluiten. Na juni begin ik in Baflo aan een nieuw hoofdstuk van mijn trainersloopbaan. Dan pas kan ik mezelf een goed beeld vormen van de mogelijkheden en uitdagingen die daar op mij liggen te wachten.’

No Replies to "Willem Kluin van Noordpool UFC naar RZ Baflo"