Stedum bezorgt Wagenborger Boys tiende nederlaag

Stedum heeft op het eigen sportpark aan de Bedumerweg een regelmatige 3-1 overwinning geboekt op het bezoekende Wagenborger Boys. De gastheren moesten de slotfase met tien man vol maken, nadat Lorenzo Spitsbaard met zijn tweede geel op zak van het veld was gestuurd.

Het veld van de gastheren lag er allerbelabberdst bij. ‘De ploeg die hier het beste mee kan omgaan wint vanmiddag’, sprak trainer Reitze Enderlé van Wagenborger Boys. Het was naderhand overigens niet het veld dat hij de schuld van de nederlaag wilde geven. ‘Het zijn persoonlijke fouten geweest die ons de kop hebben gekost.’

Oefenmeester Robert Benes had zijn team voor de aftrap op het hart gedrukt om vooral rustig en gecontroleerd te spelen. Die wijze woorden vonden geen gehoor binnen de selectie van de geelzwarten. Ze probeerden het wel, maar het lukte lang niet altijd. Stedum was te onrustig aan de bal en wist zich eigenlijk ook geen raad met de omstandigheden.

Toch zouden ze na een aanval via Jan Spijk en Tim Ypey op een 1-0 voorsprong komen middels een voltreffer van Lorenzo Spitsbaard. Wagenborger Boys probeerde het vooral met lange halen, maar wist daar geen voordeel uit te halen. Stedum zou de marge nog voor de thee verdubbelen. Lars Hofman gaf doelman Jochem Smit voor de tweede keer het nakijken: 2-0.

Tijdens de thee hamerde Benes er nog een keer op dat er meer rust aan de bal moest komen, maar ook nu leek die boodschap niet te zijn gearriveerd. Een tegenvaller aan Stedumer zijde was het wegvallen van doelman Dirk Pijl. De goalie had zich verstapt en de vrees bestaat dat hij dit seizoen niet meer in actie zal komen. Zijn plaats onder de lat werd ingenomen door Stijn Hamstra. ‘Ik heb hem liever als veldspeler, maar als doelman redt hij zich ook wel’, liet Benes zich ontvallen.

Wagenborger Boys rook een mogelijkheid om de invaller eens te testen en probeerde wat hoger druk te zetten. Een goed lopende aanval leidde in de 65e minuut tot een assist van Fokko-Jan Sebens en een prima kopbal van Christiaan Broekhuizen: 2-1. Er was nog tijd genoeg voor Wagenborger Boys om de achterstand helemaal weg te poetsen, maar dat lieten de gasten na. Ze hadden niet meer de kracht om nog voor een slotoffensief aan te zetten. Uiteindelijk was het Robbert Slager die na een voorzet van af de rechterkant van Milan de Vries voor de 3-1 eindstand tekende.

Op zeker moment ontstond er zelfs nog commotie binnen en buiten de lijnen nadat Lorenzo Spitsbaard een natrappende beweging had gemaakt op Wagenborger Niels Berends. Hij kreeg daar geel voor, terwijl menig Wagenborger vond dat dit rood had moeten zijn. Vijf minuten later was Erik Kort het doelwit van Spitsbaard en weer kreeg hij geel, dus moest de Stedumer van het veld. De gemoederen waren kennelijk nog niet bedaard, want langs de kant kon men ternauwernood voorkomen dat Spitsbaard het aan de stok kreeg met Wagenborger supporters. Uiteindelijk liep dat allemaal met een sisser af.

Nadat Enderlé het stokje had overgenomen van Patrick Santing, had men misschien wel op een schokeffect gerekend. Spelers hadden immers zelf aangegeven dat ze het niet meer met Santing zagen zitten. Het elftal heeft echter nog niet laten zien waarom het met Enderlé dan wel zou moeten lukken. ‘Voetballend komen we wel wat beter uit de verf, maar nu kampen we met langdurige blessures en corona. Het ontbreekt ons aan scorend vermogen. Ik had nu drie jeugdspelers van vijftien, zestien en zeventien jaar op de bank zitten. Zij hebben uiteraard ook gespeeld, maar het geeft wel aan dat we moeten roeien met de riemen die we hebben. Het is even niet anders. Maar goed, we zitten nog maar op de helft van het seizoen’, aldus Enderlé.

Zijn collega Robert Benes vond Wagenborger Boys zwaar tegenvallen. ‘Als ze over de hele wedstrijd gezien vier of vijf keer op onze helft zijn geweest, is het veel. Dat ze daar dan ook nog een keer uit scoren? Ach ja, het was in het slot en kwaad kon het ook niet meer. Ik ben wel tevreden over het resultaat. Niet over het voetbal, dat was veel te gehaast en te slordig.’

* Stedum – Wagenborger Boys 3-1 (2-0). Lorenzo Spitsbaard. Lars Hofman 2-0; Robbert Slager 3-0; Christiaan Broekhuizen 3-1.

No Replies to "Stedum bezorgt Wagenborger Boys tiende nederlaag"