Corenos draait Siddeburen door gehaktmolen

Corenos heeft de favorietenstatus voor de titel in de 5e klasse E bevestigd. In en tegen Siddeburen werd het zaterdag een eenzijdig duel. De ploeg uit Roodeschool won met maar liefst 2-11. Door het verlies van concurrenten De Fivel en Meedhuizen kende Corenos een geweldige dag.

door Kees Bouma

Het was goed toeven in Siddeburen. De zon scheen, het scorebord werkte perfect en de grasmat lag er, voor een februarimaand, goed bij. Voor de thuisclub viel er echter weinig te genieten. Siddeburen begon nog wel aardig, maar na de openingsgoal van de snelle Jordan Muller denderde Corenos over Siddeburen heen. Corenos speelde in de uitshirts, zodat het traditionele en door noordelijke krantenlezers tot mooiste shirt van Groningen, Friesland en Drenthe verkozen tenue thuisbleef.

In de eerste minuten van het duel op het slecht te bespelen Siddebuurster veld probeerde de thuisclub er nog wel iets van te maken. Corenos toonde zich, mede door de toestand van het veld, toen te onrustig in de opbouw. Toch kwamen ze niet echt in de problemen. Sterker nog, Jordan Muller was de eerste die namens de bezoekers doel wist te treffen. Dat was al na vier minuten spelen. Muller tilde het leer over de goalie van de thuisclub heen en leut zich daarna uitgebreid vieren.

Dennis Jansema werkte namens Siddeburen al snel de 0-2 binnen, na een overigens knappe voorzet van Roodeschoolster Kevin Pathuis. Elwin Wezeman stond deze middag niet in de verdediging, maar in de spits. Hij maakte deze noodgedwongen keuze van trainer Marco Pesiwarissa meer dan waar. Wezeman zorgde nog voor rust voor 0-3 en 0-4. Anne Jan ten Harkel, voor wie het zelfde gold als Wezeman, maakte in de 36e minuut de 0-5 nadat de zeer netjes en sportief vlaggende Hans Bulthuis door liet gaan, waar menig assistent had gevlagd.

Na de pauze veranderde er niets. Corenos was achterin sterk en liep Siddeburen, als een bulldozer van een kwaliteitsmerk, compleet onder de voet. Op het middenveld manifesteerde de 16-jarige Marc Spriensma zich nadrukkelijk. Vooral in trainingsarbeid heeft Corenos de afgelopen maanden een grote voorsprong opgebouwd op veel vijfdeklassers. De ploeg trainde zelfs meerdere malen om vijf uur in de ochtend, waarna de elftalleiders Bart Moes en Frits Meeuwes voor een ontbijt zorgden. Het kunstgras in Roodeschool helpt ook mee.

Wezeman bracht in de 58e minuut de score weer op gang met de 0-6. Ten Harkel tikte 0-7 binnen en toen mocht Siddeburen wat terug doen. Max Bulthuis schoot hard op doel en via Stan Roelfsema en de handen van keeper Mark Monden belandde de bal in het net: 1-7. Na een uur spelen was Lars Baar in het veld gekomen en hij liet zijn invalbeurt niet onopgemerkt voorbijgaan. In het half uurtje dat hij mocht spelen, schoot hij drie keer raak. Tussendoor had Wezeman zijn vierde al laten noteren en wist Wesley Hartman de pijn voor Siddeburen nog een beetje te verzachten (2-9) door de tweede goal voor zijn team te maken. Uiteindelijk werd de eindstand op 2-11 bepaald.

Trainer Marco Pesiwarissa was uiteraard een tevreden man: ‘Ja, het was een goede wedstrijd. We moeten kampioen worden. En vandaag is het een hele goede dag door het verlies van Meedhuizen en De Fivel. We oefenen veel tegen clubs die hoger spelen, zoals Middelstum en DVC Appingedam en daar winnen we van. Uitblinkers? Jordan Muller was met vier assists heel belangrijk en Elwin Wezeman natuurlijk, die scoort als verdediger vier keer.’

Opvallend is dat Pesiwarissa niet langs de lijn coacht: ‘Dat laat ik aan leider Bart Moes over. Ik kijk liever rustig en wil de creativiteit zijn gang laten gaan. Ik doe wel de wedstrijdbesprekingen hoor’, aldus de man die met voetballen begon bij RCS in Souburg (Zeeland), waar ook Danny Blind en Dennis en Gerard de Nooijer in de jeugd startten.

Bij Siddeburen was leider Siem Bijman berustend en verklaarde de grote nederlaag als volgt: ‘Het komt vooral omdat we weinig getraind hebben. Het veld is vaak afgekeurd en het voetbal heeft lang stil gelegen. Zeven spelers van ons team wonen in Groningen en door zo’n voetballoze periode gaat de motivatie en de binding ook wel wat achteruit.’

* Siddeburen – Corenos 2-11 (0-5). Jordan Muller 0-1; Dennis Jansema 0-2 (e.d.); Elwin Wezeman 0-4; Anne Jan ten Harkel 0-5; Elwin Wezeman 0-6; Kevin Pathuis 0-7; Stan Roelfsema1-7; Lars Baar 1-8; Elwin Wezeman 1-9; Lars Baar 1-10-; Lars Baar 1-11; Wesley Hartman 2-11.

No Replies to "Corenos draait Siddeburen door gehaktmolen"