Holwierde en Siddeburen verliezen, FC LEO speelt gelijk

Veel competitie werd er het afgelopen weekeinde niet gespeeld vanwege een beperkt inhaalprogramma. De eerste afgelastingen vanwege corona waren ook al weer een feit. Zo ging het duel tussen Amicitia VMC en SIOS andermaal niet door vanwege besmettingen binnen de Sauwerder vereniging. Het is niet de eerste keer dit seizoen dat het team van trainer Henk Alssema hiermee te maken heeft gehad. In Woldendorp werd al vroegtijdig duidelijk dat ook het thuisduel van zondagclub WEO tegen DWZ niet gespeeld zou worden omdat de ploeg uit Zuidwending door het virus is geraakt. En daar balen ze van bij de geelzwarten, want het is al de tweede keer dat er een streep door deze wedstrijd is getrokken.

ZNC – SIDDEBUREN 3-1
Derdeklasser Siddeburen voetbalde wel en werd door de Zuidbroek Noordbroek Combinatie, kortweg ZNC genoemd, met 3-1 geklopt. Het Siddebuurster doelpunt kwam op naam van Ruben van der Ploeg te staan.

VELOCITAS – HOLWIERDE 3-0
Holwierde voetbalde eveneens. De ploeg van Eddy Tuik ging in Groningen op bezoek bij koploper Velocitas en keerde met een 3-0 nederlaag op zak huiswaarts. Het duurde maar zes minuten alvorens de eerste goal van de wedstrijd een feit was. Rutger Hofsteenge voltrok het vonnis. Bij die ene treffer zou het in de eerste helft blijven. Na de thee verdubbelde Quinn Mekel de marge en uiteindelijk tekende Sam Wormmeester voor de 3-0 eindstand. Winst was belangrijk voor de Stadjers, want zij hebben nu de eerste periodetitel op zak.

‘We hadden een moeilijke wedstrijd verwacht en dat werd het dus ook. De eerste goal valt eigenlijk veel te snel. Wij hebben daarna de kans laten liggen om de achterstand voor de rust weg te poetsen’, aldus Tuik. Koen Tuil mikte op de lat, Robbie ten Hove schoot voorlangs en Jurrely Torbed leek op weg naar het vijandelijke doel, maar werd onderweg vastgepakt en dus ging ook die mogelijkheid verloren.

Bij de gastheren werd het gemor steeds hoorbaarder. Het liep kennelijk niet naar wens en dat was de verdienste van het ook door corona getroffen Holwierde. Dat kwam er na de thee echter niet meer aan te pas. Zaterdag wacht de Katmisbewoners de uitwedstrijd tegen Helpman.

FC LEO – LYCURGUS 1-1
In Leens speelde FC LEO een thuiswedstrijd tegen het stad-Groninger Lycurgus. Het team van trainer wist een punt aan het treffen over te houden zonder dat het tot scoren kwam. Dat deden de gasten ook niet en dus bleef het scorebord van de oranjezwarten onaangeroerd.

‘Voor ons is dit een gewonnen punt in een verder van beide kanten vrij matige wedstrijd. Ik had het idee dat zij ook wel blij waren met het punt. Zij speelden iets beter en hadden misschien ook wel de wat betere kansen, maar echt gevaarlijk waren ze ook niet’, aldus voorzitter Arjen Fledderman van de Leenster club.

Lycurgus keek nog wel even een paar keer zuur over de schouder, omdat men twee treffers wegens buitenspel, overigens terecht, afgekeurd zag worden. Namens FC LEO had Jasper Wiersum eigenlijk moeten scoren toen hij in het eerste bedrijf alleen op de doelman van Lycurgus mocht af gaan. De sluitpost liet zich echter niet van de wijs brengen.

No Replies to "Holwierde en Siddeburen verliezen, FC LEO speelt gelijk"