ZEC maatje te groot voor thuisclub SV TEO

Het Zandeweerster ZEC is de uitwedstrijd tegen SV TEO zonder kleerscheuren doorgekomen. De mannen van trainer Marinus Siekman zegevierden met 1-4 op het veld achter het Ten Poster dorpshuis.

SV TEO bevond zich de laatste tijd in een positieve flow. Na de te vroeg ingevallen winterstop had men nog niet weer verloren. Gesterkt door een paar mooie resultaten tegen Wagenborger Boys, Warffum, De Fivel, Eenrum en Noordpool UFC had men misschien wel het idee dat er in de thuiswedstrijd tegen ZEC ook wel wat te halen zou zijn. En waarom ook niet.

De gastheren waren in ieder geval voorbereid op een fysiek sterke tegenstander, waar ze de handen vol aan zouden krijgen. Dat bleek dan ook al vrij snel. De eerste tien minuten van het duel kon de thuisclub het nog aardig bijbenen, maar toen zag men aan de zijkant ook al wel dat ZEC echt een maatje te groot was. En dat ondanks de afwezigheid van Robin Stoter, Gijs Balkema en Davey de Haan.

Damian Linstra opende het bal voor de Zandeweerster brigade en daarna mocht Vincent Zijlstra vanaf elf meter aanleggen voor de 0-2. SV TEO kreeg geen echt uitgespeelde kansen en moest in de duels steeds vaker zijn meerdere in ZEC erkennen. Voor de rust zou er echter niet meer gescoord worden.

Zijlstra had kennelijk besloten dat er na de doelwisseling nog wat moois getoond moest worden. Hij tekende voor de derde en de vierde treffer en mocht dus een, al was het dan ook geen loepzuivere, hattrick laten aantekenen: 0-4. Zijn derde van de dag viel overigens ook vanaf de penaltystip. Pas daarna deed SV TEO iets terug. Uit een goed lopende aanval wist Jarno Kruger de eindstand op 1-4 te bepalen.

‘Een dik verdiende overwinning van een veel beter spelend ZEC. We maken er vier, maar vergaten er nog meer te maken’, aldus een tevreden trainer Marinus Siekman na afloop. Namens SV TEO zei Wietze de Boer na afloop heel kort en bondig: ‘Ja, deze ploeg was wel even een slagje beter dan ons. We hebben geen vuist kunnen maken.’

* SV TEO – ZEC 1-4 (0-2). Damian Linstra 0-1; Vincent Zijlstra 0-2 (strafschop); Vincent Zijlstra 0-3; Vincent Zijlstra 0-4 (strafschop); Jarno Kruger 1-4.

No Replies to "ZEC maatje te groot voor thuisclub SV TEO"