WEO ontsnapt aan nederlaag in duel met THOS

WEO is op eigen veld ternauwernood aan een nederlaag ontsnapt in het duel met THOS. De met name in de eerste helft beter spelende ploeg uit Beerta verzuimde na een eigen goal van de Woldendorpers verder uit te lopen en kregen daarvoor de rekening gepresenteerd. Een discutabele strafschop leek de gasten alsnog de winst te zullen bezorgen. De verder vrij onopvallend spelende Niels Jansen liet zich maar twee keer zien gedurende negentig minuten, maar beide keren was hij er wel verantwoordelijk voor dat THOS met een punt genoegen moest nemen.

Beide ploegen konden zich geen puntverlies veroorloven in de strijd om de bovenste plaatsen in de 5e Klasse E van de zondagamateurs. Veelerveen is daar de trotse lijstaanvoerder. Verlies zou onherroepelijk betekenen dat de doelstelling voorlopig even bijgesteld zou moeten worden. WEO trad overigens zonder coach Bob Mulder aan. Beide partijen hebben onlangs afscheid van elkaar genomen omdat de ‘klik’ met de selectie zou ontbreken.

Aan WEO was wel te zien dat het team wedstrijdritme miste. Het was ook de eerste keer in maanden tijd dat de mannen van interim-trainer Robert Stubbe in competitieverband weer aan de bak mochten. Aan THOS was te zien dat men beduidend meer speelminuten in de benen had. De ploeg oogde fris en monter en had vanaf de aftrap ook het betere van het spel.

WEO kon het tempo en de vele schakelmomenten van de bezoekers niet belopen. Daarnaast liet men tussen de linies teveel ruimte liggen en dat was koren op de molen van THOS, dat er lekker tussenin kon spelen. Dat er een eigen goal van Patrick van der Mijle aan te pas moest komen om de ploeg van trainer Jaap Sikkema aan de leiding te helpen, was nou weer niet de bedoeling maar vloeide meer voort uit het feit dat de gasten zelf verzuimden om zelf tot scoren te komen. De kansen daarvoor waren rijkelijk aanwezig. Danny Jager, Youri Bakker en de vliegensvlugge Dave Janssen probeerden goalie Rody Bos echter vergeefs te verschalken.

In plaats van dat THOS halverwege het duel riant aan de leiding was gekomen, stond het bij rust zomaar 1-1. Een van de spaarzame keren dat WEO wel in de buurt van doelman Julan Smeins wist te komen, was het meteen raak. Jan Meijerhof wurmde zich een weg door een haag van tegenstanders en deponeerde de bal precies in de voeten van Niels Jansen. Diens droge knal was trefzeker en daarmee stond er dus een totaal onverwachte tussenstand op het scorebord.

Eigenlijk was er geen man overboord, want het leek er geenszins op dat WEO in het tweede bedrijf in staat zou zijn het tij te keren. Gek genoeg was het spel bij THOS ineens ook niet meer dat wat het voor de rust was geweest. Men wilde te gehaast op weg naar een hernieuwde voorsprong en de fysieke inzet van WEO kon ook niet altijd even goed worden gewaardeerd.

Grote mogelijkheden wilden er in de tweede helft eigenlijk niet meer vallen. Dave Janssen probeerde het nog een keer aan de linkerkant van het Woldendorper strafschopgebied, maar vond Rody Bos op zijn weg. Naarmate de tijd verstreek, werd het spel steeds minder. Het was uiteindelijk scheidsrechter Molema uit Assen die de wedstrijd weer open brak. Hij zag in een blok van Jan Meijerhof een overtreding waarbij Erik Duursma ten val was gekomen. De onpartijdige besloot een strafschop te geven. Het was een discutabele beslissing, maar daar had Danny Jager maling aan. Hij schoot niet eens goed in, maar was even later wel de gevierde man: 1-2.

WEO moest een list verzinnen om een dreigende nederlaag af te wenden. De compleet leeg gespeelde Ruben Venema verdween van het veld en ook Arnoud ten Have moest plaats maken. Voor hen kwamen Hans Looijer en Keba Darboe in het veld. Bijna was het THOS daarna gelukt om alsnog de beslissende derde goal te maken. Rody Bos pareerde echter een messcherpe inzet en met onder andere good old Jan Vriemoedt ook nog in de punt van de aanval werd de jacht op de gelijkmaker geopend.

De tijd leek te kort te zijn om die nog te bewerkstelligen. De wonderen waren de wereld echter nog niet uit. Wouter Slager mocht in de 90e minuut een corner nemen en deponeerde de bal precies op het hoofd van de boven alles en iedereen uit stijgende Niels Jansen. Diens kopstoot paste precies: 2-2. En zo kreeg WEO toch nog het punt waar het eigenlijk geen recht op had. Daar maalde na afloop niemand om in Woldendorper kringen.

Interim-coach Robert Stubbe was blij met het punt en erkende ook dat hij er niet meer op gerekend had. Zijn collega Jaap Sikkema kon absoluut niet tevreden zijn. Aan de kant van THOS was het commentaar kort en bondig. ‘We hebben onszelf te kort gedaan’, luidde de conclusie.

* WEO – THOS 2-2 (1-1). Patrick van der Mijle 0-1 (e.d); Niels Jansen 1-1; Danny Jager 1-2 (strafschop); Niels Jansen 2-2.

No Replies to "WEO ontsnapt aan nederlaag in duel met THOS"