Siddeburen zet goede reeks voort met winst op Nieuw-Roden

Siddeburen heeft de thuiswedstrijd tegen Nieuw-Roden in een 2-1 overwinning weten om te zetten. Gezien de belangen had men wel wat sportief vuurwerk verwacht op sportpark Ewensborg. Daar was gedurende een groot deel van het duel echter geen sprake van. Eigenlijk was het een gezapige vertoning, waarin Siddeburen zich slagvaardiger toonde en de Nieuw-Rodenaren niet het niveau wisten te halen dat nodig was om het de gastheren echt moeilijk te maken.

Zowel Siddeburen als Nieuw Roden moeten dit seizoen alle zeilen bijzetten om uit de gevarenzone van de 3e Klasse B te blijven. Voor de aftrap bedroeg het onderlinge verschil slechts één punt in het voordeel van Siddeburen, dat in ieder geval op een aardige serie kon terugkijken. Met die wetenschap in gedachten kon het team van trainer Auke Birza redelijk gerust aan de aftrap verschijnen. Het was even afwachten met wat voor strijdplan Nieuw Roden voor de dag zou komen.

Na een kwart wedstrijd werd echter nog niet duidelijk met welke intentie de bezoekers naar Ewensborg waren afgereisd. Het was ook niet dat Siddeburen de sterren van de hemel speelde, maar de thuisclub wist wel aan de leiding te komen dankzij een treffer van Julian Pot. Hij kreeg de bal in het strafschopgebied van de gasten aangespeeld en lepelde het speeltuig tegendraads binnen: 1-0.

. Dat was na een kwart wedstrijd en de verwachting was dat het duel nu wel tot ontbranding zou komen. Niets was echter minder waar. De acteurs speelden in het zelfde gezapige tempo door, waarbij Nieuw Roden wel wat halve mogelijkheden kreeg maar niet voor reëel gevaar wist te zorgen. ‘Het was gewoon een slappe bedoening aan onze kant. We zijn bezig met het inpassen van jonge jongens. Die wil ik niks kwalijk nemen. Van de meer ervaren spelers had ik echter meer verwacht’, sprak oefenmeester Jur Smit, die ook zaterdagclub Warffum onder zijn hoede heeft.

Hij had zijn onvrede over de gang van zaken tijdens de theepauze niet onder stoelen of banken gestoken, maar veel effect sorteerde dat niet. Ook na de doelwisseling bleek Nieuw Roden niet in staat om het de gastheren echt moeilijk te maken. Sterker nog, ze besloten zichzelf in een lastig parket te brengen. Tijdens een situatie waarbij er eigenlijk vrij simpel uitverdedigd kon worden, leverde de goalie van de bezoekers de bal zomaar bij Julian Pot in. Hij liet zich dit buitenkansje niet ontnemen en verdubbelde de marge: 2-0.

Siddeburen had daarna meer afstand moeten nemen, maar deed dat niet en zag de brigade van Smit in de slotfase dichterbij komen na een treffer van Kyle van der Veen. Een vrije trap van ploeggenoot Stefan Waij werd niet afdoende weggewerkt door Siddeburen en viel voor de voeten van Van der Veen. Die wist wel raad met dat presentje: 2-1. De verwachting was dat Siddeburen het nog wel even benauwd zou gaan krijgen, maar ook daar kwam niets van terecht.

Jur Smit: ‘Wij verdedigden alleen maar om tegen te houden. Meer konden we eigenlijk niet bewerkstelligen. Het was absoluut geen kansrijk duel, maar uiteindelijk wint Siddeburen terecht omdat wij qua strijd en voetballend vermogen te weinig hebben laten zien.’

Zijn collega Auke Birza van Siddeburen was een tevreden man. ‘Bijster goed was het allemaal niet wat beide ploegen hebben laten zien, maar het was voor ons goed genoeg. We pakken wel weer drie belangrijke punten. Dat geeft weer wat meer lucht.’

* Siddeburen – Nieuw Roden 2-1 (1-0). Julian Pot 1-0; Julian Pot 2-0; Kyle van der Veen 2-1.

No Replies to "Siddeburen zet goede reeks voort met winst op Nieuw-Roden"