Overzicht amateurvoetbal

Het voetbaloverzicht van deze week beginnen we deze keer een trapje lager dan anders, omdat onze enige eersteklasser elders al op de site ruimte heeft gekregen middels een wat uitgebreider verhaal. Tot man van het weekend benoemen we deze keer Nick Boelhouwer van SV Bedum. Hij was na ruim twee jaar van blessureleed eindelijk weer speelklaar en dat bracht de nodige emoties met zich mee.

2e Klasse J Zaterdag
Op het eigen kunstgras in Bedum beleefde de plaatselijke SV een prima middag. In de 9e minuut van de wedstrijd was het al raak. De openingstreffer kwam op naam van Mark Kruizinga. Jimi Hoeksema zorgde vervolgens voor een verdubbeling van de marge: 2-0. Het leek op dat moment een mooie middag te worden voor SV Bedum, dat na een kwart wedstrijd wel even een tegenslag kreeg te verwerken. De Weide deed namelijk iets terug. De debuterende goalie Cas Schipper, hij verving de met een knieblessure kampende Jos Broekmans, had namelijk het nakijken na een inzet van Jasper Strijker: 2-1.

Het was andermaal Mark Kruizinga die de thuisclub weer op het goede spoor hielp. Met een fantastisch afstandsschot zorgde hij voor 3-1. Toen Mika Taatgen er na 38 minuten 4-1 van had gemaakt, was de wedstrijd gespeeld. De Weide bleek niet bij machte om de ontketende Bedumers van zich af te houden. En toch zou er na de rust maar een treffer meer aan het totaal worden toegevoegd. Na zeventig minuten spelen kwam het slotakkoord op naam van Robert Kwant te staan: 5-1.

Opvallende aanwezige op de Bedumer bank was Nick Boelhouwer. Na twee jaar blessureleed meldde hij zich weer aan het voetbalfront. Hij speelde zijn laatste wedstrijd op 15 februari 2020. Hij moest van heel ver komen, maar is er weer helemaal klaar voor. Zijn terugkeer zorgde voor een ‘kippenvelmoment’ aan de zijde van het thuisfront. Boelhouwer kreeg dertig minuten speeltijd en was toch enigszins emotioneel. Hij had er hard voor gewerkt en kon eindelijk weer dat doen waar zijn hart ligt.

NEC Delfzijl heeft in de uitwedstrijd tegen koploper DZOH niet voor een stuntje weten te zorgen. Het team van trainer Marshall Pourier ging in Emmen met 3-1 onderuit. Aron Timmerman brak de score vlak voor de rust open. Na de doelwisseling zorgden Tim Aasman en Yorick Zweerink voor een geruststellende 3-0 voorsprong.

Het was Dani Schuijl die de eer nog voor de Havenkanters wist te redden. Dat deed hij vanaf elf meter na een zware overtreding op Samir Ennaciri, die als gevolg van de overtreding het speelveld geblesseerd moest verlaten. Veel tijd om over deze nederlaag na te denken krijgt NEC Delfzijl niet. Dinsdagavond wacht alweer de volgende belangrijke tweestrijd. Dan spelen de Delfzijlsters uit tegen SC Elim.

3e Klasse C Zaterdag
SC Loppersum speelde op het eigen veld aan de Bosweg tegen Grijpskerk en wist de thuiswedstrijd in een 1-0 overwinning om te zetten. Jacob Havinga mocht zich na negentig minuten tot matchwinnaar laten kronen.

Omlandia wist lijstaanvoerder en tevens periodekampioen Velocitas het leven knap zuur te maken. De Ten Boersters speelden zeer compact en wisten zelfs aan de leiding te komen door een eigen doelpunt: 0-1. Op dat moment zeker niet onverdiend, want het team van trainer Simon Schuil speelde prima en had ook een grotere voorsprong kunnen nemen. Het duurde tot aan de 72e minuut alvorens Velocitas langszij wist te komen. Quinn Mekel zorgde voor de gelijkmaker en tien minuten later was het Linus Kerstein die de gastheren ook nog eens de onverdiende volle winst wist te bezorgen: 2-1.

Holwierde ging op eigen veld met 0-2 onderuit in het duel met Be Quick 1887, de nummer twee van de ranglijst.

