Holwierde verliest onnodig van koploper Velocitas

Holwierde heeft de mogelijkheid laten liggen om koploper Velocitas een punt afhandig te maken. Op het eigen sportpark Katmis ging de ploeg van trainer Eddy Tuik uiteindelijk met 2-3 onderuit en dat had zeker niet gehoeven. Een gemiste strafschop en een domme overtreding die andermaal tot een penalty zou leiden, waren de breekpunten in het zeker niet onaantrekkelijke duel.

Door alle midweekse wedstrijden was het nog maar een maand gelden dat Holwierde de uitwedstrijd tegen Velocitas had gespeeld. Dat duel werd met 3-0 gewonnen door de lijstaanvoerder, dus had Holwierde nog een appeltje te schillen met de kampioenskandidaat. Die had in dertien gespeelde wedstrijden nog maar een keer een nederlaag hoeven slikken en moest een keer een remise toestaan.

Voor Holwierde gold dat Velocitas de laatste in een rijtje van pittige tegenstanders was. Hoewel de kloof naar de twee onderste ploegen SC Stadspark en slotlicht Glimmen groot is, zou het Tuik en zijn mannen toch wel goed uit komen om en goed resultaat neer te zetten in het duel met de Stadjers.

In de 7e minuut liet Holwierde voor het eerst van zich horen. Robbie ten Hove stuurde Thijs Sonneveld op avontuur en die werd op zijn beurt binnen het strafschopgebied aangetikt. Scheidsrechter Van der Born wees gedecideerd naar de stip en het was Peter Bouwsema die de bal goed inschoot en de gastheren een vroege voorsprong wist te bezorgen: 1-0.

Veel plezier beleefde Holwierde niet aan die treffer, want binnen zeven minuten was de achterstand al weer teniet gedaan. Een corner viel bij de tweede paal zomaar binnen. Sam Wormmeester werd als doelpuntenmaker gevierd: 1-1.

Na een half uur spelen zag Tuik Koen Tuil al uitvallen met een hamstringblessure. Zijn plaats in het veld werd ingenomen door Arjan Paapst, die al een halve wedstrijd in de benen had. Overigens ontbraken ook de geblesseerden Jurrely Torbed, Mike Kraan en Tim Visscher.

De Katmisbewoners lieten zich niet van de wijs brengen door de tegenslag en hadden via Thijs Sonneveld andermaal op voorsprong moeten komen. Die kans ging echter verloren, terwijl het aan de andere kant wel raak was. Een iets te korte terugspeelbal viel uit de kluts voor de voeten van Quinn Mekel, die daar wel raad mee wist: 1-2.

Na de doelwisseling kwam de bal andermaal op elf meter van de goalie van Velocitas te liggen. Arjan Paapst brak over links door. Hij leverde een puike voorzet af, maar die werd met de hand onderschept. Peter Bouwsema nam voor de tweede keer plaats achter de bal, maar miste de opgelegde mogelijkheid om zijn ploeg langszij te brengen. Aan de andere kant toonde Velocitas zich vanaf de zelfde afstand trefzekerder na een onnodige overtreding van Christian van der Broek. Quinn Mekel maakte zijn tweede van de middag en zal waarschijnlijk ook gedacht hebben dat hij zijn ploeg daarmee wel in veilige haven zou hebben geschoten: 1-3.

Niets was echter minder waar. De wedstrijd was voor driekwart gespeeld toen Holwierde de marge wist te verkleinen. Uit een corner van Thijs Sonneveld kopte Jeancarlo Torbed de 2-3 tegen het nylon en lag de weg naar meer volledig open. Holwierde voerde de druk verder op, moest verschrikkelijk op zijn hoede zijn voor de snelle uitbraken van Velocitas en had vijf minuten voor het laatste fluitsignaal op gelijke hoogte moeten komen. Thijs Sonneveld had de gelijkmaker op de pantoffel liggen, maar mikte net te hoog.

‘Als er een mogelijkheid was geweest om Velocitas pijn te doen, dan was het nu wel. We geven een onnodige strafschop weg en laten er zelf een onbenut. Zij waren de eerste helft wel sterkeren kregen ook de betere kansen, maar dat hebben we na de thee zeker gecompenseerd. Toen hebben we erg veel druk gezet. Natuurlijk loop je dan het risico dat ze als een mes door je heen snijden, maar je moet wat. We hebben alles gegeven en hadden zeker een punt verdiend’, aldus trainer Eddy Tuik.

De oefenmeester beseft zich maar al te goed dat er de komende wedstrijden punten gepakt moeten worden. Om te beginnen zou dat dan in de uitwedstrijd tegen SC Loppersum moeten gebeuren. Een week later wacht in eigen huis het Ten Boerster Omlandia.

* Holwierde – Velocitas 2-3. Peter Bouwsema 1-0 (strafschop); Sam Wormmeester 1-1; Quinn Mekel 1-2; Quinn Mekel 1-3 (strafschop); Jeancarlo Torbed 2-3 (foto: Bianca Kiel).

No Replies to "Holwierde verliest onnodig van koploper Velocitas"