Moeizaam spelend Corenos komt niet langs ZEC

Periodekampioen Corenos heeft zichzelf lelijk in de vingers gesneden door op eigen veld niet verder te komen dan een 1-1 gelijkspel in het duel met het Zandeweerster ZEC. Zelfs dat ene puntje moest nog onder uit de tenen van de kampioenskandidaat komen, die allesbehalve van een goed optreden kon spreken. Veel bloed vloeide er niet uit voort, want de koploper van de 5e Klasse E heeft inmiddels een aardig gaatje met de achtervolgende ploegen geslagen.

Het wilde de gastheren maar niet lukken om het spel te spelen dat men normaliter op de grasmat legt. Het oogde allemaal stroef. Er werd vaak te snel naar de diepte gezocht in plaats van voetballende oplossingen te bedenken. Corenos had wel veel balbezit, maar dreigend was het allemaal niet. Op een paar kleine kansjes na wisten de mannen van Pesiwarissa niet gevaarlijk te worden.

Natuurlijk kon de coach als excuus aanvoeren dat de lijst met afwezigen behoorlijk lang was. Er kon namelijk geen beroep worden gedaan op Sven Knot, Joran Knot, Cris Uil, Wouter Wieringa, Lars Baar en Robert van Dijken. Corona, werk en blessures lagen ten grondslag aan de lange lijst met absenties. Daar wilde Pesiwarissa zich echter niet achter verstoppen. ‘Je moet verder en dat doe je met de spelers die er wel zijn’, aldus de oefenmeester.

Omdat ZEC zich ook niet van een bijster goede kant liet zien, leek de eerste helft zonder doelpunten te worden afgesloten. Ondanks dat de bal nog wel een keer achter doelman werd geprikt, gebeurde dat ook. Die afgekeurde treffer was er trouwens wel eentje met een curieuze voorgeschiedenis. Na een vrije trap van Corenos belandde de bal vanaf de rechterkant van het speelveld achter de defensie van ZEC. Germen Tamsma dacht het karwei af te ronden, maar kon op de regeltechnische manier kennelijk niet bij de bal komen. En dus deed hij een ‘Maradonnaatje’ en sloeg het leer met de vuist langs goalie Wouter Kruit, die de zieke Nick Blok kwam vervangen. Broer en teamgenoot Sander Kruit ontbrak bij ZEC overigens vanwege werk.

De thuisclub dacht een feestje te kunnen vieren omdat scheidsrechter Klompien en zijn assistent niets hadden waargenomen. Dat was tegen het zere been van ZEC-trainer Marinus Siekman. Hij riep naar zijn vlaggenist dat hij het stuk doek in de lucht moest steken omdat het toch wel degelijk hands was geweest. Om het protest nog wat extra kracht bij te zetten vloog Siekman zelf het veld in om verhaal te halen. Die actie leverde de trainer van de Zandeweersters een rode kaart op en dus trad hij voor de rest van het duel toe tot de colonne van toeschouwers aan de andere kant van het hekwerk.

Dat zal zijn bedoeling ook niet zijn geweest, maar hij bereikte er wel mee dat de treffer, overigens terecht, werd afgekeurd. Volgens de scheidsrechter omdat er toch wel erg veel commotie was ontstaan en dus moest er wel iets aan de hand zijn geweest. De fluitist besloot toch nog maar even naar zijn Zandeweerster assistent te gaan. Die kon zich nu wel weer herinneren dat de bal met de hand in het doel was geslagen en dus ging het Roodeschoolster feestje niet door.

Na de thee probeerde Corenos wat meer te voetballen en nu lukte dat iets beter. Toch was het ZEC dat, zonder veel kansen te krijgen, op voorsprong wist te komen. Dat was in de 57e minuut. Robin Stoter was de gevierde man aan de kant van de bezoekers na een prima uitgevoerde counter: 0-1. De bezoekers hadden wat ze wilden en kregen zelfs nog een mogelijkheid om de marge te verdubbelen toen Vincent Zijlstra in zijn eentje op doelman Mark Monden mocht afstormen. De goalie wist een tweede tegentreffer te voorkomen.

De tijd kroop voor de gasten veel te langzaam voorbij, terwijl hij Corenos juist door de vingers dreigde te glippen. Niemand geloofde nog in een goed resultaat voor de gastheren, totdat de bal in de 93e minuut op elf meter van het Zandeweerster doel kwam te liggen. Jordan Muller stoof de zestien van ZEC binnen, zag van beide kanten een verdediger op zich afkomen, die vervolgens elkaar raakten terwijl Muller er tussenin zat. Muller kwam ten val en de aansluitende schreeuw was voor de fluitist voldoende om de actie als overtreding te bestempelen en de thuisclub een strafschop toe te kennen. Muller besloot het klusje zelf op te knappen en schoof het leer onder het lichaam van Kruit door in het doel. Hij bezorgde Corenos daarmee een moeizaam verkregen punt: 1-1.

Hoewel de vreugde over de goal er wel was, heerste er ook teleurstelling. ‘Behalve dat we te weinig uit de wedstrijd halen, ben ik ook van mening dat we niet goed hebben gespeeld. Natuurlijk wil iedereen de koploper kloppen, maar het is maar net de manier waarop je dat doet. ZEC heeft amper iets laten zien. Over de hele wedstrijd krijgen ze een stuk of drie kansen. Maar goed, er is nog geen man overboord. We hebben een ruime marge naar de rest van het veld. We moeten ons nu op de volgende wedstrijd richten.’

Siekman gaf achteraf ook toe dat het geen beste wedstrijd was geweest. ‘Het was allemaal erg slordig. Die mogelijkheid van Vincent Zijlstra had er in gemoeten, dan waren wij spekkoper geweest. Uiteindelijk is het gelijkspel wel terecht, maar het kostte allemaal wel kracht. Dat heeft ook te maken met al die coronatoestanden. Je krijgt spelers terug die allesbehalve fit ogen. Zij hebben een conditionele achterstand en dat wreekt zich gewoon.’

Over zijn merkwaardige actie zei Siekman na afloop: ‘Ik ben er honderd procent van overtuigd dat die goal was goedgekeurd als ik geen verhaal was gaan halen. Het is absoluut niet goed te praten wat ik gedaan heb en als ik daarvoor gestraft wordt, dan is dat maar zo. Op zo’n moment kom ik echter voor mijn jongens op.’

* Corenos – ZEC 1-1 (0-0). Robin Stoter 0-1; Jordan Muller 1-1 (strafschop).
Fragment: Instagram vv Corenos.

No Replies to "Moeizaam spelend Corenos komt niet langs ZEC"