SIOS tevergeefs op pad voor uitwedstrijd tegen Mamio

Het Sauwerder SIOS zal aan het einde van dit seizoen nog wel eens terugdenken aan de manier waarop de competitie in 4C uiteindelijk is voltooid. Afgelopen weekeinde was er nogal wat te doen rondom de wedstrijd die op het sportpark aan de Eikenlaan in Groningen tegen Mamio moest worden gespeeld en uiteindelijk niet werd gespeeld. Succes Is Ons Streven luidt de volledige naam van de Sauwerder vereniging. Dat streven is het team van trainer Henk Alssema tot nu toe niet bepaald gemakkelijk gemaakt.

De coronaklucht rondom de uitwedstrijd tegen Mamio vertoont vergelijkingen met de soap die er afgelopen najaar ontstond in de aanloop naar het duel met buurman RZ Baflo. Dat mondde toen uit in een welles nietes-spelletje tussen beide verenigingen, waarna de KNVB uiteindelijk besliste dat het duel definitief van het programma gehaald zou worden. De wedstrijd die met veel bombarie was aangekondigd eindigde halverwege november, na een zouteloze derby, in een 2-0 zege voor SIOS.

Mamio had enige tijd geleden de uitwedstrijd tegen Poolster laten afgelasten vanwege teveel coronagevallen. Volgens de regels van de KNVB mag dat één keer. Daarna moet je wel een hele goede reden hebben om nog een keer om uitstel te vragen.
Vrijdag liet de stad-Groninger club SIOS weten dat het niet zou spelen in verband met corona. De Sauwerders dachten te goeder trouw dat Mamio dit dan ook wel met de KNVB zou hebben gecommuniceerd, maar dat blijkt volgens de voetbalbond niet het geval te zijn geweest. De man die het zou moeten weten is leider Bennie Berghuis. De Bedumer is het aanspreekpunt van Mamio. ‘Wij voetballen niet. Teveel coronagevallen. Ik ben er zelf eentje van’, luidde zijn korte commentaar.

Ook trainer Henk Alssema besloot Berghuis te benaderen en kreeg het zelfde verhaal te horen. Omdat SIOS op andere plekken wel wat versterking kon gebruiken, besloten Alssema en de zijnen hun spelers bij andere teams onder te brengen. Aan de kant van Mamio hadden ze immers bezworen dat er geen competitie gespeeld zou worden.

De verwarring groeide op zaterdagmorgen echter alleen maar, want het duel was ineens weer aan het programma toegevoegd. Ging het duel nou wel of niet door. De enige instantie die daar duidelijkheid over kan verschaffen is de KNVB. ‘Mamio heeft in onze richting geen enkele actie ondernomen en dus worden ze gewoon geacht om te spelen’, meldt een woordvoerder van het bondsbureau rond het middaguur.

Als we SIOS-trainer Henk Alssema met die uitspraak confronteren is het even stil. ‘Ja, wat moeten we nou dan? Het is zaterdagmiddag kwart over twaalf. Dit is toch geen manier van doen?, beklaagt de Winsumer zich terecht. Bij Mamio blijft het ijselijk stil. Leider Bennie Berghuis, de enige man met wie je bij Mamio blijkbaar nog op een fatsoenlijke manier kunt communiceren, heeft ongetwijfeld andere dingen aan zijn hoofd dan voetbal. Ander nummer dan maar? Pogingen genoeg, maar verder dan onbeantwoorde voicemalberichten komen we niet.

SIOS besloot op zaterdagmiddag eieren voor zijn geld te kiezen en toch maar naar Groningen af te reizen. Ze hadden zich het tripje, met in gedachten de huidige brandstofprijzen, beter kunnen besparen. De Sauwerders stonden op het sportpark, de aangewezen scheidsrechter was er ook, maar van Mamio ontbrak elk spoor. En dus konden de fluitist en SIOS weer naar huis.

Op zondag toch nog maar weer even contact zoeken met de inmiddels behoorlijk zieke Bennie Berghuis. Mensen waarvoor het respect met de minuut groeit. Die ondanks de corona-misère ‘gewoon’ dat doen wat ze het liefst doen. Zich met voetbal bezig houden. Zelfs als het roeien tegen de stroom in blijkt te zijn.

De hoestende en proestende Berghuis legt uit dat de secretaris van Mamio keurig bij de KNVB had gemeld dat er op zaterdag niet gevoetbald zou worden. ‘Ik heb hem ook verteld dat hij alle andere betrokken partijen moest inlichten, want het kan niet zo zijn dat een scheidsrechter of SIOS hier de dupe van wordt’, zegt de elftalleider. Of het inderdaad zo gegaan is? Berghuis gaat er vanuit dat de secretaris te goeder trouw heeft gehandeld. Anders is het volgens hem niet te verklaren waarom men bij Mamio op vrijdagavond met verbazing reageerde toen bleek dat de wedstrijd opnieuw was ingepland. De KNVB had volgens Berghuis iedereen op de hoogte gebracht, maar verzuimd om de Stadjers ook in te lichten.

‘Ik kan er verder ook niks aan doen, voel me echt hondsberoerd en heb geen flauw idee wat er zich verder allemaal heeft afgespeeld. Waar de beschuldigende vinger ook heen gaat, het is duidelijk dat er ergens in de communicatie tussen Mamio en de KNVB iets fout is gegaan. Voor zover mij bekend hebben we de bond duidelijk genoeg gemaakt dat we niet genoeg mensen op de been konden brengen om een volwaardig team samen te stellen. Je wilt ook geen kermiselftal de wei insturen’, zegt Berghuis tenslotte. En ook dit muisje zal nog wel een staartje krijgen…

No Replies to "SIOS tevergeefs op pad voor uitwedstrijd tegen Mamio"