NEC Delfzijl draagt steentje bij aan Giro 555

De thuiswedstrijd tegen Gorecht werd dan weliswaar verloren, maar NEC Delfzijl won er ook iets mee. Voorafgaande aan de tweestrijd had de Delfzijlster club een actie op touw gezet voor Giro 555 onder de naam No War. Dit om ook op lokaal niveau de aandacht te vestigen op de oorlog in Oekraïne en tevens te benadrukken dat voetbal op zo’n moment ook niet meer dan een onbelangrijke bijzaak is.

Om de slachtoffers van de strijd een hart onder de riem te steken, werd besloten de opbrengst van de entreegelden en de programmaboekjes in zijn geheel aan Giro 555 te schenken. In de communicatie hebben we bewust Oekraïne niet genoemd omdat ook veel Russen deze oorlog niet willen en eveneens slachtoffer zijn’, vertelde secretaris Hans Roeters ten overstaan van de volle kantine op het sportpark Centrum in Delfzijl.

In de aanloop naar de wedstrijd waren online al bijna 300 programmaboekjes verkocht. Zaterdag kwamen daar nog eens 435 exemplaren bij. Aan entree werd 57 euro geïnd, waarop het bestuur van de fusieclub besloot om het totaalbedrag op 1000 euro af te ronden.

No Replies to "NEC Delfzijl draagt steentje bij aan Giro 555"