Overzicht amateurvoetbal

We hebben er even op moeten wachten, maar hij kan weer gepresenteerd worden. Het eerste voetbaloverzicht sinds maanden is een feit. En die beginnen we uiteraard met de voor EemsmondSport hoogst spelende club uit de regio. Joris Jurna, uitkomend voor derdeklasser SC Loppersum, is voor ons speler van het weekend geworden dankzij zijn drie treffers in het thuisduel tegen Aduard 2000. Het is overigens wel weer een sterk uitgedund overzicht, want op zondag kwam slechts één van de regionale teams in actie en dat was notabene vijfdeklasser Oldambtster Boys.

1e Klasse E zaterdag

WHC – WINSUM 4-1
Winsum heeft de uitwedstrijd tegen WHC uit Wezep met 4-1 verloren. Alleen Tijs Mulder wist voor de Winsumer brigade van trainer Bert Vos te scoren. Nadat Thomas Kauw en Wouter Bloem wat schuchtere pogingen hadden ondernomen om de thuisclub in verlegenheid te brengen, was het beter spelende WHC de ploeg die op voorsprong kwam door een treffer van Nathan Duim. In eerste instantie strandde hij nog op goalie Wouter Meijer, maar in de rebound was hij wel trefzeker: 1-0. WHC trok de wedstrijd steeds meer naar zich toe, maar voor de pauze zou er niet meer gescoord worden. Na de thee bleef Thomas Kauw in de kleedkamers achter. Hij werd vervangen door Roel Batema.

De gastheren leken via Stef van Oene te zullen scoren, maar de voorzet van Sargon Gouriye werd over het Winsumer doel gelepeld. Een verre uittrap van doelman Jasper Kuiper leverde meer op. Hij wist Sander Krijns te bereiken. Die mocht alleen op Meijer af gaan, omspeelde de sluitpost en tekende voor 2-0. Winsum probeerde de aansluiting te vinden, voerde de druk wat op en zag Rick Schaaphok naast koppen na een voorzet van Wouter Bloem. Na driekwart wedstrijd was het pleit definitief beslecht. Sargon Gouriye mocht vertrekken en gaf Meijer opnieuw het nakijken: 3-0. In plaats van dat WHC de voorsprong verder wist te vergroten, deed Winsum iets terug. Nadat Schaaphok een inzet zag stranden, was het Tijs Mulder die in de rebound voor 3-1 wist te zorgen. Veel plezier beleefde Winsum niet aan die goal, want het was Stef van Oene die de eindstand op 4-1 wist te bepalen.

3e Klasse C zaterdag

GRIJPSKERK – NOORDWOLDE 6-1
Noordwolde beleefde een allesbehalve leuke herstart van de competitie. Thuisclub Grijpskerk veegde het team van vertrekkend trainer Roy Kamps met maar liefst 6-1 van het veld. Voor de geelzwarten was Joram Wijnstra de enige die doel wist te treffen.

‘Ik moet eerlijk zeggen dat ik wel een beetje ben geschrokken. In de voorbereiding werd al wel duidelijk dat we het moeilijk zouden krijgen. De groep die trainde was door allerlei oorzaken dusdanig klein geworden dat mijn verwachtingen niet al te hoog waren. Dat is dan ook wel uitgekomen, al ben ik wel van mening dat de wedstrijdinstelling ook niet goed was. Er ging teveel fout, we stonden verkeerd te verdedigen en gaven de doelpunten te gemakkelijk weg’, sprak Kamps na afloop.

De oefenmeester dacht voor de winter nog dat zijn team stappen in de goeie richting had gemaakt. ‘Voor mijn gevoel hebben we nu weer een stap terug gedaan. De fitheid van een derdeklasser die er toen wel was, miste ik nu. Dat baart mij zorgen.’ Door de omzettingen binnen het team oogde Noordwolde af en toe erg onzeker en kwetsbaar. Kamps is van mening dat er het een en ander aan werk op hem ligt te wachten, want de weken van de waarheid zijn wel aangebroken.

SC LOPPERSUM – ADUARD 2000 5-0
SC Loppersum deed het op eigen veld een stuk beter in de tweestrijd met Aduard 2000. Het keurkorps van coach David van der Kam won het duel met 5-0. Joris Jurna bombardeerde zichzelf tot goudhaantje met drie doelpunten. De overige twee kwamen op naam van Rik Buikema te staan.

Joris Jurna brak de score tien minuten voor de theepayze open na een assist van Jacob Havinga en ook de 2-0 kwam van de schoen van Jurna. Nu was Diederik Dijk echter de aangever. Na de doelwisseling kregen de Lopsters een strafschop omdat Tim Maneschijn door de Aduarder goalie onderuit was gekegeld. Rik Buikema besloot het karwei op zich te nemen en faalde niet: 3-0. Buikema schoot ook de 4-0 binnen. Een vrije trap van grote afstand was de sluitpost van de gasten te machtig. Uiteindelijk mocht Jurna het slotakkoord neerzetten. Hij verzilverde goed voorbereidend werk van Havinga: 5-0.

David van der Kam vond het tot aan de eerste goal een redelijk gelijkwaardige wedstrijd. ‘Wel kregen wij de meeste kansen. Aan de andere kant hebben we in verdedigend opzicht heel weinig weggegeven. De wind had veel invloed op het spel van beide teams, mar wij konden er goed mee omgaan. Ik ben tevreden over de punten, de goals en de inzet van de jongens. Het is mooi voor Joris dat hij het net weer heeft weten te vinden.’