4e Klasse C Zaterdag
Lijstaanvoerder Middelstum heeft de thuiswedstrijd tegen ON roden in een 2-1 overwinning om weten te zetten. Daarmee was de zevende zege van het team van trainer Jelmer Meinardi een feit en behoudt de koploper nog steeds de ongeslagen status. De ploegen waren aardig aan elkaar gewaagd en het duurde tot de 35e minuut alvorens het spel echt op de kar werd gezet. Peter van Dam wist koppend voor 1-0 te zorgen en niet veel later maakte Mateo Milkovic slim gebruik van een fout van doelman Danny Blaauwwiekel. Hij sloeg aan het goochelen met de bal, waarna Milkovic de 2-0 liet aantekenen.

De bezoekers wisten pas na driekwart wedstrijd iets terug te doen. Allert Moeken veroorzaakte een strafschop die door Rik de Boer werd verzilverd: 2-1. Het werd daarna nagelbijten voor het thuisfront, dat de favorieten echter niet nog een keer overstag zag gaan en dus was de zevende driepunter een feit. Zaterdag speelt Middelstum weer thuis. Dan komt Amicitia VMC op bezoek. De dinsdag daarna wordt het eerder afgelaste duel tegen SV De Heracliden gespeeld.

SIOS had na de 5-1 overwinning op Amicitia VMC goede hoop dat men in eigen huis misschien wel in staat zou zijn om gelijke tred te houden met het bezoekende Niekerk. Tussen de nummers twee en vijf van de ranglijst zat maar drie punten verschil, dus was er sprake van een echte topper. Beide ploegen moeten in de achtervolging en dus was winst belangrijk. De gasten lieten niets aan het toeval over en wisten de wedstrijd in Sauwerd met 0-3 te winnen, waardoor ze nu evenveel punten hebben als het team van trainer Henk Alssema.

5e Klasse C zaterdag
Het Zoutkamper Zeester heeft de uitwedstrijd tegen Suameer in een 1-3 overwinning omgezet. Vince van der Veen (2) en Henri Nienhuis waren de makers van de Zoutkamper goals. Tussendoor scoorde Theo Koster voor de Friezen. Door de zege is Zeester naar de derde plaats opgeklommen en heeft het lijstaanvoerder Drogeham, al hebben die wel een wedstrijd minder gespeeld, nog altijd in het vizier. De achterstand op nummer twee Noordbergum bedraagt slechts een punt. De stand geeft overigens wel een vertekend beeld, want er staan twee ploegen achter Zeester met een gespeelde wedstrijd en ook maar een punt minder.

5e Klasse E Zaterdag
Warffum is op het eigen sportpark niet verder gekomen dan een 2-2 gelijkspel tegen SV TEO. De thuisclub was aanvankelijk feller en had ook het betere van het spel, maar creëerde te weinig. Toch wist men tot twee keer toe op voorsprong te komen, maar zag de Ten Posters de achterstand beide keren wegpoetsen. Al gold dat dan niet voor de tweede treffer die de gasten op hun naam kregen, want deze was van Warffumer makelij. Juan Bello kreeg de bal op zijn achterhoofd, waarna doelman Eddy Renses kansloos was. Ze waren er niet minder rouwig om bij SV TEO. Aan Warffumer zijde scoorden Timo Hooijer en Stefan van den Berg in het goede doel. Emiel Kruger was na een goede pass van Jurrie de Boer succesvol voor SV TEO.

De Fivel boekte in en tegen Eenrum een benauwde 0-1 zege dankzij een treffer van Emiel Bos en het Garmerwolder GEO verpulverde Stedum met 6-1. Bij de gastheren werden de doelpunten onder vier man verdeeld. Dat waren Alex Sarfo (2), Bart van der Tuuk (2), Patrick van Zanten en Hilko Stuivenberg. Voor Stedum scoorde Yannick van den Berg.

Wagenborger Boys mag dan een trainerswissel hebben doorgevoerd, van een schokeffect is allerminst sprake. Nu werd op eigen veld met 1-4 van Noordpool UFC verloren. Mark Bos (2), Jarno van Ellen en Thijs Bos voltrokken het vonnis over de gastheren. Christiaan Broekhuizen was verantwoordelijk voor de enige Wagenborger treffer.

Bij de zaterdagvoetballers van Siddeburen vielen de doelpunten als rijpe appelen van de boom in het thuisduel tegen SGV. De Schildwolders leken een gemakkelijke middag tegemoet te gaan toen Hendrik Boven, Stan van de Berg en Luca van Loenen (2) hadden gescoord. Siddeburen deed echter iets terug in een poging om er weer een wedstrijd van te maken. Vincent Jonkman en Julian Bijman waren trefzeker voor de thuisclub. Nadat Luca van Loenen zijn derde van de dag had gemaakt, was het laatste beetje heilige vuur wel gedoofd bij Siddeburen. Dat scoorde nog wel 3-5 via Vincent Jonkman, maar daar bleef het dan ook bij.

