Onherkenbaar SV Bedum ontfutselt Gorecht een punt

SV Bedum heeft zich in de uitwedstrijd tegen Gorecht van zijn beste zijde laten zien. Het vooral na de rust opportunistische en zonder schroom spelende team van trainer Robbie Wentink wist zich na een 2-0 achterstand terug in de wedstrijd te knokken en stak uiteindelijk en enigszins onverwacht een punt in de zak. Een hard gelag voor de thuisclub, omdat men twee kostbare punten was kwijtgeraakt in de strijd om het kampioenschap. Voor aanvang van het duel betoonden beide ploegen hun steun aan het door oorlog geteisterde Oekraïne door om en om op het speelveld te verschijnen.

Er zaten nogal wat sentimenten in deze ontmoeting, want trainer Hans van der Ploeg is in Bedum en omstreken geen onbekende. Hij was ooit trainer van het toenmalige CVVB en voor Robbie Wentink werd het een weerzien met de club waar hij twee seizoenen lang als oefenmeester actief is geweest.

Dat het voor SV Bedum niet eenvoudig zou worden om een goed resultaat uit Haren mee te nemen, werd al snel duidelijk. Gorecht zocht zonder veel omhaal de weg naar het doel van Jos Broekmans. Er waren amper zestig seconden gespeeld toen de goalie voor het eerst op de proef dacht te worden gesteld. Het schot van Michel Koopman was echter niet dreigend genoeg.

Na een kwartier spelen dacht Michel Koopman te scoren, maar dat feestje ging niet door omdat de scheidsrechter al had gefloten. Na de energieke openingsfase van Gorecht kwam SV Bedum wat beter in het spel, zonder overigens echt gevaarlijk te worden. Nadat een corner van Gorecht op niets was uitgelopen, leken de gasten toch te profiteren. Luc Kuiper mocht in zijn eentje richting doelman Youri Tepper vertrekken, maar lepelde het leer langs de verkeerde kamt van de paal.

Gorecht kreeg daarna de betere kansen en uiteindelijk was het Bob Poorta die uit een corner van Sven Hazewinkel de 1-0 binnen wist te koppen. De gastheren roken bloed en gingen op jacht naar een verdubbeling van de marge. Vlak voor rust was het andermaal raak. In eerste instantie wist Michel Koopman zich nog geen raad toen hij alleen voor goalie Jos Broekmans opdook, maar even later joeg hij het leer resoluut in de kruising: 2-0. Met die stand brak ook de rust aan van een tot dan toe meer dan aardig potje voetbal. En daar mocht SV Bedum zeker niet over klagen. Qua kansenverhouding en qua spel was Gorecht de betere van de twee teams geweest

Na de doelwisseling liet SV Bedum zich van een andere kant zien. Het leek een heel andere elftal te zijn dan voor de onderbreking. De mannen van Wentink durfden hoger druk te zetten en lef te tonen. Het overwicht van Gorecht was er wel, maar opnieuw ontbrak de scherpte in de afwerking. Door de gewijzigde tactiek van de Bedumers ging Gorecht verder uit elkaar spelen en kreeg SV Bedum de overhand. Mark Kruizenga kreeg op zeker moment alle ruimte om het domein van Tepper op te zoeken en faalde niet: 2-1. De assistent-scheidsrechter van Gorecht had de vlag wel in de lucht gestoken omdat hij buitenspel zou hebben geconstateerd, maar de fluitist van dienst negeerde zijn vlagsignaal.

Het elftal van Wentink leek zich bewust te zijn van het feit dat er wellicht toch nog wel iets te halen zou zijn. SV Bedum groeide steeds meer in het duel. De gasten lieten hun tanden zien en zorgden er voor dat Gorecht het lastiger kreeg dan ze op voorhand misschien wel hadden verwacht.

Na driekwart wedstrijd leek SV Bedum de beloning te innen in de vorm van de gelijkmaker. Tepper was al verslagen. De inzet van Nigel Bakker, na een assist van Rinus Loonstra, werd echter voor de doellijn weggerost. Er ontstond steeds meer onrust in de defensie van de gastheren en bijna hadden de Bedumers daar van geprofiteerd. Een tweede tegentreffer bleef vooralsnog uit.
Als je zelf verzuimt te scoren, doet de tegenstander dat wel. Een oude voetbalwijsheid die zich ook nu deed gelden. Gorecht leek het eindschot niet te willen laten klinken en dus deed het hard werkende SV Bedum dat maar. Met nog een kleine tien minuten te gaan lag de 2-2 achter Tepper en was Stijn Hekstra het middelpunt van een feestje nadat Mika Taatgen hem op zijn wenken had bediend.

Trainer Robbie Wentink en zijn team konden na het laatste fluitsignaal de vuisten ballen. Ze hadden zich, na een mindere start, prima in het duel teruggevochten en aan het einde van de rit de beloning daarvoor opgestreken. Gorecht heeft nu in drie wedstrijden zeven verliespunten moeten incasseren en haakt voorlopig even af in de strijd om de titel.

‘Als je de eerste helft bekijkt, mogen we blij zijn dat het bij twee tegentreffers is gebleven. Na de thee hebben we een heel ander gezicht laten zien en uiteindelijk is het mooi dat we de schroom van ons af hebben weten te gooien en op deze manier toch nog een punt weten te pakken. We hadden misschien de winst nog wel kunnen pakken, maar dat was over de hele wedstrijd gezien niet terecht geweest’, vertelde Wentink na afloop.

Zijn collega Hans van der Ploeg complimenteerde de tegenstander met de manier waarop ze zijn team vooral in het tweede bedrijf hadden bestreden. ‘De eerste helft speelden we een prima wedstrijd, maar scoren we slechts twee keer. Na de thee zakken we te ver weg. Het is heel raar. We verzilverden de moeilijkste kansen, maar laten de gemakkelijkste liggen. SV Bedum speelde veel de lange bal. Die konden wij wel opvangen, maar de tweede ballen waren daarna ook vaak voor hen. Dat was wel een sterk punt. Ik kan niet anders zeggen dan dat ik teleurgesteld ben in dit resultaat.’

* Gorecht – SV Bedum 2-2 (2-0). Bob Poorta 1-0; Michel Koopman 2-0; Mark Kruizinga 2-1 Stijn Hekstra 2-2.

No Replies to "Onherkenbaar SV Bedum ontfutselt Gorecht een punt"