Poolster vervolgt prima serie met winst op ON Roden

Poolster heeft zich nadrukkelijk gemeld aan de poorten van de middenmoot in de 4e Klasse C. De laatste nederlaag die de Spijksters te slikken kregen was eind oktober tegen Middelstum. Nadien werden uit vijf duels elf punten bijeen gesprokkeld en daar werden zaterdag op eigen veld drie aan toegevoegd. Het bezoekende ON Roden werd met het kleinst mogelijke verschil verslagen.

De thuiswedstrijd tegen ON Roden was niet onbelangrijk voor Poolster, dat er nog altijd op uit is om zichzelf zo snel mogelijk veilig te spelen. Tegelijkertijd mag er met een scheef oog naar de top vijf worden gekeken, want zo groot is de kloof nou ook weer niet. Met een wedstrijd minder gespeeld dan de hele top zes, zou je zelfs over aansluiting kunnen spreken.

Daarvoor moeten er echter punten komen en stappen worden gezet en daar voldeden de geelzwarten zaterdag aan. ON Roden was de eerste tegenstander die men deze competitie voor de tweede keer tegen het lijf zou lopen. De uitwedstrijd werd afgelopen najaar redelijk kansloos met 3-0 verloren, dus de geelzwarten waren gewaarschuwd.

‘Het is ook absoluut geen gemakkelijke tegenstander om te bestrijden. Er zit veel beweging in het team en daar hadden we toen de grootste moeite mee. Maar wij zijn sindsdien als team gegroeid, dus ik had goede hoop dat we hier wel een resultaat zouden kunnen neerzetten. De Rodenaren hebben over het algemeen een voorhoede die vrij gemakkelijk scoort. Dat wilden ze in de eerste fase van de wedstrijd ook wel even laten zien, maar de defensie van Poolster wilde niet van wijken weten.

Gaandeweg de eerste helft kreeg de thuisclub meer vat op de gasten en werd er eigenlijk niks meer weggegeven. De Spieksters putten vertrouwen uit het feit dat ze zich niet zomaar aan de kant zouden laten zetten door de ploeg die vijf punten meer op het conto had staan en bij winst van Poolster op schootsafstand zouden komen te liggen.

Tot aan de rust gebeurden er eigenlijk geen noemenswaardige dingen. Na de doelwisseling was het Poolster dat als eerste kon juichen. De uitstekend spelende Wesley Bos veroverde in de 55e minuut de bal en verstuurde een crossbal richting Jesse Smit. Die liet het leer een keer stuiteren om het speeltuig vervolgens achter de doelman van ON Roden te jagen: 1-0. De gasten moesten op jacht naar de gelijkmaker, maar wisten goalie Simon Dijkman amper in verlegenheid te brengen.

In de slotfase van de wedstrijd was het Poolster dat ook zomaar weg had kunnen en misschien wel moeten lopen. Johan de Groot en Jesse Smit lieten de mogelijkheden echter liggen om de bezoekers nog meer pijn te doen. Uiteindelijk bleef het bij die ene treffer en dus heerste er tevredenheid in het kamp van Poolster. Aan beide zijden viel een gele kaart. Leon Schievels kreeg er eentje voorgehouden namens ON Roden en Marco Dijkstra werd eveneens op een prent ‘getrakteerd.’

Over de gemiste kansen wilde trainer Jeroen de Groot het na afloop niet eens hebben. ‘Het was leuk geweest als we ze benut hadden, maar misschien was het dan ook wel een ietwat geflatteerde overwinning geworden. Desalniettemin kan ik tevreden zijn over het vertoonde spel en ben ik van mening dat de overwinning hoe dan ook verdiend is. We schuren aan de top vijf van onze klasse. Dat is een prettige constatering. Poolster is gelukkig geen grauwe muis die hier en daar wat puntjes wegsnoept. Dat is goed voor ons zelfvertrouwen. We zullen af en toe best wat laten liggen, maar onze doelstelling is altijd handhaven geweest. Dat we nu niet alleen naar beneden hoeven te kijken, maar onze blik op de bovenkant van de ranglijst kunnen richten is een compliment aan de spelersgroep.’

* Poolster – ON Roden 1-0. Jesse Smit 1-0 (Foto: Angela Smit-Flikkema).

No Replies to "Poolster vervolgt prima serie met winst op ON Roden"