4e Klasse C Zondag
Farmsum heeft een verdienstelijk gelijkspel weten te behalen in de uitwedstrijd tegen Gieterveen. Coach Erwin Buurmeijer moest wat aanpassingen verrichten binnen het team omdat een aantal spelers om verschillende redenen niet kon spelen.

De eerste dertig minuten was het even zoeken naar de juiste balans, maar daarna kwamen de gasten steeds beter in de wedstrijd. Gieterveen had wel een overwicht, kreeg ook de betere kansen om de score te openen, maar verzuimde dit te doen. Enkele minuten na de doelwisseling wist Farmsum de score wel open te breken. Na een assist van Sidney Kosse was het Robert Veenhuis die voor 0-1 wist te zorgen.

Het werd daarna lastig voor Farmsum omdat André Strijbos zijn tweede gele kaart kreeg en men nog een klein half uur met tien man verder moest. Gieterveen mocht zelfs vanaf elf meter proberen om langszij te komen, maar doelman Damon Vos keerde de elfmetertrap. Enkele minuten later moest hij het antwoord schuldig blijven op een inzet die 1-1 betekende. In de slotfase was het hard werken voor Farmsum om in ieder geval dat ene punt veilig te stellen en dat lukte dan ook. ‘Als we in de counter wat zuiniger waren geweest, hadden we misschien stiekem nog wel kunnen winnen ook. Al met al ben ik blij met het punt en zeer tevreden over de manier waarop we als team gevochten hebben’, zei coach Buurmeijer na afloop.

5e Klasse C Zondag
WEO heeft in en tegen Usquert geen fout gemaakt. De Woldendorpers wonnen de uitwedstrijd met 1-4 dankzij treffers van Niels Jansen (2), Ruben Venema en de van een blessure teruggekeerde Daniël Boekee. Omdat THOS van koploper Veelerveen verloor, heeft WEO nu een gaatje van vier punten geslagen naar de derde plaats op de ranglijst. Als er komend weekend geen onverwachte uitslagen genoteerd worden, zou het duel van 17 maart dat WEO in en tegen Veelerveen speelt wel eens van groot belang kunnen worden.

Kloosterburen was op eigen veld niet opgewassen tegen Drieborg, dat de uitwedstrijd met 0-4 wist te winnen. Voor de Kloosterbuurders betekende dat de zesde competitienederlaag. Zondag gaan zij op bezoek bij DWZ, dat slechts één punt onder hen staat, maar ook een wedstrijd minder heeft gespeeld.

SV Woltersum legde thuis het loodje in het duel met Alteveer. De witzwarten verloren de confrontatie niet alleen met 1-2, maar raakten ook een speler kwijt. Dani van Dijk kreeg rechtstreeks rood van de dienstdoende scheidrechter. Voor SV Woltersum scoorde Gorge Dimov de enige treffer. Hij profiteerde na een gekeerde inzet van Dani van Dijk. Op dat moment stonden de gastheren overigens wel aan de leiding en hadden ze allang verzuimd om verder afstand te nemen. Dat kwam de thuisclub duur te staan, want Alteveer zorgde nog voor de thee dat de achterstand teniet was gedaan: 1-1. Na de thee leidde een enkelblessure van Tabe van der Laan tot de 1-2. Er werd een stuitbal gegeven die naar Alteveer zou gaan. Kennelijk hadden ze dat bij SV Woltersum niet helemaal begrepen en dus konden de bezoekers er snel vandoor en de gastheren op een onaangename verrassing trakteren.

SV Woltersum probeerde het tij nog wel te keren. Ondanks het mannetje minder ging men achterin meer risico’s nemen en werd Rudy Bakker als vierde spits ingebracht. Het leverde de thuisclub zowaar kansen op, maar gescoord werd er niet meer omdat de doelman van Alteveer weigerde zich nog een keer te laten verrassen. Een schot van Rudy Bakker en een vrije trap van Marco van Dijk wist de sluitpost ternauwernood met de voet te keren en tot corner te verwerken. Die spelhervatting leverde echter niets op.

No Replies to "Overzicht amateurvoetbal"