NEC Delfzijl onderuit in thuisduel tegen Achilles 1894

Tweedeklasser NEC Delfzijl heeft op eigen terrein de zevende nederlaag in tien competitiewedstrijden te verstouwen gekregen. Het bezoekende Achilles 1894 uit Assenaren bleek met 0-3 te sterk te zijn voor het team van trainer Marshall Pourier.

NEC Delfzijl heeft het moeilijk. Het slotlicht van de 2e Klasse J ontbeert scorend vermogen en dat kwam ook in het duel met de Assenaren schrijnend aan het licht. De bezoekers hadden het eerste kwartier wel een licht overwicht, maar doelman Jelmer Kiewiet werd niet echt op de proef gesteld. NEC Delfzijl begon overigens zonder Arjen Klasens, die met het coronavirus besmet was geraakt.

De gastheren wisten zich gaandeweg de eerste helft op te richten en kregen ook wel kansen om de score open te breken. Pogingen van Dion Zimmerman, Samir Ennaciri en Erwin Noordhoff konden echter niet verzilverd worden. Dat had voor een deel ook te maken met het uitstekende optreden van de Drentse doelman, die kennelijk had besloten dat hij van plan was om de nul vast te houden.

Wat NEC Delfzijl ook probeerde, het wist de verdediging van de Drenten niet te overmeesteren en tegelijk moest het oppassen voor de soms messscherpe counters die de bezoekers wisten te plaatsen. Uit een daarvan was het na een half uur wel raak. Een aantal fouten op rij en verkeerd instappen van de naar Oranje Nassau vertrekkende Quirijn Boelens leidden tot een prima mogelijkheid voor Achilles 1894. Jelmer Kiewiet werd in de korte hoek door Leon Regtop buitenspel gezet: 0-1.
De Havenkanters probeerden de achterstand daarna weg te poetsen, maar kregen in de allerlaatste seconden voor de theepauze het deksel nog een keer op de neus. En weer was het raak uit een goed uitgevoerde counter. Merijn Alting liet zich uitgebreid door zijn teamgenoten feliciteren: 0-2.

Wat een trainer in de rust dan ook probeert te bewerkstelligen, duidelijk was wel dat NEC Delfzijl een klein wonder nodig zou hebben om het wedstrijdbeeld nog om te kunnen draaien. Een team dat in negen wedstrijden nog maar zes keer heeft gescoord, zet je in vijfenveertig minuten niet zomaar op het goede spoor.

Achilles 1894 voetbalde met de voorsprong in de rug een stuk gemakkelijker in de eerste fase van het tweede bedrijf, maar wist vooralsnog niet verder uit te lopen. Al was het wellicht tegen beter weten in, er bleef en klein vlammetje branden in De Delfzijlster voetbalharten. Even veerde men op toen Abdifatah Ege tegen het gras werd gekwakt. Velen dachten dat het binnen de zestien meter was gebeurd, maar fluitist Kohler had het anders gezien.

Nadat ok een doelpoging van Shaimo Hooi op niets was uitgelopen, viel het doek definitief voor NEC Delfzijl. Leon Regtop wist een keurig uitgespeelde aanval af te ronden en bepaalde de eindstand daarmee op 0-3. De zevende nederlaag was een feit en weer heerste er na afloop het gevoel dat er meer in had gezeten.

Nadat scheidsrechter Joop Kohler voor de laatste keer had gefloten, restte NEC Delfzijl niets anders dan de wonden te likken en te hopen dat het zich tijdig weet te herpakken. Komend weekeinde staat namelijk de uitwedstrijd tegen koploper DZOH op het programma.

* NEC Delfzijl – Achilles 1894 0-3 (0-2). Leon Regtop 0-1; Merijn Alting 0-2; Leon Regtop 0-3.

No Replies to "NEC Delfzijl onderuit in thuisduel tegen Achilles 1894"