Unieke prestatie van NEC Delfzijl JO15-1

Fusieclub NEC Delfzijl heeft dankzij het team van JO15-1 een uniek moment in de nog maar jonge geschiedenis van de club mogen bijschrijven. Dankzij een 0-5 overwinning op de leeftijdsgenoten van het stad-Groninger Helpman, promoveert de Delfzijlster jeugd namelijk naar de 6e Divisie.

Staf en spelers vertrokken zaterdagochtend richting voetbalvereniging Helpman. Ze werden vergezeld door enthousiaste supporters uit Delfzijl en omstreken. Merijn Bosker en Damian Briët konden niet aanwezig zijn. Zij waren aan het wintersporten. Ook de langdurig geblesseerde Demian Bruins moest verstek laten gaan.

Na een aftastende beginfase van beide ploegen werd al snel duidelijk dat goed voetbal op de moeilijk bespeelbare grasmat niet mogelijk zou zijn. Toch werd het middels een lage harde schuiver van Kristan Spalburg 0-1 voor de Havenkanters en een bekeken afstandsschot van Oliver Wöhler betekende 0-2.

In de tweede helft werd het niveauverschil pas goed duidelijk. De al het hele jaar sterke achterhoede van NEC Delfzijl, bestaande uit keeper Ralph Eenkhoorn, Milan Poort, Gijs Wierenga, Thijs de Haan en Thijs Roels, kwam niet meer in de problemen. Het middenveld met Bouke Smit, Rik Grootendorst en Noa Draaisma verlegde het spel van links naar rechts. Het was de beste fase van de wedstrijd en doelpunten konden niet uitblijven.

De goed ingevallen Kasper Jongejan kwam het laatste deel van de wedstrijd in het veld. Er werd vervolgens nog drie keer gescoord. Thijs Roels, Bouke Smit en wederom Oliver Wöhler vonden het net. Twee assists kwamen op naam van Lukan Berghuis.

Door deze 0-5 overwinning is promotie naar de 6e divisie een feit. Het is voor het eerst in de clubgeschiedenis van NEC Delfzijl dat er een team in de divisie speelt, dus het was een memorabele dag. Een verdiend compliment voor trainer Allard Janssen, vaste grensrechter Rudie Bruins en de elftalleiders Jurrie Smit en Henk Draaisma was na afloop dan ook op zijn plaats.

Het team vierde de overwinning op het veld, waar ook de huldiging plaats vond. Na een mooie toespraak werden de medailles in ontvangst genomen. In de kleedkamer werd het feest doorgezet. Met bubbels en luid gezang werd het groots gevierd. Bij terugkomst in Delfzijl werd er in de kantine doorgefeest en was er patat voor het gepromoveerde gezelschap. Zaterdag staat er een afsluitend feestje in de agenda en daarna maakt het team zich op voor een mooie tweede seizoenshelft.

No Replies to "Unieke prestatie van NEC Delfzijl JO15-1"