GEO bezorgt sterker Meedhuizen fikse kater

Meedhuizen heeft zichzelf lelijk in de vingers gesneden door op eigen veld van GEO te verliezen. De Garmerwolders bezorgden een van de gegadigden voor promotie een gevoelige tik door het onderlinge treffen met 0-2 te winnen. Met de zege heeft de ploeg van trainer Leendert Nieborg prima zaken gedaan in de strijd om de bovenste plaatsen. Voor Meedhuizen en de overige achtervolgers van Corenos in de 5e Klasse E lijkt nacompetitievoetbal nu al het hoogst haalbare.

door Mattias Roossien

Aan het weer lag het in ieder geval niet op het sportpark van Meedhuizen. En qua spel leek het er ook niet op dat een van de slechtst denkbare scenario’s bewaarheid zou kunnen worden. De thuisclub had het duel redelijk onder controle en wist zich een aantal goede kansen te creëren. Het gewenste doelpunt bleef echter uit. Aan Meedhuizer kant bleek de afwezigheid van clubtopscorer Kevin Reiffers een groot gemis te zijn. Vervanger Mergim Shabani kon hem niet doen vergeten. Hij wist de ballen niet langs doelman Oscar Heslinga te krijgen.

Een vrije trap van Eddy Silva en een afstandsschot van Swendly Martina werden eenvoudig onschadelijk gemaakt. GEO had nog niet veel laten zien en mocht zich eigenlijk gelukkig prijzen dat Meedhuizen weigerde om de trekker over te halen. Na pogingen van Tiago Fernandes en een schot van Shabani kwamen de gasten eindelijk tot leven, zonder dat dit tot gevaarlijke situaties voor het Meedhuizer doel zou leiden. Vlak voor de thee was Meedhuizen nog het dichtst bij de openingstreffer. Na een ingestudeerde vrije trap kreeg Lirim Shabani de kans om uit te halen. Doelman Heslinga wist echter overeind te blijven. De aansluitende corner zorgde voor onrust in de Garmerwolder defensie, maar ook nu leidde dat niet tot een doelpunt.

Net als in het eerste bedrijf trok Meedhuizen meteen na de hervating weer ten strijde. De gastheren claimden een strafschop na een vermeende handsbal, maar kregen deze niet. Aan de andere kant was het vervolgens wel raak. Bart van der Tuuk wist doelman Vijsma wel te verschalken: 0-1. Compleet tegen de verhouding in gingen de gasten aan de leiding, maar er was niemand bij de Garmerwolders die daar echt mee zat.

Meedhuizen had nog tijd genoeg om de achterstand weg te poetsen, maar het spel werd er niet beter op. Haastige spoed is zelden goed en leidt meestal tot fouten en een gebrekkige eindpass. Raffael Leirissa kreeg nog wel de kans om zijn ploeg op gelijke hoogte te brengen, maar twijfelde tussen schieten en het geven van een pass. Die kans ging dus ook verloren. Ook Silva lukte het niet om Heslinga te laten vissen en terwijl bijna iedereen op de helft van GEO stond te spelen, was het juist die ploeg die een aanval onschadelijk wist te maken en vervolgens een vlijmscherpe tegenstoot plaatste. Tjeert Vaatstra wist het karwei op passende wijze af te ronden: 0-2.

De thuisclub deed er alles aan om een dreigende nederlaag af te wenden. Zelfs Vijsma stond op zeker moment voorin te ballen. Hij had op zeker moment de bal voor het inkoppen, maar ook de sluitpost ving bot. Het verlies betekende een behoorlijk domper voor de Meedhuizers, die Corenos verder zagen uitlopen.

Oefenmeester Leendert Nieborg van GEO was uiteraard in zijn nopjes met de overwinning. ‘We hebben er bewust voor gekozen om de ruimte achter onze verdediging zo klein mogelijk te houden. Zij moesten het daardoor vaak van afstand proberen. Echte open kansen hebben ze dan ook niet gehad. Het was geen beste wedstrijd, maar het veld lag er dan ook belabberd bij, waardoor verzorgd voetbal vrijwel onmogelijk was.’

Collega Elle Smit kon na afloop niets anders zeggen dan dat je ook een keer tegen dit soort wedstrijden aan loopt. ‘We hebben er nog flink wat te gaan’, aldus de oefenmeester. Om te beginnen is dat andermaal een thuiswedstrijd. Dinsdagavond komt De Fivel op bezoek, dat eveneens tegen een nederlaag aan liep. De aftrap van dat duel is om acht uur.

* Meedhuizen – GEO 0-2 (0-0). Bart van der Tuuk 0-1; Tjeert Vaatstra 0-2.

No Replies to "GEO bezorgt sterker Meedhuizen fikse kater"