Middelstum pakt periodetitel na winst op Amicitia VMC

Hij zal niet de boeken in gaan als de mooiste wedstrijd van deze competitie, maar wie maalt daar om als het beoogde resultaat er mee bereikt wordt. Middelstum wist de thuiswedstrijd tegen het stugge Amicitia VMC zaterdag met 1-0 te winnen, behoudt daarmee de koppositie in de 4e Klasse C en pakte ook meteen de eerste periodetitel mee.

Of het nou de zenuwen waren of de tegenstander, de gastheren hadden het er op het eigen Middelstummer sportpark niet gemakkelijk mee. De Stadjers stonden prima, vonden het allemaal goed dat Middelstum het meeste balbezit had, maar hield de deur achterin op slot. Xander Anema schoot net naast en een kopbal van Wessel Oosterhoff spatte op de deklat uiteen. Daarbij was het overigens de vraag of de bal de doellijn al dan niet was gepasseerd. Het waren de twee opmerkelijkste momenten van voor de theepauze.

Na de doelwisseling was er geen ander wedstrijdbeeld te zien. Amicitia VMC bleef volharden in het compacte spel en besloot de gebeurtenissen rustig af te wachten. Middelstum bleef de bal geduldig rondspelen, op zoek naar dat ene gaatje dat vroeg of laat zou moeten vallen.

In de 56e minuut werd Luke Ypey in het veld gebracht voor Stephan Smit. Twee minuten later lag de bal in het doel van de Stadjers. Een steekbal van Rutger Schuiling belandde bij Mateo Milkovic. De goaltjesdief stoof op het doel van de Stadjers af, omspeelde sluitpost Yntema en zag een verdediger te laat komen om het onheil nog af te wenden: 1-0.

Middelstum had wat het wilde en Amicitia VMC bleek in het restant van de wedstrijd niet bij machte om nog iets terug te doen. Robert Bos kwam nog in het veld voor Peter van Dam, er was geel voor Xander Anema en Jip de Vries uit o19 mocht speelminuten maken nadat hij de enige doelpuntenmaker van de dag was komen vervangen. Er gebeurde echter niets bijzonders meer.

Nadat het laatste fluitsignaal had geklonken, was de vreugde groot aan Middelstummer kant. En begrijpelijk, want het is altijd prettiger bovenaan staan met de wetenschap dat je in ieder geval nacompetitie speelt, mocht het met de algehele titel onverhoopt spaak lopen. Het seizoen is immers nog lang.

Feit is in ieder geval dat Middelstum in 4C na elf wedstrijden de enige ploeg zonder nederlaag is. Acht duels werden in winst omgezet, drie keer werd een remise overeen gekomen. Dat was tegen Mamio (2-2), SIOS (4-4) en bij de start van de competitie tegen Lycurgus (2-2). En dat zijn rapportcijfers waar je mee thuis kunt komen.

* Middelstum – Amicitia VMC 1-0 (0-0). Mateo Milkovic 1-0. (Foto: Jaap van der Laan/Middelstum-info).

Beeldmateriaal: Sofia Verduin.

No Replies to "Middelstum pakt periodetitel na winst op Amicitia VMC"