Dick Scholtens van RZ Baflo naar MOVV

Oefenmeester Dick Scholtens, momenteel nog verbonden aan vierdeklasser RZ Baflo, wordt volgend seizoen trainer bij zondagclub MOVV. De ondertekening van het contract vond afgelopen weekeinde plaats na de door de Midwolders met 4-0 gewonnen wedstrijd tegen FVV.

Scholtens heeft in zijn trainersloopbaan heel wat clubs versleten. Zijn eerste vereniging was GVAV Rapiditas, daarna volgden Actief, Gruno, Leek Rodenburg, vv Groningen, het voormalige Neptunia, Tolbert, TLC en het Garmerwolder GEO, waar hij maar liefst zes seizoenen bivakkeerde.

MOVV wordt door Scholtens omschreven als een ambitieuze club met een jonge en talentvolle selectie. ‘Ik kan daar mijn ei wel kwijt’, aldus de oefenmeester. Scholtens volgt Peter Ernst op, die aan het einde van het seizoen in dienst treedt bij competitiegenoot vv Farmsum. De kans bestaat dat beide trainers elkaar het komend seizoen tegen het lijf zullen lopen.

Voorwaarde is wel dat Farmsum, dat er momenteel niet echt florissant voor staat, zich weet te handhaven. En dan is het ook nog even afwachten wat MOVV doet. De Midwolders staan momenteel vierde in de 4e Klasse C. Ver buiten het bereik van titelkandidaat Engelbert, maar nog dicht genoeg in de buurt van de top om voor nacompetitie in aanmerking te kunnen komen.

RZ Baflo staat momenteel op de achtste plaats in 4C met twaalf punten uit evenveel wedstrijden. Handhaving is het voornaamste doel, maar dat moet volgens Scholtens wel lukken. ‘Als we FC LEO en OKVC maar onder ons houden’, liet de oefenmeester zich onlangs ontvallen. Willem Kluin, nu nog trainer van het Uithuizer Noordpool UFC, zal Scholtens bij de Bafloërs opvolgen.

No Replies to "Dick Scholtens van RZ Baflo naar MOVV"