De Fivel morst dure punten in duel met SV TEO

De Fivel heeft de ambitie om samen met trainer Wilhem van der Wiel naar de vierde klasse te promoveren. Of dat dit seizoen al gaat lukken, moet even worden afgewacht. Daarvoor zijn verschillende factoren van belang. Bijvoorbeeld het winnen van wedstrijden tegen de zogenaamde ‘kleintjes’ in je klasse. Wat dat betreft deden de Zeerijpsters zichzelf zaterdag geen plezier. In het duel met SV TEO liet het ‘andere Oranje’ namelijk twee kostbare punten liggen.

Met in het achterhoofd het idee dat het duel tegen de Ten Posters er bij winst in ieder geval voor zou zorgen dat De Fivel zich enigszins van de groep achtervolgers zou kunnen ‘losweken’ werd het veld onder de kerktoren betreden. Gemakkelijk bespeelbaar was het terrein niet, maar dat is een bekend gegeven in Zeerijp als de weersomstandigheden in de aanloop naar een thuiswedstrijd slecht zijn geweest.

De tweestrijd leek op papier niet al teveel moeilijkheden moeten opleveren voor de thuisclub. SV TEO stond immers als twaalfde geklasseerd met negen punten uit net zoveel duels. De Fivel had er zes meer en een wedstrijd minder gespeeld. Het was in de historie van beide clubs nog maar één keer gebeurd dat SV TEO er in Zeerijp met de punten vandoor wist te gaan. Dat was in het seizoen 2008/2009. Het werd toen 1-3, mede dankzij treffers van Willem de Bruijn, Elwert Huis en Hans Reitsema.

Bij SV TEO was men flink aan het improviseren geslagen. Doelman Jeroen Bodde ontbrak en ook wat andere spelers konden hun opwachting niet maken. Zelfs trainer Johan Middel was niet van de partij en terwijl het gelegenheidselftal richting Zeerijp vertrok moest er in Ten Post gewerkt worden om door de storm Eunice veroorzaakte schade aan het dorpshuis te herstellen. ‘Je kunt wel nagaan dat we geen beste aanloop hebben gehad’, vertelde Wietze de Boer. Hij nam de honneurs waar in Zeerijp en had niet veel tekst nodig om zijn spelers te motiveren. ‘Je hoeft die jongens niks wijs te maken. Ze weten zelf wel wat ze moeten doen. Ik heb ze gewoon lekker hun ding laten doen’, aldus de plaatsvervangende coach.

Er leek geen vuiltje aan de lucht te zijn toen de gastheren na een klein kwart wedstrijd spelen op een 1-0 voorsprong wisten te komen door een treffer van Joran Bos. Een goed opgezette aanval wist Eirik Eide met een hakbal bij Bos te bezorgen. De Fivel kreeg kansen maar wist het overwicht niet te verzilveren. Sterker nog SV TEO toonde zich niet echt onder de indruk en wist na 38 minuten zelfs langszij te komen. Uit een goede aanval, van achteruit opgezet door Jurrie de Boer, was het Henk-Jan Kooistra die de gelijkmaker tegen het nylon wist te mikken: 1-1. Een aardige opsteker voor de Ten Posters en een behoorlijke tegenvaller voor De Fivel. Ze wisten de opgelopen averij voor de pauze niet te herstellen en dus kreeg coach Wilhem van der Wiel de kans om tijdens de thee reparatiewerkzaamheden te verrichten.

Het leek er op dat de gastheren elkaar gedurende de pauze opnieuw hadden gevonden, want na de hervatting werd de weg naar het doel van invaller-doelman Patrick Schut al snel weer gezocht. Soepel ging dat allemaal niet, maar uiteindelijk wist De Fivel wel opnieuw aan de leiding te komen. Thomas Robinson tekende voor de 2-1 nadat een schot van Emiel Bos via keeper Schut en de lat voor zijn voeten was gevallen. En weer kreeg de thuisclub de mogelijkheid om afstand te nemen. Paal en lat werden geteisterd door Corné Bos en Eirik Eide. Ook nu weigerde De Fivel definitief afstand te nemen en mocht SV TEO blijven hopen. Als je al beter speelt, de mogelijkheden krijgt om de winst naar je toe te trekken en dit niet doet, dan kun je er op wachten dat het een keer mis gaat. En dat gebeurde dan ook. Aart Reitsema was de man die voor 2-2 tekende. Het feestje dat men aan Ten Poster zijde vierde was begrijpelijk groot.

Wat De Fivel daarna ook nog probeerde, de bezoekers wilden van geen wijken weten en toen het laatste fluitsignaal had geklonken, waren er aan Riepster zijde alleen maar teleurgestelde gezichten te zien. Hoe anders was dat bij SV TEO. Daar werd het gelijkspel als een overwinning gevierd. ‘Dat is ook niet zo verwonderlijk, want op voorhand reken je er niet op dat je hier met een punt van het veld stapt. Zeker niet als je bedenkt hoeveel aanpassingen we hebben moeten doen. Dit is hartstikke mooi’, aldus De Boer.

Wilhem de Wiel was een stuk minder vrolijk. ‘Hij wilde er gewoon niet in. In de eerste helft waren we heer en meester. Ik denk dat we het kampioenschap nu wel kunnen vergeten. We moeten ons maar op de tweede plek en dus de nacompetitie richten. Het is niet anders. Als je aanspraak op een titel wilt maken, moet je ook van ploegen als SV TEO weten te winnen.’

Komend weekeinde wacht SV TEO de thuiswedstrijd tegen Eenrum, dat nu niet aan spelen toekwam. De Fivel moet zich in Uithuizen zien te herstellen. Daar wacht het team van Wilhem van der Wiel de tweestrijd met Noordpool UFC, dat een 4-1 zege wist te boeken op het bezoekende SGV uit Schildwolde. De Riepsters zijn dus gewaarschuwd.

* De Fivel – SV TEO 2-2 (1-1). Joran Bos 1-0; Henk-Jan Kooistra 1-1; Thomas Robinson 2-1; Aart Reitsema 2-2.

No Replies to "De Fivel morst dure punten in duel met SV TEO"