vv Winsum rekent in kwart wedstrijd met vv Groningen af

Eersteklasser vv Winsum heeft, na een matige eerste helft, de thuiswedstrijd tegen vv Groningen toch nog winnend weten af te sluiten. Met het duo Jeroen de Munck en Mark Kruger wisten de groenzwarten het treffen met 3-1 te winnen. Trainer Bert Vos was niet aanwezig. Hij behoorde tot een van de velen die positief op corona was getest.

Aan de kant van de gastheren misten de nodige spelers. Steffen Vader, Raoul Bello en Marcel Pannekoek ontbraken. Stan Buikema en Tijs Mulder hadden net een weekje quarantaine achter de rug en Tim Hoff en Joshua van Dijk waren net terug van vakantie. Het is tegenwoordig voor elke vereniging een hele klus om de gewenste opstelling uit de hoge hoed te toveren en de vraag is elke week weer wanneer het genoeg is geweest en clubs besluiten om de joker in te zetten. Je mag immers één keer een wedstrijd laten verplaatsen zonder dat dit gevolgen heeft.

In Winsum besloot men gewoon te gaan voetballen en dat bleek geen verkeerde keus te zijn geweest. In het eerste bedrijf was Winsum niet in staat om de tegenstander echt onder druk te zetten. Sterker nog, de thuisclub kwam in de openingsfase een paar keer goed weg. Een inzet spatte op de paal uit elkaar en een tweede doelpoging moest voor de doellijn worden weggerost.

Dat had zomaar een achterstand kunnen betekenen, maar de groenzwarten overleefden die periode en kwamen gaandeweg het eerste bedrijf wat beter in hun spel. Nadat Tijs Mulder onderuit was gekegeld, dacht iedereen aan een strafschop. De fluitist van dienst deed echter niets en liet doorspelen. Het was de enige keer dat er nog iets van opwinding werd geconstateerd. Na drie kwartier voetbal kon vv Groningen in ieder geval zeggen dat het op voorsprong had moeten staan.

Na de thee was het spelbeeld volkomen anders. Winsum dicteerde het gebeuren en kreeg een unieke mogelijkheid om de wedstrijd open te breken. Rick Schaaphok werd tegen het gras gekwakt en vervolgens besloot José Bello de strafschop te nemen. Hij miste vanaf elf meter en nu waren het dus de Stadjers die opgelucht adem konden halen. Het zou uitstel van executie betekenen, want na een uur spelen wist Rick Schaaphok een prima aanval keurig af te ronden: 1-0.

Schaaphok speelde ook een prominente rol bij de tweede treffer van de thuisclub. Amper tien minuten na de openingsgoal schoot Thomas Kauw hard voorlangs. Schaaphok stak zijn been uit en veranderde de bal genoeg van richting om goalie Jonathan Hensens van vv Groningen voor de tweede keer kansloos te laten: 2-0.

Zes minuten later was het opnieuw raak. Wouter Bloem liet de verdediging van vv Groningen in verwarring achter en maakte er 3-0 van. Zo had Winsum in een tijdsbestek van nog geen twintig minuten het duel weten te beslissen. Dat de bezoekers in de laatste minuten nog op 3-1 wisten te komen dankzij een treffer van Haaye Feenstra, was niet meer dan een veel te kleine pleister op een hele grote wond voor het team van trainer Mussy Fuad Ahmed.

* vv Winsum – vv Groningen 3-1 (0-0). Rick Schaaphok 1-0; Thomas Kauw 2-0; Wouter Bloem 3-0; Haaye Feenstra 3-1.

No Replies to "vv Winsum rekent in kwart wedstrijd met vv Groningen af"