De coach vindt de overwinning verder goed voor het zelfvertrouwen en dat is volgens hem wel nodig. Komend weekeinde wacht namelijk het duel in en tegen Noordwolde. Mooi voetbal vindt Van der Kam de komende tijd van ondergeschikt belang. ‘Het resultaat is belangrijker. We moeten eerst zorgen dat we wat verder weg komen van die vervelende streep’, aldus de oefenmeester.

GROEN GEEL – OMLANDIA 1-0
Omlandia verloor met het kleinst mogelijke verschil van Groen Geel. Over de hele wedstrijd gezien was die uitslag wel terecht. Omlandia begon goed aan het duel en kreeg aanvankelijk ook de betere kansen. Na een half uur was het echter de thuisclub die uit een scrimmage aan de leiding wist te komen. ‘Vanaf dat moment werd het een hele rommelige wedstrijd. Met veel strijd, maar matig voetbal. Dat werd mede veroorzaakt door de omstandigheden.

Na driekwart wedstrijd werd Ferry Knol met rood van het veld gestuurd nadat hij een slaande beweging had gemaakt. Omlandia probeerde daarna nog wel iets te forceren. De ruimte die er daardoor achterin viel, werd niet door Groen Geel afgestraft’, aldus trainer Simon Schuil. Hij had in ieder geval een team gezien dat strijd wilde leveren. ‘Als we dat komend weekeinde ook kunnen opbrengen en dit combineren met beter voetbal, dan heb ik er alle vertrouwen in dat we de wedstrijd tegen Glimmen een goed resultaat zullen boeken’, aldus de oefenmeester.

4e Klasse C zaterdag

RZ BAFLO – DVC APPINGEDAM 0-0M
Het thuis spelende RZ Baflo en tegenstander DVC Appingedam kwamen niet aan scoren toe. Volgens trainer Duurt Dijkman probeerde zijn ploeg het wel, maar lukte het domweg niet om de punten mee naar huis te nemen.

RZ Baflo kon op het zwaar te bespelen veld niet veel meer doen dan verdedigen en liet in aanvallend opzicht weinig zien. Qua spelbeeld hadden we moeten winnen, maar we hebben ook te weinig kansen gecreëerd’, vindt de oefenmeester. Voor de pauze was Kenan Aydinoglu nog het dichtst bij een treffer. Na de thee waren dat Peter van Hunnik en Sven de Wilde. De poging van Van Hunnik vloeide voort uit een vrije trap van Tymen Hoogendorp en De Wilde zag zijn inzet voor de doellijn weggehaald worden.

ON RODEN – SV DE HERACLIDEN 3-2
SV De Heracliden ging in Roden onderuit tegen Oranje Nassau. De Meijsters verloren met 3-2. Voor het team van trainer Jaap Danhof scoorden Frank de Boer (1-1) en Jeroen Linstra (2-2). Qua kansen had SV De Heracliden meer moeten krijgen, maar Danhof merkte na afloop terecht op dat kansen in het voetbal niet tellen en goals wel.

5e Klasse C zaterdag

ZEESTER – SUAWOUDE 1-0
De enige regionale vertegenwoordiger in deze klasse is het Zoutkamper Zeester. De mannen uit het vissersdorp kregen op eigen veld te maken met hekkensluiter Suawoude en wisten het duel met 1-0 in hun voordeel te beslissen. De Zoutkampers wisten weinig tot stand te brengen. Danny Beerda toucheerde de paal nog wel, het was Adriaan Knoetser die zich na afloop van de slechte wedstrijd tot matchwinnaar mocht laten kronen. Een corner van Zeester leek op niets uit te lopen, maar de afvallende bal werd door hem opgepikt en tot doelpunt gepromoveerd.

5e Klasse E zaterdag

NOORDPOOL UFC – SGV 4-1
Het uitgedunde programma in deze klasse leverde in elk geval wat verrassende uitslagen op. Het Uithuizer Noordpool UFC klopte op het eigen kunstgras SGV met maar liefst 4-1. Voor het team van trainer Willem Kluin, volgend seizoen aan het roer bij RZ Baflo, scoorden Thijs Bos, Richard Haan, Mark Bos en Jarno van Ellen. Halverwege het duel was het al 4-0. ‘Wij hadden toen de wind in de rug en hebben daar prima van geprofiteerd. In de tweede helft stonden we goed te verdedigen en hebben we maar één tegentreffer hoeven te incasseren’, vertelt Kluin. Namens de Schildwolders was het, hoe kan het ook bijna anders, Jos Hoeksema die doel wist te treffen.

5e Klasse C zondag

OLDAMBTSTER BOYS – GROEN GEEL 2-6
Als je dan toch al op een verregende zondag gaat voetballen zorg dan in ieder geval dat de echte supporters, die de belabberde weersomstandigheden durven te trotseren, iets leuks te zien krijgen. Thuisclub Oldambtster Boys speelde voor de gelegenheid niet op het eigen veld, maar kwam in actie op het kunstgras van Groen Geel in de stad Groningen. In de negentig minuten die er afgewerkt werden, vielen maar liefst acht doelpunten. Zes daarvan waren voor de thuis spelende ‘bezoekers’ dus erg veel plezier beleefden de Boys ook niet aan de zondagmiddag. Voor de uit spelende thuisclub scoorden Lars de Jonge en Waldo Droppert. Emiel Heeres had bij een 2-3 stand de gelijkmaker moeten maken, maar verzuimde dit te doen. Hij schoot voor een leeg doel de bal over. En als je zelf niet scoort, doet de tegenstander dat meestal wel.

No Replies to "Overzicht amateurvoetbal"