Farmsum te onmachtig in duel met PJC

Je kunt wel heel hard blaffen, maar als je niet bijt raakt er niemand onder de indruk. Dat was in het kort zoals trainer Erwin Buurmeijer van Farmsum het met 2-5 verloren duel tegen PJC omschreef. De gasten worden tot een van de beste ploegen in 4C gerekend, maar lieten zich na een vrij gemakkelijk verkregen 0-3 voorsprong bijna nog de kaas van het brood eten.

Farmsum moet iedere week hard werken om tot een goed resultaat te komen. Dat het voetbal er dan af en toe bij inschiet, wordt voor lief genomen. In de thuiswedstrijd tegen de nummer twee PJC kregen de gastheren al na zestig seconden een fikse dreun te verwerken. PJC ontsnapte aan de rechterkant, waar Tom van der Schuur tot een voorzet wist te komen. Zijn teamgenoten hoefden niets te doen, want de glijdende Roby Visser passeerde zijn eigen doelman in de korte hoek: 0-1.

Een tegenvaller van jewelste, al dient gezegd te worden dat de thuisclub zich daarna knap wist te herstellen en ook wel wat mogelijkheden kreeg om de bezoekers in verlegenheid te brengen. Voorin was men echter niet scherp genoeg en dat is een euvel waar Farmsum dit seizoen wel vaker mee te kampen heeft gehad. Zonder dat PJC zich echt zorgen hoefde te maken en behoudens wat schoten van afstand, bleef het bij vermetele pogingen om de wedstrijd te kantelen. Vlak voor de pauze kreeg PJC nog de beste kans om opnieuw tot scoren te komen. Een vrije trap van Bert Meijer schoot door de defensie van Farmsum, waar de vallende Alexander Norder nog net bij de bal wist te komen, maar het speeltuig over de deklat tilde.

Na de doelwisseling leek het duel binnen de kortste keren beslist toen de gasten wel heel goedkoop op een 0-3 voorsprong wisten te komen door treffers van Tom van der Schuur en Jesper van der Schuur. Merkwaardig genoeg leek Farmsum toen pas wakker te worden. Gooi verse spelers in de strijd, mix dat met inzet, een flinke bries in de rug, een stuk opportunisme en de wonderen zijn de wereld nog niet uit.

Dat bleek, want binnen drie minuten wist Farmsum twee keer te scoren en er weer een wedstrijd van te maken. In de 61e minuut was het Steven Schipper die via onderkant lat raak wist te koppen en twee minuten later tekende Justin Eigenberg na een mooie actie voor de 2-3. De gastheren leefden weer, maar vergaten daarna dat de basis van elke goede aanval bij een gesloten verdediging begint.

PJC had de poppetjes op het juiste moment op de plekken geposteerd waar Farmsum hen pijn dacht te gaan doen en liep vervolgens te gemakkelijk uit naar een 2-5 eindstand. Het uitverdedigen ging bij Farmsum allesbehalve soepel, waarna Jur Bontjer het speeltuig via zijn voet in het Farmsumer doel zag springen. Hij was ook de maker van de 2-5 die niet veel later uit een corner ontstond.

Farmsum waande zich in de eerste helft en na de snelle treffers even de gelijkwaardige van PJC, maar zal zeker in aanvallend opzicht meer moeten laten zien dan het tot nu toe heeft gedaan.

* Farmsum – PJC 2-5 (0-1). Roby Visser 0-1 (eigen doel); Tom van der Schuur 0-2; Jesper van der Schuur 0-3; Steven Schipper 1-3; Justin Eigenberg 2-3; Jur Bontjer 2-4; Jur Bontjer 2-5.

No Replies to "Farmsum te onmachtig in duel met PJC"