Rugbyers DRC Phoenix kunnen Drachten uur bijbenen

Voor de rugbyers van DRC Phoenix stond afgelopen weekend een zware wedstrijd op het programma. De Delfzijlsters moesten aantreden tegen de kampioenskandidaat uit Drachten. Eerder dit seizoen werd de wedstrijd in Drachten beslist met een minimaal verschil in het voordeel van de ploeg uit Drachten. Waar Drachten het hele seizoen de beschikking heeft over een brede spelersgroep heeft DRC Phoenix het lastiger, mede door Covid-19 en blessures.

De beginfase van de wedstrijd werd Phoenix langdurig in de verdediging gedrukt. Drachten wist goede aanvallende fases op te bouwen maar de mannen van Phoenix wisten lang stand te houden tegen de grote druk. Uiteindelijk bleek de druk toch te groot. Drachten wist in de hoek van het veld de eerste try van de middag te scoren. Het antwoord van Phoenix volgde direct. Met goed samenspel was het uiteindelijk Lennart Boerma die de stand gelijk trok met een keurige try. De eerste helft bleef het stuivertje wisselen. Drachten had het meeste balbezit en Phoenix moest vooral verdedigen. Maar door een tweede try van Lennart Boerma bleef Phoenix in de wedstrijd.

Na de korte rust bleek de bredere selectie van Drachten het verschil te maken. Bij Phoenix vloeiden de krachten weg maar de wedstrijd bleef gespeeld worden op het scherpst van de snede. Drachten liep verder uit door een aantal keurige uitgespeelde tries. Maar Phoenix deed ook zeker wat terug. Door twee keurige tries van Stan Doornbos kwam Phoenix zelfs nog terug in de wedstrijd maar in de slotfase wist Drachten het verschil weer te vergroten. Met een 24-44 overwinning deed Drachten goede zaken op de ranglijst. Voor Phoenix staat volgend weekend wederom een moeilijke thuiswedstrijd op het programma. De nummer twee Zwolle komt dan op bezoek in Delfzijl.

No Replies to "Rugbyers DRC Phoenix kunnen Drachten uur bijbenen"